SUASANA KES LIWAT @anwaribrahim DI DALAM ISTANA KEHAKIMAN PUTRAJAYA10.10 pagi : Pada prosiding Mahkamah Tinggi, cecair pelincir telah dikeluarkan dan ditandakan, menurut Gopal.

malah Saiful sendiri telah memberi kenyataan bahawa mereka melakukan aksi liwat tersebut di atas karpet dandia sendiri telah menyapu cecair tersebut pada duburnya sendiri.

Gopal menunjukkan satu dokumen yang tidak terdapat pada rekod rayuan, keadaan barang kes yang tidak termasuk KY Jelly.

Barang kes tidak ada di dalam senarai dan ia sepatutnya tidak sah untuk prosiding dan boleh dicabar kesahihannya.


10.05 pagi : Gopal meneruskan perdebatan dengan menyatakan bahawa Mahkamah Rayuan telah melakukan kesalahan dengan mengambil Saiful Bukhari sendiri sebagai saksi dan bukti yang dibawa Saiful juga telah terjejas.

Gopal juga merujuk bahawa adalah menjadi hak bagi peguambela untuk menyoal kenyataan anggota polis, Jude Pereira di dalam mahkamah.

10.00 pagi : Gopal kemudian turut menambah bahawa dua seluar dalam kepunyaan Saiful sebagai bahan bukti tidak boleh diguna pakai kerana telah dicemari.


9.58 pagi : Gopal turut menambah bahawa walaupun sudah menghantar surat perletakan jawatan, Saiful masih lagi ke kediaman Anwar malah menyediakan air untuk Anwar lagi.

Gopal kemudiannya mengaitkan perjumpaan Saiful dengan Dr Osman Abd Hamid dari Pusrawi di mana satu objek plastik telah dimasukkan ke dalam duburnya.

Walaubagaimana pun, Saiful telah menafikan perkara tersebut dan menyatakan bahawa dia berjumpa dengan Dr Osman untuk melaporkan bahawa dirinya diliwat dan dirujuk kepada Hospital Kuala Lumpur.

Saiful, menurut Gopal telah berjumpa dengan DSP Jude Pereira dan melakukan laporan polis terhadap Anwar Ibrahim.


9.55 pagi : Gopal telah memulakan kes rayuan dengan menyatakan bahawa tiada saksi kepada dakwaan Saiful Bukhari. Saiful seterusnya menghubungi Ketua Polis Negara. Gopal turut menambah bahawa Saiful mendakwa bahawa beliau telah dipaksa untuk melakukan aktiviti liwat tersebut dengan menggunakan cecair KY Jelly. Akibat tertekan dengan aksi liwat tersebut, KY Jelly telah ditekan dengan kuat dan terjatuh ke atas karpet. Saiful juga mendakwa bahawa dia telah membasuh kesan KY Jelly tersebut dan menulis e-mail untuk meletakkan jawatan sebagai pembantu peribadi Anwar.

9.50 pagi : Sumber menyatakan bahawa Sulaiman Abdullah memohon cuti sakit dan tidak dapat hadir. Gopal Sri Ram digantikan sebagai lead council bagi pasukan peguam Anwar Ibrahim yang berjumlah seramai 14 orang. (Dokumen ini belum disahkan kesahihannya). Desas-desus yang menyatakan bahawa peguam Anwar tarik diri dan kes ini terpaksa ditangguhkan setakat ini belum disahkan lagi.


9.24 pagi : Terdapat juga sekumpulan penyokong Saiful Bukhari yang turut berhimpun di Istana Kehakiman. Namun begitu, jumlah mereka kecil kerana tidak mempunyai kekuatan dana dan kerahan tenaga seperti Anwar Ibrahim. Mereka ini turun dengan sukarela untuk memberikan sokongan kepada Saiful Bukhari melalui kempen Justice For Saiful.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger