TAHNIAH !!! AZMIN ALI MENTERI BESAR SELANGOR BAHARU


Azmin Ali sedang dikesan melaksanakan rehearsal angkat sumpah jawatan Menteri Besar Selangor di Istana Selangor. Gambar-gambar dia sedang melakukan 'latihan' sebelum upacara angkat sumpah esok, sudah tersebar dan sedang viral di media sosial.

Begitu pun, PKR pula masih lagi terkial-kial untuk menghadap DYMM Sultan Selangor bagi membolehkan mereka melaksanakan misi memujuk dan memaksa DYMM Sultan Selangor menerima Wan Azizah sebagai calon tunggal Menteri Besar Selangor.

Malah, tegas Setiausaha Agong PKR, Saifuddin Nasution menegaskan PKR hanya menghantar satu nama sahaja iaitu Wan Azizah sebagai calon Menteri Besar Selangor.

Manakala DAP pula dilihat kelam-kabut kerana hubungan mereka dengan Azmin Ali tidak begitu baik.

PAS Selangor, khususnya yang masih wala' kepada pucuk pimpinan dan Majlis Syura Ulama PAS sudah bersedia untuk melakukan anjakan besar bagi membolehkan mereka menjadi pemain utama politik Selangor.

Sebagai penyokong tegar Azmin Ali untuk jawatan Menteri Besar Selangor, PAS juga pada masa yang sama, telah melakukan sesuatu yang akan memantapkan parti itu dalam politik Selangor.

PKR sudah pun memecat Khalid Ibrahim daripada keahlian parti tanpa melakukan proses yang sah, bahkan lebih bersifat sebagai dendam peribadi apabila Khalid Ibrahim enggan berkompromi untuk meletakkan jawatan dan memberi laluan mudah kepada Wan Azizah.

Azmin Ali yang merupakan Timbalan Presiden PKR telah lama mengatur pergerakan dan rancangan untuk jawatan tersebut. Walaupun tidak begitu menonjol, tetapi pergerakan Azmin Ali sudah lama dicium.

PKR tahu, Azmin Ali mempunyai jumlah pengikut yang jauh lebih ramai berbanding Wan Azizah yang hanya bergantung kepada simpati, air mata, kipas Cina dan sarung tangan putih. Cubaan untuk menyingkirkan Azmin Ali telah dibuat terutama dengan menggunakan Chegu Bard dan Rafizi Ramli serta Saifuddin Nasution dan Zuraidah Kamaruddin, bekas kroni kuat Azmin Ali.

Kini telah terbukti, perancangan yang dibuat oleh Azmin Ali jauh lebih menarik dan berwarna warni serta licik berbanding Kajang Move ciptaan Rafizi Ramli.

Azmin telah bersedia untuk dikenakan tindakan kerana mematuhi DYMM Sultan Selangor dengan pengaturan formula berikut:


Apakah selepas ini PKR akan mengambil keputusan memecat Azmin Ali sebagai langkah menderhaka kepada Anwar Ibrahim sehingga menyebabkan Wan Azizah tidak dilantik ke jawatan Menteri Besar Selangor?
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
September 22, 2014 at 4:41 PM

Tetibe aku teringatkan Tivolli Villa !

Anonymous
September 23, 2014 at 10:57 AM

rasanya dia tak cagarkan isteri dia untuk rebut jawatan mb ..betul tak?

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger