SIFAT PENTINGKAN DIRI SENDIRI, ANGKUH, PEMBODEK, PEMALAS DAN KREADIBILITI DIRAGUI LEMAHKAN BN


Setiausaha DAP telah mengumumkan bahawa Pakatan Rakyat (PR) sudah terkubur dan tiada lagi dalam kamus politik Malaysia. 

Bagaimanapun, ini tidak bermakna pemimpin BN boleh tidur lena dan berpeluk tubuh dalam PRN Sarawak akan datang. 

“Benar, dalam BN sekali-sekala kelihatan seperti ada ‘kelainan nada dan pemikiran’ tetapi pada akhirnya BN mampu bersatu dalam kepelbagaian pendapat kerana kepentingan parti dan majoriti diutamakan.

“BN sebagai sebuah parti politik telah banyak berjasa, kukuh dan sentiasa ke arah hala tuju yang berpaksikan kebajikan rakyat,” kata Abdullah Saidol sambil menambah, BN tidak bersalah.

Jelasnya, apa yang melemahkan BN ialah segelitir pemimpin-pemimpinnya yang mementingkan diri sendiri, angkuh, pembodek, pemalas dan kredibiliti yang semakin diragui.

Majoriti rakyat tidak benci BN dan masih yakin kepada asas perjuangan BN, cuma mereka sudah meluat dengan kerenah beberapa pemimpin yang lupa diri dan tidak bersungguh-sungguh menjaga kepentingan serta kehendak rakyat.

“Dalam kesibukan berpolitik di alaf baharu serta berpropaganda melalui media moden seperti media sosial, kita lupa kepada politik tradisional iaitu budaya turun padang berjumpa rakyat secara santai untuk bertanya khabar dan jangan takut berdepan kritikan.

Demikian juga ada beberapa 'calon' baharu daripada PBB yang dikatakan cuba merisik di beberapa buah kawasan DUN untuk mencalonkan dirinya dalam pilihan raya akan datang. 

Inilah penyakit yang sering melanda BN setiap kali pilihan raya biarpun wakil rakyat itu telah menunjukkan prestasi yang baik di kawasannya. 

Sememangnya politik di Malaysia berlandaskan demokrasi dan sesiapa saja berhak untuk mencalonkan dirinya dalam pilihan raya. Tetapi, perbuatan seperti di atas jelas membelakangkan parti dan mendahulukan kepentingan diri sendiri. 

Masih belum terlambat sekiranya perbuatan sebegini dapat dielakkan agar BN tidak terkubur seperti Pakatan Rakyat. 

Sumber: http://www.theborneopost.com/2015/06/18/perpecahan-pr-bukan-kejutan-kata-abdullah/#ixzz3dNYgjbAU
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

June 19, 2015 at 3:10 PM

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger