NURUL IZZAH UCAP TAHNIAH KE ATAS PENGANJUR ‘TOUCH A DOG’


Tiada sensitiviti ke atas umat Islam biarpun penganjurnya adalah orang yang beragama Islam.

Itulah yang boleh digambarkan di dalam kejadian kempen ‘touch (a) dog’ (sentuh anjing) yang dianjurkan di Kuala Lumpur yang mendapat sambutan yang menggalakkan.

Malah, kejayaan kempen itu telah mendapat sokongan daripada Ahli Parlimen Lembah Pantai yang juga Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar.

Dalam kempen itu, jelas Nurul Izzah telah berjaya mengajak orang ramai yang hadir pada satu acara yang membolehkan pengunjung, termasuk umat Islam, menyentuh anjing.

Tidak cukup dengan itu, dalam kemas kini status Twitternya, Nurul Izzah menyindir Exco Pemuda Umno, Dr Fathul Bari Mat Jahaya yang sebelum ini pernah menyebut bahawa 'kempen sentuh anjing' itu sangat janggal.

“Islam juga mengenai belas kasihan. Tahniah (penganjur) Syed Azmi (Alhabshi) dan semua yang datang,” tulis Nurul Izzah, hari ini.


Namun, Fathul Bari membalas status itu dengan mengatakan: “YB Nurul Izzah, umat Islam sokong kempen ‘ihsan’ ke atas haiwan, termasuk anjing. Cuma kempen ‘touch (a) dog’ (sentuh anjing) sangat janggal,” katanya.

Melalui interaksi terkini, Ahli Parlimen Pantai Dalam itu menyindir Fathul Bari dengan berkongsi paparan skrin gambar surat, dipercayai daripada Majlis Agama Islam Selangor (Mais).

“Untuk ‘haters’ (mereka yang tidak suka) di luar sana, termasuk Ustaz Fathul Bari, acara termasuk tazkirah ringkas oleh ustaz (Mais),” katanya.

Kemudian Fathul Bari membalas: “YB Nurul Izzah, jangan emosi. Saya hanya sebut ‘sangat janggal’. Jangan bimbang OK. Saya tidak setuju konsep tersebut dan itu adalah hak saya memberikan pendapat.”


Hari ini berlangsung acara ‘I Want To Touch a Dog’ (Saya ingin sentuh anjing) di Central Park, Bandar Utama, yang bertujuan membantu orang ramai, terutamanya umat Islam, untuk mengatasi persepsi negatif terhadap anjing dan dilaporkan mendapat sambutan.
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
October 20, 2014 at 10:31 AM

Nak HINA ISLAM/umatnya - si mamat BANGSAT ni yg. disyaki mamat-SODOM, yg, anjur PESTA pegang- anjing ni! Baik KDN periksa IC dia – betulkah ISLAM?!

Si BETINA KANGKANG ni pula, aku syak sekoq lagi PENYAMAQ Islam - mcm. mak dia! Dia ingat dia 'ustazah' pula dah - dahlah tu MENGHINA pula USTAZ Dr. Fathul Bari!

Dari puak Melayu-LIBERAL-KANGKANG atau disyaki PENYAMAQ-PENYAMAQ Islam ni nak buat kempen pegang7belai anjing oleh umat Islam (kat Barat pun tak dak perangai mcm. ni oleh umat Islam), baiklah puak HIPOKRIT ni buat kempen MENENTANG cara hidup si KAPIRDAJAL BINATANG BUAS yang MEROGOL ANJING dan pelbagai binatang, termasuk dlm. ZOO khas, di JERMAN/EU/US - di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2352779/Bestiality-brothels-spreading-Germany-campaigner-claims-abusers-sex-animals-lifestyle-choice.html, Bestiality brothels are 'spreading through Germany' warns campaigner as abusers turn to sex with animals as 'lifestyle choice' By Matt Blake, 1 July 2013; dan di http://www.examiner.com/article/states-where-bestiality-sex-with-animals-is-legal , States where bestiality (sex with animals) is legal, August 8, 2011!

Dan aku tengok foto kempen tu, bukan main galak si KAPIRSDAJAL dok tunjuk yg. "pakai tudung" pegang anjing!

Nampaknya makin ramai si ekoq-ekoq PENGGANAS BANGKAIBABI DAPBANGKAI yg. ditaja puak SYAITAN Barat-Zionis, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam, serta pakaian & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH SWT cthnya, pakai tudung dsbnya), sedg. MENGAMOK mcm. ANJING KURAP GILA! Mereka juga menggunakan si ejen Bukan Islam dari Indonesia/Thai/Filipina yg. muka mcm. Melayu utk. jadi PENYAMAQ!

Lepas tu puak SYAITAN ni siap nak MENGKAPIRkan umat Islam pula!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous
October 20, 2014 at 10:55 AM

Semuanya sambil disokong dan dirancang dengan rapi oleh DAP untuk memperlekehkan Islam dan Melayu.
Tahniah kepada pengajur yang macam pukimak dan si Nurul Izzah yang sudah memang CONFIRM a bitch.

Bitch= ANJING BETINA....memang sesuai!

Anonymous
October 21, 2014 at 1:27 PM

dalam banyak2 binatang..anjing jugak hng nak pegang....bodoh

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger