MAHAGURU ANWAR IBRAHIM DATANG KE SARAWAK SAMBUNG ROAD SHOW LIWAT II


PKR Sarawak menjangkakan kehadiran Ketua Pembangkang yang kini hanya menunggu keputusan mahkamah dalam kes liwat II, Anwar Ibrahim mampu menarik 1,000 penyokong dalam kehadirannya di Miri.

Bercakap kepada pemberita dalam sidang medianya, Ketua PKR Cabang Miri yang juga Ahli Parlimen Miri, Dr Michael Teo kehadiran Anwar Ibrahim mampu mencetuskan fenomena sokongan kepada Ketua Pembangkang itu dalam ketika ini memghadapi keputusan kes liwat II.

Ceramah Perdana Anwar Ibrahim itu akan berlangsung pada 29 November 2014 bertempat di hadapan pejabat PKR Miri, Komersil Waterfront Miri.

Menurut Michael, antara intipati ceramah yang akan disampaikan Anwar Ibrahim ialah isu-isu semasa seperti ekonomi yang melibatkan GST dan hal-hal agama.

Ceramah dijangka bermula seawal jam 7.30 malam dan dijangka berakhir jam 11.00 malam. Manakala, Anwar Ibrahim hanya dijangka menyampaikan ucapannya pada jam 9.00 malam.

Bagi acara selingian, beberapa pemimpin PKR Sarawak akan menyampaikan ceramah mereka antaranya Dr Michael Teo sendiri, Pengerusi PKR Sarawak, Baru Bian, Ali Biju, ADUN Krian dan See Chee How, ADUN Batu Lintang.

Dalam pada itu, Anwar Ibrahim sejurus sampai di Miri jam 3.00 petang Sabtu, beliau akan terus dibawa melawat sendiri kawasan tapak halangan di Long Lama dan Loagan Bunut yang mengambil masa selama 2 jam.

Dalam perjalanan itu nanti, PKR Cabang Miri akan membincangkan dengan Anwar Ibrahim mengenai isu berkaitan warisan dan kebudayaan, peluang pendidikan dan perniagaan untuk penduduk Baram, kualiti infrastruktur dan pelan pembangunan untuk penduduk ztelang Usan serta Marudi.

Selepas ke Miri, Anwar Ibrahim akan berlepas ke Kuching bagi menyampaikan ceramah politiknya di Kampung Santubong dan Samarahan dan road shownya sebelum menginap di penjara.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
November 27, 2014 at 3:00 PM

Pening.... tak de bukti sahih atau alasan logik nak masukkan Anwar ke dalam.... Tangguh lagi kot!!! Ha..ha..

Teruskan rancangan mu, parti syaitan dikenali....

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger