KEWUJUDAN DAP HANYA SEBAGAI PENGHALANG PEMBANGUNAN DI SARAWAK


Sepanjang kewujudan DAP di Sarawak ini apakah pembangunan yang dibawa mereka?

Apakah dengan memperkenalkan projek Impian Sarawak yang baru diperkenalkan dalam dua tiga tahun ini maka mereka diperkatakan membawa pembangunan?

Juga, apakah sumbangan pembangunan yang dibawa di kawasan pentadbiran mereka (DUN yang dimenangi DAP) melainkan apa yang pernah dilaksanakan kerajaan BN sewaktu memegang DUN berkenaan?

Atas sebab itu tidak hairanlah mengapa Timbalan Ketua Menteri Sarawak, Datuk Patinggi Tan Sri Alfred Jabu Numpang mendakwa DAP merupakan penghalang nombor satu kerajaan Barisan Nasional (BN) untuk membangunkan hidup rakyat di negeri ini.

Menurutnya, DAP banyak melancarkan propaganda dalam kalangan rakyat kerana mahu menggagalkan usaha murni kerajaan memajukan rakyat.

Buktinya, kata Jabu, DAP cuba menggagalkan usaha kerajaan membangun tanah milik rakyat luar bandar yang dikaji berpotensi dikomersilkan bagi membantu menjana ekonomi rakyat itu sendiri.
“Namun DAP menentang usaha itu dengan fakta yang tidak betul. Sebab itu, setakat ini masih ada beberapa kawasan yang belum dapat dibangunkan kerajaan BN.

Begitupun, masih ada di kalangan masyarakat yang telah terpengaruh dengan dakyah DAP ini kononnya merekalah memperjuangkan pembangunan rakyat.

Share this article :
 

+ comments + 6 comments

DAPSYAITAN
November 22, 2014 at 11:04 AM

Sarawak akn kucar kacir rosak politik krn biarkan DAP cina ultra kiasu ini bertapak. Lihat disemenanjung tiada satupun kebaikan atau kejayaan DAP menjaga rakyat, melainkan hanya mengapikan dan menghasut rakyat benci kerajaan BN dan Persekutuan. Ekonomi dan tanah Sarawak akn dirampas puak Cina kiasu DAP ini sbg pejajahan baru mereka setelah berjaya di semenanjung.

Cina mereka akn gunakan DAP sbg platform untuk kuasai sarawak, dn mereka akn pecah pecahbelahkan keharmonian rakyat peribumi Sarawak dgn propaganda fitnah. Akhirnya bercakaran, mereka akn kuasai pemerintahan dan ekonomi Srawak.

Suatu kebodohan org sarawak bila benarkan syaitan2 DAP ini bertapak, seterusnya percaya. Mereka cina sgt anti kpd kaum peribumi sarawak, jd mereka akn laga2kan kaum peribumi supaya lemah!

AWAS,. BELAJARLAH DR KESILAPAN SEMENANJUNG.

Anonymous
November 22, 2014 at 11:06 AM

DAP dah synonym dengan PENIPUAN DAN PENGKHIANATAN. Hanya yang buta mata dan buta hati je yang tak nampak.

Oh ya, lagi satu golongan yang masih tak nampak dan menyokong DAP adalah golongan2 CINA RASIS TEGAR!

Kalau diberi lebih sikit kuasa, macam apa yang terjadi di Semenanjung, jangan terkejut bila rakyat2 Bumiputera Sarawak di masa depan akan dihina dan diperkecilkan.....sebagaimana yang sedang berlaku di Semenanjung.

Anonymous
November 22, 2014 at 1:03 PM

Kalau si PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI boleh BERTAPAK kat S'wak; kenapa UMNO dan PERKASA diHARAMkan?! Ini DISKRIMINASI terhadap BUMIPUTERA Islam/Melayu Sarawak!

Sedangkan juga, puak PENGGANAS MUSUH ISLAM/Melayu terus BEBAS di Sarawak, termasuk puak PEMISAH Kristian pro-Zionis mahu Sarawak dan Sabah yg. kaya minyak-gas digabungkan dgn. Singapura utk. jadi pusat Mossad/ISrael-CIA-MI6-NATO – lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009) - dan mereka juga dgn. TERANGAN mengkibarkan bendera Rajah Brooke, PENJAJAH British/ZIONIS-KEPARAT!!

Dan apahal KM S'wak bilang dia PANTANG dengaq perkataan 'PENDATANG'?!

Di Barat sekalipun yg sering melaungkan "Hak asasi kesamaan", PENDATANG yg. bermakna 'IMMIGRANT' - tak pula diHARAMkan kerana hak KHAS BUMIPUTERAnya (NATIVE) juga amat penting termasuk bawah undg-undg US/EU! Juga, kerana tak nak mengaku sbg. PENDATANGlah, sampaikan BUMIPUTERA Palestin diBUNUH dan diROMPAK sewenangnya oleh PENJAJAH Yahudi Zionis dari Eropah!

Tapi pemimpin Islam/Melayu asyik TUNDUK kpd. bangsa PENDATANG mcm-KULI - sedgkan puak PENDATANG RASIS asyik boleh HINA BUMIPUTERA Islam/Melayu adalah PENDATANG dan asyik MEROMPAK Tanah Rizab Melayu kita!

Jadi KM tu, jgnlah nak BONGKAK sgt. nak jaga hati kaum PENDATANG memanjang - pi TANGKAP sungguh-sungguh CEO-CEO/TAUKEH-TAUKEH BALAK/Kelapa Sawit yg. BERLAMBAK dah MERAMPAS Tanah/Hutan Adat BUMIPUTERA S'wak dah BERDEKAD lamanya; dan sampai ke peringkat TERTINGGI; bukan hanya subkontraktor/drebar lori balak termasuk dlm. industri balak HARAM! Dan SITA habis harta-harta TAUKEH-TAUKEH balak terutamanya sy. besar korporat kaum PENDATANG; termasuk banglo-banglo mewah depa kat tepi pantai Miri; yg. disyaki MERAMPAS Tanah Negeri dgn. sewenangnya - dgn. bnatuan penyiasatan SPRM PERSEKUTUAN!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous
November 22, 2014 at 1:06 PM

PEMBETULAN: (perenggan keempat)

Di Barat sekalipun yg sering melaungkan "Hak asasi kesamaan", PENDATANG yg. bermakna 'IMMIGRANT' - tak pula diHARAMkan kerana hak KHAS BUMIPUTERAnya (NATIVE) juga amat penting termasuk bawah undg-undg US/EU! Juga, kerana si ZIONIS tak nak mengaku sbg. PENDATANGlah, sampaikan BUMIPUTERA Palestin diBUNUH dan diROMPAK sewenangnya oleh PENJAJAH Yahudi Zionis yg. asalnya dari Eropah ini!

Makcik Sambal Belacan.

AnakMuda Semenanjung
November 22, 2014 at 1:52 PM

Sudah ada Sarawakian dr golongan perbumi sudah termakan hasutan DAP. Mereka tak kaji siapa itu DAP dan apa kerja DAP laknat ini di Semenanjung Malaysia. DAP bijak menggunakan isu untuk hasut peribumi Sarawak. Isu tanah isu Agama, perkauman dan janji2 yang menjahanamkan Sarawak.

DAP akan memastikan Cina menguasai bumi Sarawak yg kaya dan subur. Skrg mereka cuba berlakon baik dengan kaum peribumi Sarawak, supaya diberikan kepercayaan dan undi. DAP akan sentiasa main guna isu Agama terutama melagakan penganut Kristian peribumi Sarawak dengan org Islam dan BN.

Isu2 fitnah seperti UMNO anti agama lain, sedangkan sekian lama Malaysia terbentuk BN tak menganggu kerharmonian Sabah Sarawak. Tp bila PKR dan DAP muncul, masuk Sarawak mereka bukan nk bangunkan atau membela nasib peribumi Sarawak tapi mereka sedang tebarkan jarum2 hasutan.

Cina DAp seperti drakula yg 'kelaparan darah'.. mereka akan cari mangsa2 baru untuk meluaskan 'hisapan darah' dan perluasan wilayah. Sarawak bumi yg cukup kaya dan luas sebab itu mereka menggunakan fitnah untuk jatuhkan pemimpin tertinggi Sarawak seperti KM Sarawak dgn isu kekayaan.

Cina sangat dengki dan sakit hati bila Peribumi Sarawak dan Melayu kaya.
Ingatlah DAP Cina akan hina kaum peribumi dan meletakkan kaum Peribumi seperti Melayu dan Mamak di Pulau Pinang, dihalau satu persatu, dan ditindas supaya tidak memiliki apa2 lagi di Pulau Pinang

bagi Sarawakian.. sila kaji dulu apa terjadi di Semenanjung sebelum benarkan hati dan jiwa kalian menerima dan percaya penipuan DAP!!

DAP sebenarny amusuh negara. Krn DAP lah tercetusnya pertumpahan darah dan isu kaum 13 Mei.

Semoga Sarawakian bijak dan tidak terikut seperti yg berlaku di Semenanjung!

Aku Sayang Tanah Airku
November 22, 2014 at 2:19 PM

DENGARLAH NASIHAT DARI ORANG SEMENANJUNG.. JIKA KAMU BENCI SEKALIPUN PADA ORG SEMENANJUNG ATAU BN, BERI LAH SEJENAK PERHATIAN PADA NASIHAT DAN KENYATAAN.. KENALILAH SIAPA MUSUH SEBENAR KAMU WAHAI SARAWAKIAN!!

DAP dan Cina bangsa yang tamak dan angkuh. Mereka sangat dengki dan sakit jiwa melihat bumi (termasukTanah Melayu) dan Sarawak terbentang luas ini ini kuasai oleh peribumi Sarawak. Sebab itu mereka mesti lakukan sesuatu melalui politik untuk mengubah dan menguasai.

Orang Sarawak harus dengar NASIHAT org Semenanjung, lihatlah apa yang DAP telah lakukan sejak merdeka. DAP sebuah parti yang sangat bahaya dan sangat dalam perkauman Cina dan nenek moyang mereka! Mereka sangat racist dan tidak menyukai bangsa lain melainkan bangsa Cina.

Meraka sama sekali tiada agenda untuk membela rakyat sebaliknya hanya untuk bangsa mereka Cina!

Mereka DAP Cina akan lakukan penghinaan dan kerosakan yang sama kepada rakyat Sarawak seperti mana mereka lakukankepada penduduk Tanah Melayu. Mereka akan berpura2 baik di peringkat awal merdeka dengan kaum peribumi. Kemudian satu persatu mereka akan rampas secara halus dan kasar.

Apakah peribumi Sarawak/ Sabah gemar semua ini berlaku di Borneo? Hanya kerana fitanh dan isu rekaan DAP dan PKR Sarawakian dan Sabahan akan gadai keharmonian dan penguasaan sekarang?

Dengarlah nasihat kami yang sudah terjajah oleh Cina sebenarnya di Semenanjung. Segala keputusan di Semenanjung dipengaruhi oleh bangsa Cina. Dan parti UMNO BN sudah seperti diikat oleh Cina.

Parti PAS lebih teruk di pijak. Tiada nilai langsung oleh mereka. Ingatlah Sarawakian. Negeri kamu sangat subur kaya dan luas. Bangsa Cina Kiasu-Cina Bukit ini sangat tamak dan takkan biarkan kamu Sarawakian hidup aman.

Sedarlah Wahai Sarawakian, beri lah kepercayaan dan taat pada pemimpin2 kamu. Jangan dengar hasutan2 dari rejim DAP ini.

Nasihat dari anak Semenanjung!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger