RAFIZI RAMLI KECUT DI PARLIMEN HANYA BERANI DI LUAR


Ramai yang mengutuk tindakan Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli yang gagal hadir ke Parlimen dengan membawa bukti kononnya telah berlaku penyalahgunaan dana 1MDB.

Pendek kata, Rafizi Ramli ini seorang pengecut yang hanya berani di luar Dewan Rakyat.

Rafizi Ramli mencabar Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan untuk hadir ke program “Forum 1MDB Malaysia In Debt? Negara berhutang? pada malam esok.

Katanya, sekiranya Ahmad Maslan benar berkaitan isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB), beliau seharusnya berani untuk datang ke forum anjuran NOW (The National Oversight & Whistleblowers Centre).

“Datang dan hadapi khalayak malam esok di The Club@One Utama. Saya tiada perkara yang hendak disorokkan. Saya sendiri mahu tahu seperti semua orang apa yang terjadi pada syarikat perlombongan dari Mongolia dan seorang yang bernama Lobo Lee,..semua perkara yang tidak boleh dijawab dalam dewan jika berani kerana benar, beliau sepatutnya tiada masalah.”

Lebih memalukan Rafizi Ramli apabila forum yang dijadualkan diadakan pada malam esok (Rabu) itu yang dihoskan NGO propembangkang terpaksa meletakkan gambar Tun Dr Mahathir, bekas Perdana Menteri Malaysia dan Datuk Ahmad Maslan, Timbalan Menteri Kewangan sebagai daya tarikan.

Persoalan sekarang, kenapa Rafizi Ramli hanya berani di luar Dewan Rakyat dengan mengajak Datuk Ahmad Maslan berdebat, tetapi tidak berani berdebat di dalam Dewan Rakyat?

Jika benar anak jantan yang bertaraf Ahli Parlimen, Dewan Rakyat adalah medan terbaik untuk berbdebat dan berbahas yang mana setiap kebenarannya akan terbukti.

Berbeza dengan berdebat di luar dewan dan bercakap dihadapan penyokong pembangkang pasti mencetuskan suasana yang sangat berbeza dan tidak adil.

Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
November 19, 2014 at 1:24 PM

puiiii...muka pun mcm puki..

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger