DAP SEMAKIN BERANI MEMPERBODOHKAN PRESIDEN PAS DAN PAS


Mungkin disebabkan sebilangan pemimpin dan ahli PAS yang sangat taksub dengan DAP dengan tertubuhnya PASMA (sekutu rapat DAP dalam Pakatan) menyebabkan DAP semakin berani bersuara ke atas PAS.

Terbaru, apa yang didedahkan seorang peguam bernama Ahmad Shuaib Ismail berhubung beberapa panggilan biadap yang ditujukan kepada Presiden PAS, Abdul Hadi Awang di dalam kumpulan WhatApps PAKATAN RAKYAT PUSAT.

Panggilan seperti ‘bab_ berjanggut’, ‘haji celaka’ dan ‘Hadi anjin_ tua’ sering bermain di setiap tangan yang menaip mesej itu.

Disebabkan agak keterlaluan, Ahmad Shuaib telah pendedahan itu di dalam akaun Facebooknya yang sememangnya mempunyai risiko tinggi. Tetapi, sebagai peguam yang mempunyai pengetahuan dalam undang-undang sedar akan kesannya mungkin telah bersedia lebih awal dengan bukti-bukti tertentu.

Dengan kebelakangan ini, Presiden PAS itu mula berdamping dengan UMNO dan BN dalam setiap hal memungkin DAP dan PKR yang sememangnya tidak mahu melihat kedua-dua parti Islam terbesar di Malaysia (UMNO+PAS) itu bergabung yang pastinya merugikan mereka.


Sampai bilakah PAS sanggup dipermain dan diperbodohkan DAP dan PKR yang ternyata tidak ikhlas dalam Pakatan sebaliknya hanya mahukan kuasa? Juga pemimpin PAS janganlah taksub kepada perjuangan DAP yang secara terang mahu menghancurkan pengaruh Islam dan Melayu di dalam Perlembagaan sekiranya dapat memerintah Malaysia kelak.
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
January 25, 2015 at 4:24 PM

rasakanlah akibatnya suka makan buah kepayang.

Anonymous
January 26, 2015 at 1:23 PM

PAS hanya mampu TAKEBEER!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger