SEKALI LAGI KES LIWAT ANWAR IBRAHIM DIKAITKAN DENGAN KONSPIRASI


Rumusan perbicaraan kes liwat II Anwar Ibrahim yang berlangsung semalam di Mahkamah Putrajaya hanyalah berkisar kepada semua kes itu adalah ‘Konspirasi’.

Perkataan ‘konspirasi’ ini wujud selepas peguam bela yang mewakili Anwar gagal mengemukakan bukti dan hujah yang bernas terhadap kes sehingga mereka cenderung menyalahkan kerajaan yang kononnya mahu menggelapkan masa depan politik Anwar Ibrahim.

Hanya kerana mangsa yang diliwat, Saiful Bukhari Azlan yang mengadakan pertemuan dengan beberapa orang, termasuk Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sebelum insiden liwat maka peguam bela N. Surendran menyimpulkan kes liwat ini sebagai ‘konspirasi’.
  
Beliau berkata pertemuan berlangsung antara 24 Jun, 2008, dua hari sebelum insiden, dan 28 Jun 2008, apabila Mohd Saiful akhirnya membuat laporan polis.
   
Surendran berkata Mohd Saiful telah mengaku semasa pemeriksaan balas bahawa dia telah bertemu dengan Najib, yang pada waktu itu Timbalan Perdana Menteri, di kediaman Najib dan pada 24 Jun 2008 dan bahawa pada hari yang sama, beliau juga telah bertemu pegawai khas Najib Khairil Anas Yusof di rumahnya (Khairil Anas).
   
"Selepas itu beliau telah bertemu pegawai kanan polis Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof di Hotel Melia di Jalan Imbi pada 25 Jun. Mohd Saiful juga telah menghubungi Ketua Polis Negara ketika itu, Tan Sri Musa Hasan sebelum membuat laporan," kata Surendran.
   
Beliau memberitahu mahkamah bahawa Mohd Saiful juga pernah bertemu bapa saudaranya dikenali sebagai "Tuah" sebelum bertemu Senator Mohd Ezam Mohd Noor dan orang yang terakhir dia bertemu adalah bekas pelari pecut Datuk Mumtaz Begum Abdul Jaafar.

Surendran menegaskan ia adalah kemungkinan bahawa insiden yang didakwa berlaku direka-reka Mohd Saiful dan orang-orang yang ditemui beliau antara 24 Jun hingga Jun 28.


Beginilah ceteknya pemikiran peguam bela Anwar Ibrahim dalam usaha membebaskan ‘bos’nya itu daripada dikenakan hukuman penjara.
Share this article :
 

+ comments + 5 comments

Anonymous
October 29, 2014 at 9:56 AM

kalau air kote anwar ada dalam jubur conspiracy apa...patut bukti itu bukan air kote anwar..full stop..

Anonymous
October 29, 2014 at 9:58 AM

ZAMAN TUN MAHATHIR.....KONPIRASI
ZAMAN TUN DOLLAH..... KONSPIRASI
ZAMAN DATO NAJIB..... KONSPIRASI
KALAU MATI..... KONSPIRASI.

HERAN. HEBAT BENOR KE ANWAR NI
SEMUA KONSPIRASI. SEMUA ORANG KONSPIRASI... PANDAI TAK MANA PUN.
YANG GOBLOG PUN IKUT DIA.

Anonymous
October 29, 2014 at 10:15 AM

Selagi ada orang orang yang bodoh saje yang bolih percaya conspirasi ni bertahun tahun. Bagi upah 100 pun sudah cukup untuk pekik pekik reformasi. Alahai!

Anonymous
October 29, 2014 at 11:56 AM

MEMANG BANYAK YANG BODOH BAHLOL TOLOL TONGONG JADI PENGIKUT ALJUBURRI ALLIWATI.
AKIDAH DAH TERPESONG........ YANG HARAM JADI HALAL.
PELIWAT HARAMJADAH DI JUNJUNG JADI KETUA.
MEMANG BODOH MELAMPAU.

Anonymous
October 29, 2014 at 1:08 PM

hujah untuk difahami oleh penyokong anwar ibrahim:
jika 'consensual sex' berlaku, sepatutnya dalam dubur anwar terdapat air mani saiful sebagaimana air mani anwar terdapat dalam dubur saiful. ini kerana 'consensual sex' adalah kepuasan bersama dan dalam konteks ini sepatutnya kedua-dua mereka menikmati kepuasan. kenapa tiada bukti ditunjukkan oleh pihak pembelaan bahawa saiful juga telah klimeks? dengan tiadanya klimeks dipihak saiful bermakna perlakuan liwat itu adalah secara paksaan di mana hanya anwar yang memancutkan air mani sedangkan saiful adalah mangsa rogol dalam bentuk liwat...
jika konspirasi benar2 berlaku, apakah hanya penafian semata-mata tanpa dapat menyangkal kehadiran anwar dan saiful di tempat kejadian? cctv adalah bahan bukti oleh pasukan pendakwaan. kehadiran anwar di tempat kejadian bukan dengan paksaan selain dengan kerelaan sendiri. sepatutnya hujah pembelaan ialah kemukakan bukti bahawa tiada kejadian liwat berlaku, namun pembuktian forensik memberi maksud memang saiful telah diliwat...!!!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger