USTAZ MAT RAZI CALON BN DI PRK PENGKALAN KUBOR

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga Timbalan Presiden BN dan UMNO hari ini secara rasmi telah mengumumkan calon BN di PRK Pengkalan Kubor.

Nama: Mat Razi bin Mat Ail
No Kad Pengenalan: 651119-03-5219 Kerjaya Sekarang: Penolong Pegawai PPD Tumpat, Bahagian Pengurusan Sekolah
Status: Berkahwin, isteri Khairos bt Husin

Pendidikan: Kelulusan BA (Hons) Sejarah & Persuratan Melayu UKM (1999) Maktab Perguruan Sultan Abdul Halim Kedah (1988)

Famili: Anak 6 orang (3 lelaki dan 3 perempuan)

Politik: Bergiat dalam politik semenjak tahun 1990 sebagai Setiausaha Cawangan Simpangan.
AJK Pemuda bermula 2005.
AJK Bshagian bermula 2009.

Jasa: Mengasaskan sekolah pondok 9.11.2012 di tanah wakaf sendiri Kampung Simpangan dengan pengambilan pelajar setiap hujung tahun 50 org.
Pengajian pelajar percuma dan makan percuma.

Kerjaya: Mula berkhidmat pada tahun1988 di SK Bunohan (8 tahun)
Tahun1999 di SMK Sri Kurau Perak.
Tahun 2002 di SMK Ayer Lanas Jeli. Tahun 2003-2008 di SMK Geting dan merupakan guru pemeriksa Sejarah.

Pernah johan Tilawah Al-Quran kategori taranum di Maktab.

Mula mengaji di Pondok Tuan Guru Haji Wan Mat Jal Besar pada 1982 sehingga 1994.
Menunaikan ibadah haji pertama 1994 dan kedua pada 2008.
Membawa jemaah umrah setiap tahun bermula 2011.

Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
September 10, 2014 at 8:51 PM

SYUKUR ALHAMDULILLAH ada calon UMNO yg. kuat agama dan terpelajaq (dlm. bidang SEJARAH MELAYU pula tu) mcm. Ustaz Cikgu Mat Razi ni - tapi kalau menang, tolonglah jgn. dibiaqkan diPIJAK si Islam/Melayu-LIBERAL –BUTA-SEJARAH dlm. UMNO!

Bahkan dah tiba masa MERAMPAS balik UMNO dari PENGUASAAN si LIBERAL-PENGKHIANAT terutamanya golongan elit yg. dilahirkan dgn. "sudu emas yg. tak habis-habis MENGGADAI hak/tanah PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kita ini! Tapi boleh pula si mamat-kari-LIBERAL terus mcm. biasa, "ENJOY, ENJOY.....!"-bersenam aerobik sebelah si BETINA-pakai-short-punya pendek dlm. Berita Harian hari tu! Bagaimana Menteri Islam/Melayu dari UMNO boleh perangai tak bermaruah mcm. ni, kat NEGARA ISLAM ini - tak bolehkah si BETINA tu pakai seluaq panjang?! Lepas tu ada pula si mamat-kari ni ada hati berangan nak jadi PM spt. yg. diidamkan pemujanya dari jenis si PENDATANG KAPIRDAJAL EvangeliSStar?! GELInya aku!

Sedangkan, BUMIPUTERA Islam/Melayu serta BUMIPUTERA lain, masih ramai MERANA-MISKIN; mahupun yg. pertengahan pun, tak mampu miliki rumah; apalagi jenerasi muda akan dtg. sebab TANAH PUSAKA nenek moyang kami ini asyik TERGADAI kat PENDATANG/warga asing KAPIRDAJAL terutamânya bawah program-HARAM-KEJADAH "Rumah Keduaku (patutnya prog. PENIPUAN ini diDAKWA di Mahkamah oleh NGO-NGO Islam/Melayu)! Sedangkan pemilikan TANAH/rumah sebenaqnya adalah antara aset plg. terpenting untuk setiap insan, sebab itu jugalah kenapa si ZIONIS/Israel-JAHANAM sampai asyik MERAMPAS tanah pusaka BUMIPUTERA ISLAM Palestin!

Lihat anak-beranak BUMIPUTERA Islam/Melayu kita yg. amat miskin ini termasuk dua anak OKU, serta dua anak terpaksa berhenti sekolah, yg. terpaksa MENUMPANG kat rumah sewa – mana RUMAH MAMPU MILIK pd. mereka mahupun bantuan PERCUMA -PERUBATAN-BIASISWA, serta juga bantuan OKU?! Mengapa mereka terpaksa MENUMPANG/MENGEMIS di bumi PUSAKA nenek moyang sendiri sedangkan bangsa PENDATANG/warga asing terutamanya yg. kaya-raya boleh hidup begitu MEWAH di sini?! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140908/dn_22/Akibat-kemiskinan-Nur-Fatin-Islamiah-lupakan-alam-persekolahan , Akibat kemiskinan, Nur Fatin Islamiah lupakan alam persekolahan!

Sudah tiba masanya legasi PENIPUAN dari zaman PENJAJAH-PUAKA British-ZIONIS ditentang habis-habisan dan diperbetulkan – supaya tidak akan ada lagi setiap BUMIPUTERA yg. terpaksa MENGEMIS/MENUMPANG di bumi PUSAKA kami sendiri, termasuk setiap jenerasi akan datang!

Datuk-nenek aku kerja kat sawah padi/toreh getah – meninggal waktu muda akibat kerja keras ni; tapi bangsa Islam/Melayu boleh dituduh ‘malas‘ oleh PENJAJAH/PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL?! Dasar si BINATANG-BUAS!

Makcik Sambal Belacan.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger