BANTAH PESTA ARAK OKTOBERFEST: PEMUDA DAP TEMPLAK PEMIMPIN PAS


Kesal dengan bantahan secara terang-terangan oleh DAP atas penganjuran pesta arak Oktoberfest, hari ini Pemuda DAP menemplak pemimpin PAS yang dianggap sebagai tidak menghormati kawan.

Menurut Ketua DAPSY, Teo Kok Seong, yang juga merupakan Ahli Parlimen Rasah, mereka (sesetengah pemimpin PAS) harus memahami bahawa PAS merupakan sebahagian daripada kerajaan Pakatan Rakyat Selangor, dan mereka harus menggunakan saluran yang betul untuk mendapatkan penjelasan daripada pihak kerajaan negeri agar perkara ini dapat diselesaikan dengan baik tanpa menyinggung perasaan semua pihak.

Sebagai kroni dalam Pakatan Rakyat, PAS seharusnya menyokong dan mempertahankan DAP, bukannya menyerang secara terbuka seolah-olah menyokong tindakan BN dan UMNO dalam menghalang pesta arak ini.

“Desakan sesetengah pemimpin PAS yang dilakukan secara terbuka cuma akan mengeruhkan lagi hubungan kerjasama di antara PAS, PKR dan DAP.

“Tambahan lagi, ia juga akan mengelirukan rakyat jelata yang selama ini saling hormat-menghormati.

“Saya cukup yakin bahawa rakyat di negara kita yang terdiri daripada pelbagai kaum dan agama mempunyai pemikiran yang cukup matang untuk mentafsir isu ini.
“Selain itu, saya juga menghargai usaha YB Khalid Samad yang mempertahankan prinsip Islam yang menghormati hak bukan Islam untuk mengikut adat dan budaya masyarakat mereka.

Hanya Khalid Samad sahaja yang memahami tindakan DAP dalam mengadakan pesta arak ini di Selangor.

Seharusnya pemimpin PAS lain mencontohi Khalid Samad dalam menjaga hubungan DAP dan PAS yang kini dilihat semakin berentakan.

Share this article :
 

+ comments + 7 comments

October 9, 2014 at 11:15 PM

Puak2 PAS akan dapat saham sama. Bantahan sekadar dgn niat "kerana politik" bukan kerana Allah. Silap hari "BULAN" PAS akan buat U-TURN. Tengoklah. Tahniah kpd Khalid SAMAD yg dapat pujian dpd Tao Pekong" DAP. Ibarat sudah dapat ganjaran dpd "tuhan" yg mereka"sembah"......DAPIG.Pas dengar dan taat kpd DAP bukan kepada Allah.

Anonymous
October 10, 2014 at 5:42 AM

PI MAMPUSlah si PENDATANG KANGKANG BABI DAPBANGKAI ni! Jadi, kallau mereka nak buat PESTA BABI sini sana, kita mesti biaqkan sebab kena hormati si puak BANGKAI ni?!

Makin BINATANG BUAS si PENDATANG KAPIRDAJAL berpesta arak dan wanita ala-PELACUR ni - ini mesti angkara si DAPBANGKAI/PKRSODOM serta tuan Barat-ZIONISnya!

Mana JAIS dan MAIS, yang boleh membenarkan pesta arak “Octoberfest” dipromosi dan telah begitu lama sejak Sept. lagi, dan juga secara besaran dan terbuka di Negara Islam, pusaka nenek moyang kami ini, apalagi kita baru sahaja meraikan Aidil Adha yang mulia?! UMNO/PAS juga telah GAGAL mempertahankan ISLAM/umatnya serta NEGARA ISLAM kita ini!!
Pesta arak “Octoberfest” ini sebenarnya berasal dari budaya Barat-Zionis Jerman (lihat di http://en.wikipedia.org/wiki/Oktoberfest), yang mana budaya haram dan amat biadap ini, yang mengagungkan pesta arak besaran serta wanita berpakaian ala-PELACUR (pakaian tradisional mereka diLACURkan) , ini juga sering menyebabkan masyarakat Islam Jerman merasa terhina dan tersisih. Tetapi undang-undang Jerman/Barat-Zionis yang sering melaungkan hak asasi “kesamaan” terutamanya terhadap dunia Islam, boleh pula mendiskriminasi hak dan budaya masyarakat Islam yang mengharamkan arak. Bahkan, umat Islam tidak dibenarkan mengadakan pesta Ramadhan yang suci walau sehari dan hanya di Berlin, dan tiada hari cuti rasmi untuk Hari Raya Aidilfitri dan Aidil-Adha kecuali di Hamburg. Bahkan wanita Islam bertudung tidak dibenarkan bekerja sebagai guru mahupun dalam JPA Jerman.

Namun demikian, NGO-NGO Jerman seperti Konrad Adeneur, Neuman Stiftung Foundation, Yayasan Kristian Jerman dsbnya amat aktif di Malaysia, kononnya mahu memperjuangkan hak asasi “kesaman-kebebasan” Bukan Islam di Negara Islam kita ini - sedangkan di Jerman, Islam/umatnya makin dibenci dan didiskriminasi, serta anak-anak muda Islam dirosakkan dengan perancangan teliti, budaya Islam mereka, terutamanya melalui sistem pendidikan, dan media-massa yang amat bebas, termasuk yang mempromosi cara hidup homoseksualiti, meminum arak, berjudi, hubungan seks bebas dan pornografi (termasuk di stesyen biasa TV contohnya stesyen sukan, selepas tengah malam)!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous
October 10, 2014 at 5:47 AM

Si PENDATANG KAPIRDAJAL yg. perangai mcm. BINATANG BUAS ini juga makin KURANG AJAQ sebab tiada undg-undg Syariah yg. akan menghukum mereka - tak patut ini berlaku di NEGARA ISLAM pusaka nenek moyang kita ini!

Sepatutnya juga, tanggungjawab memantau sebarang penghinaan dan gertakan terhadap ISLAM/umatnya adalah di bawah DYMM Kesultanan Islam/Melayu bersama MAIN; bukan di bawah UMNO/PAS, apalagi parti-parti politik ini yg. makin dikuasai si LIBERAL-PENGKHIANAT. Lihat artikel yg. sungguh bernas ini yg.membuktikan tentang Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) di bawah kuasa DYMM YDPA/Kesultanan Islam-Melayu, sbg. Ketua/Penjaga Agama Islam, lebih berkuasa dari Kerajaan negeri/Kerajaan Persekutuan mengikut Perlembagaan Persekutuan. Dan artikel yg. sungguh bernas ini juga membuktikan begitu jelasnya pengiktirafan pelansongan kuasa Eksekutif Raja/Sultan Islam-Melayu (Executive Monarchy - walau tidak mutlak) dari semasa penjajahan British-Zionis pun, hingga semasa Perlembagaan Persekutuan digubal, bukan sekadar “Hiasan/Simbol Adat“ (Ceremonial Monarchy), terutamanya dlm. mempertahankan ISLAM/umatnya – lihat di https://akarimomar.wordpress.com/tag/perlembagaan-persekutuan/ , Hijrah Minda: Agenda Transformasi Islam , Haji Mahamad Naser bin Disa[1], 7 April, 2012.

Maka mengapa Malaysia sebagai NEGARA ISLAM, harus menjaga hak dan budaya Bukan Islam yang haram dan biadap, contohnya menganjurkan pesta arak dan wanita ala-pelacur, ala-Jerman/Barat-Zionis, yang memang sengaja mahu menghina serta menggertak ISLAM/umatnya!

Bahkan, Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad, mesti didakwa di Mahkamah Syariah kerana begitu biadap sebagai ahli parlimen Islam, mempertahankan pesta arak ini serta menghina secara tidak lansung undang-undang Syariah yang mengharamkan arak, serta menafikan Malaysia ini sebagai Negara Islam; lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20141007/dn_10/Papan-tanda-pesta-arak-cemari-Shah-Alam, Papan tanda pesta arak cemari Shah Alam:

TANJONG KARANG 6 Okt. - UMNO Selangor kesal dengan tindakan kerajaan negeri membenarkan papan tanda mempromosikan festival minuman keras, Octoberfest dipamerkan secara terang-terangan di bandar raya Shah Alam.

…….Sebelum ini, Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad merasakan penganjuran pesta arak Octoberfest anjuran Carlsberg Malaysia tidak boleh dihalang ekoran Malaysia merupakan sebuah negara majmuk.

Pesta arak yang bermula sejak 24 September lalu diadakan di beberapa tempat di Selangor dan kemuncak acara itu akan akan diadakan pada 10 hingga 12 Oktober ini di tempat letak kereta, One Utama Petaling Jaya......

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous
October 10, 2014 at 6:41 AM

Yang aku heran tu, awatlah PENGANJUR pesta arak KANGKANG BABI RASIS/PELACUR ni tak ditangkap sampai sekarang - dahlah letak papan iklan HARAM, lepas tu terus buat pesta ARAK/PELACUR ni dari Sept.lagi, walau tak dak PERMIT?! Mana UNDG-UNDG JENAYAH SYARIAH dan SIVIL - ganjil betul ni! Si Penganjur KANGKANG BABI ni juga perlu diSAMAN BERJUTA!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous
October 10, 2014 at 7:03 AM

Khalid Gereja

Khalid Gereja

Khalid gereja

October 10, 2014 at 9:32 AM

khalid samad adalah HERO DAP!

Anonymous
October 11, 2014 at 4:32 PM

Belum lagi memerintah Putra Jaya mereka dah biadap.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger