AKHIRNYA NAJIB RAZAK MENGALAH DAN MINTA PEGUAM NEGARA BERTEGAS AKTA HASUTAN


Penggulungan Ucapan Perhimpunan Agong UMNO oleh Presiden UMNO yang juga Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Mohd Najib Razak petang tadi lebih tertumpu kepada pendirian supaya Akta Hasutan bukan sahaja dikekalkan tetapi juga ditambahbaik agar ia terus relevan.

Pendirian Najib Razak itu disambut negatif oleh pemimpin pembangkang yang mahukan Akta Hasutan itu dimansuhkan. Ini gara-gara kebanyakan pemimpin mereka kini dihadapkan di mahkamah menerusi Akta Hasutan.

Pembangkang sudah mula menuduh Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai munafik kerana berikrar untuk meneruskan Akta Hasutan 1948 disebalik janji untuk menghapuskan Akta tersebut pada 2012.

Najib Razak terpaksa mengambil keputusan demikian kerana mendahulukan kepentingan negara serta rakyat lebih dari apa yang orang nak kata pada beliau dengan mengekalkan Akta Hasutan, itu adalah tindakan terpuji.

Kalau hapus pun bukan pembangkang berhenti kutuk dan kondem Perdana Menteri pun. Ini dah terbukti dengan penghapusan ISA, ada ke pembangkang senyap dan puji Perdana Menteri? Tak juga, pembangkang masih macam itu. Yang ini selesai dia kalih yang lain, maklumlah tujuannya nak letak Anwar jadi Perdana Menteri bukan nak lihat Najib jadi Perdana Menteri yang baik.

Ini faktanya yang semua orang patut tahu bila berkira-kira nak tuduh Perdana Menteri macam-macam.

Malah, Najib sendiri telah meminta peguam negara untuk melihat lebih lanjut berkaitan Akta Hasutan supaya ia terus relevan dengan keadaan semasa.

Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
November 29, 2014 at 9:00 PM

Dah Nak lingkup,baru suruh tegas....haha

Anonymous
November 29, 2014 at 10:50 PM

najib pandai main wayang demi kelangsungan politiknya yang sedang menurun..dah lama sangat tidor,,sampai skang masih nak pakai ghani petai ....

Anonymous
November 30, 2014 at 5:33 AM

Aku SETUJU dgn. pandangan BERNAS blog Sungai Rapat, yg. kedudukan Tanah Rizab Melayu dan Rejimen Askar Melayu Diraja yang merupakan sebahagian daripada wasiat Raja-Raja Melayu, juga perlu diLINDUNGI dlm. Akta Hasutan ni – lihat di http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2014/11/ayam-sabung-anwar-akan-lawan-habis.html, Ayam Sabung Anwar Akan Lawan Habis-Habisan Untuk Paksa PM hapuskan Akta Hasutan, November 27, 2014!

Maka, yg. amat PENTINGnya, secara PRAKTIK, dan dgn. SEGERA ialah supaya DYMM YDPA melalui Majlis Raja-Raja, mengambil alih tugas MENGENDALIkan Tanah Rizab Melayu kita (juga untuk pastikan tidak dibangunkan oleh individu semata-mata; dan sebarang pembangunan hanya utk. kebajikan keseluruhan umat Islam/Melayu terutamanya yg. MISKIN/sederhana), Bahasa Melayu/Arab/Jawi dan Rejimen Askar Melayu diRaja kita ni, serta Kesultanan Islam/Melayu/YDPA, melalui Majlis Raja-Raja dikembalikan KUASA EKSEKUTIF memberikan KERAKYATAN; yg. mana kuasa ini telah diRAMPAS sewenangnya oleh PENJAJAH British/ZIONIS-KEPARAT. Kerana, kenapa sbg. NEGARA ISLAM, kita ni punyalah TAKUT nak beri KERAKYATAN pd. pelarian Islam Rohingya, Palestin, Syria, Iraq dsbnya?! Dan lihatlah nasib malang kes anak-anak pelarian Rohingya yang saudara se Islam kita tapi tidak di perlakukan dengan adil di negara Islam kita ini; contohnya untuk ke sekolah - lihat di http://202.190.126.82/utusan/Bicara_Agama/20140305/ba_03/Sinar-buat-kanak-kanak-Rohingya , Sinar buat kanak-kanak Rohingya, Oleh MOHD. SHAH CHE AHMAD, ARKIB : 05/03/2014!

Lagipun, bayangkanlah kalau si DAPBANGKAI dpt. kuasa kat Putrajaya (Na’uzubillahi min zalik) – mungkin akan memberi kerakyatan pd. BERJUTA Pendatang Kapir ; maka HANCOQlah NEGARA ISLAM kita ni! Tengok sajalah S’pura dan ISrael (yg. juga sebahagian dari NATO) yg. mengamalkan "demokrasi/hak asasi"-PENIPU si Barat/Zionis tu - di mana kaum PENDATANG KAPIR; dibawa masuk BERJUTA, utk. MENGURANGkan jumlah BUMIPUTERA Islam; maka si PENDATANG/PENJAJAH KAPIRDAJAL terus MENANG dan selamanya dpt. MENGUASAI bumi BUMIPUTERA Islam tersebut!

Lihat bagaimana undg-undg terbaru yg. menjadikan ISrael sbg. negara Yahudi dgn. MENGHAPUSkan hak BUMIPUTERA Arab Palestin termasuk Bahasa Arab walaupun sbg. bahasa kedua; dan mana-mana Yahudi dari seluruh dunia boleh menjadi rakyat ISrael - di akhbar (pro-Zionis) http://www.theguardian.com/world/2014/nov/23/israeli-cabinet-approves-bill-defining-nation-state-jewish-people , Israeli cabinet approves legislation defining nation-state of Jewish people, Peter Beaumont in Jerusalem The Guardian, 23 November 2014!

Dan lihat artikel yg. sungguh BERNAS ini juga membuktikan begitu jelasnya PENGIKTIRAFAN pelansongan kuasa EKSEKUTIF Raja/Sultan Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari semasa PENJAJAHAN British-ZIONIS pun; hingga semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. MEMPERTAHANkan ISLAM/umatnya – oleh Yang Berbahagia Dato’ Haji Mahmad Naser Disa dari Yayasan Murni Aqidah – di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012!

Nenek TUA Sambal Petai.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger