RAFIZI RAMLI TERDESAK HINGGA SANGGUP BERSIKAP PEMBOHONG DAN MENIPU


Sudahlah ponteng Dewan Rakyat atas alasan sakit tapi tidak ada surat doktor (budak sekolah pergi jumpa doktor untuk dapatkan rawatan dan minta MC).

Lebih parah lagi apabila gagal menunjukkan bukti kononnya kerajaan menyalahgunakan peruntukan 1MDB biarpun sebelum ini beriya-iya mengatakan beliau mempunyai bukti.

Akibat kemaluan yang tidak ditanggungnya, Rafizi Ramli buat lagi onar dengan membiralkan poster kononnya beberapa pemimpin BN dan tokoh ekonomi sanggup bersama menyertainya dalam satu forum bertajuk 'Forum 1MDB Malaysia In Debt? Negara Berhutang? yang dianjurkan badan bukan kerajaan, NOW.

Poster itu telah tersebar dengan pantas di media sosial sehingg membawa kepada kebenaran apabila tuan punya badan yang dikatakan turut terlibat dalam forum itu menafikan sekeras-kerasnya penyertaan mereka.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan menafikan penglibatan mereka dalam forum itu yang disifatkan sebagai pembohongan dalam meraih simpati masyarakat.

Menurut Ahmad Maslan, beliau tidak menerima sebarang surat jemputan mengenai perkara ini.

“Saya juga tidak pernah menyatakan persetujuan untuk menghadiri program tersebut. Saya bertanya dengan CEO 1MDB, mereka menjawab mereka tidak akan hadir dalam forum yang dibuat oleh pembangkang.

“IMDB adalah anak syarikat milik Menteri Kewangan DiPerbadankan dan jika mereka ingin hadir forum-forum seperti itu, tentunya mereka merujuk kepada kami terlebih dahulu,” R dalam satu sidang media di Lobi Parlimen.

Forum tersebut yang dianjurkan oleh NGO NOW yang bekerjasama dengan pihak pembangkang. Forum tersebut dijadualkan akan berlangsung pada 19 November 2014, jam 8.30 hingga 11 malam di The Club di Bukit Utama.

Antara panel yang hadir seperti yang disebut di dalam poster tersebut adalah Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, Ahmad Maslan, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB, Mohd Hazem Abd Rahman, Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua, dan Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli.

Tambahnya, dakwaan yang mengatakan beliau terlibat dengan forum tersebut menunjukkan satu lagi usaha untuk memburukkannya.

“Ini kerana jika saya tidak datang, dianggap kerajaan penakut dan tidak berani berdepan.

“Saya kira cukup sekadar saya menjawab isu ini 1MDB di Dewan Rakyat dan di sidang media di sini. Saya tidak perlu hadir di forum-forum yang dianjurkan oleh mereka (pembangkang). Saya sudah bersedia menjawab segalanya dengan fakta-fakta pagi ini,” jelasnya.

Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger