SELANGOR AGIH RM1JUTA KEPADA KELANTAN MANAKALA HANYA RM100 RIBU UNTUK NEGERI TERENGGANU, PAHANG DAN PERAK.


Terima kasih kepada Menteri Besar Selangor, Mohamad Azmin Ali yang bersetuju memberikan bantuan kepada negeri-negeri yang sedang mengalami banjir di Pantai Timur Semenanjung Malaysia.


Kenapa hanya RM100 ribu untuk untuk negeri-negeri Terengganu, Pahang, dan Perak? Apakah disebabkan diperintah BN maka nilai hanya RM100 ribu sahaja.

Apa pun terima kasih Azmin Ali yang telah sudi menghulurkan bantuan kepada negeri-negeri yang mengalami banjir dalam usaha meringankan beban mereka khususnya dalam keperluan makanan dan ubat-ubatan.

Selain itu, Selangor turut memutuskan membatalkan sambutan Tahun Baru 2015 serta Te‎masya Selangor 15 sebagai tanda simpati kepada rakyat di negeri-negeri pantai timur yang menderita bencana banjir.


"Kerajaan negeri Selangor mengarahkan Majlis Bandaraya Shah ‎Alam (MBSA) untuk membatalkan program Jom Heboh anjuran TV3 yang dijadualkan pada 27 dan 28 Disember di I-City, Shah Alam atas prinsip sama," katanya pada sidang media di Bangunan Setiausaha Kerajaan (SUK), di Shah Alam.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
December 26, 2014 at 12:17 PM

Kira nasib baik gak tu. RM100 000 tu nanti kena agihkan ke mana2 parlimen @ dun milik pakatan. Oklah, dpd x dpt walaupun berpilih. P.pinang pulak berapa juta nak bagi....jgn harap la.... Selagi tak ramai cina yang karam.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger