KENYATAAN MEDIA ANWAR IBRAHIM SEJURUS MENGETAHUI GELARAN DATUK SERI DITARIK BALIK


Saya mengambil maklum, berdasarkan kenyataan media Dato’ Haji Mohamad Munir Bani, setiausaha sulit kepada DYMM Sultan Selangor, bahawa Darjah Kebesaran Seri Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (S.S.S.A.) telah ditarik balik berkuatkuasa 3 November 2014.

Darjah Kebesaran S.S.S.A. ini telah dikurniakan kepada saya pada tahun 1992 oleh Almarhum Tuanku Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah tanpa saya membuat sebarang permintaan atau permohonan, dan saya menjunjung kasih terhadap ihsan Almarhum Tuanku yang telah berkenan untuk mengurniakan penghormatan ini kepada saya.

Saya akan tetap menjalankan tugas-tugas saya, terutama dalam menjunjung perlembagaan negara, Raja berperlembagaan dan demokrasi berparlimen serta akan sentiasa mendokong perjuangan untuk meningkatkan martabat rakyat.

Pada masa yang sama, saya akan terus bertugas sebagai Penasihat Ekonomi Selangor demi menjaga kepentingan negeri Selangor dan rakyatnya.


Anwar Ibrahim
Ketua Umum KEADILAN
4 Disember 2014

Difahamkan keputusan Sultan Selangor menarik balik gelaran itu disebabkan kebiadapan Anwar dalam tidak mengikut arahan dalam menamakan nama-nama calon Menteri Besar Selangor lebih daripada satu dan banyak lagi perkara melibatkan Anwar dan Sultan Selangor.

Seperti kata pepatah, manakan pokok boleh bergoyang jika tiada angin yang bertiup.

Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger