ADENAN SIFATKAN PENDAFTARAN PENGUNDI BARU PBB DI SARAWAK MENGECEWAKAN


Jika pada Konvensyen PBB Sarawak tahun lepas Presiden PBB ketika itu, Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud pernah menegaskan betapa pentingnya PBB mendaftarkan pengundi baru dan pengundi muda di Sarawak dalam memastikan sokongan ke atas BN berterusan.

Pada ketika itu juga Ketua Pemuda PBB dalam ucapannya menerima 'peranan' itu untuk mendaftar seberapa ramai pengundi baru.

Bagaimanapun, pada ketika ini Presiden PBB, Datuk Patinggi Tan Sri Adenan Satem melahirkan rasa kekecewaan dengan prestasi pendaftaran pengundi baru PBB.

“Kita mestilah mempunyai ahli yang ramai dan dapat mengundi kerana jika hanya mempunyai keahlian ramai tetapi tidak berdaftar sebagai pengundi adalah sia-sia,” ujarnya pada majlis sarapan pagi bersama jawatankuasa PBB di Bukit Sari, Bukit Kota, Batu Danau dan Ba’Kelalan kelmarin.

Sekiranya hendak memastikan orang muda atau pengundi baru ini terus memberikan sokongan kepada BN, maka PBB perlu memastikan mereka ini didaftarkan sebagI pengundi.

Jangan hanya disebabkan sudah berasa selesa untuk menang pilihan raya dan belum menunggu arahan parti maka tiada sebarang perkembangan berhubung gerak kerja pendaftaran pengundi baru.

Dengan kekecewaan yang ditunjukkan Presiden PBB, jelas menggambarkan usaha Pemuda PBB untuk mendaftar seberapa ramai pengundi baru masih belum cukup dan perlu diteruskan lagi.

Mungkin formula atau kaedah pembangkang boleh diaplikasikan PBB yang tanpa segan silu membuka kaunter pendaftaran pengundi baru di pasaraya atau di tempat-tempat tumpuan awam.

Apakah dengan perlakuan lama masih menunggu peruntukan baharulah digerakkan pasukan pendaftaran pengundi baru?

Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
November 25, 2014 at 11:02 AM

Orang muda udah meluat pada bee end. Barisan kroni dan anak beranak kaya raya.

Anonymous
November 25, 2014 at 1:04 PM

Oi si anon-RASIS 11.02am, lu punya ekoq ni si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PENGGANAS SODOM Red Bean aaahh?!

PI MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENDATANG KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-PORNO-RASIS-ejen ZIONIS-no-1!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger