LIM GUAN ENG DALANG KEPADA PERLAKUAN AHLI PASUKAN PERONDA SUKARELA (PPS) PULAU PINANG


Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng selepas mesyuarat tergempar Exco Kerajaan Pulau Pinang hari ini menyifatkan penangkapan ahli-ahli PPS Pulau Pinang sebagai 'wira'.

Begitupun, seramai 150 ahli-ahli PPS yang ditangkap semalam telah dibebaskan dengan ikat jamin polis.

Bagaimanapun, hasil siasatan polis mendapati ada di antara ahli-ahli PPS yang didapati positif dadah.

Selain positif dadah, ada di kalangan ahli-ahli PPS yang didapati pernah melakukan jenayah kekerasan dan berlakuan kasar kepada orang awam seperti mana yang dinyatakan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

"Kita dapat laporan ada anggota PPS yang bukan jaga keselamatan tetapi mereka bertindak pukul orang. Ada yang bertindak di luar daripada perundangan seolah-olah melangkaui bidang kuasa polis," katanya pada sidang media.

Ahmad Zahid antara lain berkata, pihaknya menyokong penuh tindakan tegas polis ke atas anggota PPS kerana penahanan mereka adalah bersandarkan kepada undang-undang.

Walaupun tidak terlibat secara langsung kerana perkara itu melibatkan operasi polis, namun KDN memuji ketegasan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar dalam isu terbabit.

Sebelum ini, Setiausaha DAP itu pernah mencabar Ketua Polis Negara untuk mengambil tindakan ke atas PPS selepas polis memberikan amaran kepada PPS yang disifatkan sebagai pertubuhan haram.

Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
September 2, 2014 at 1:52 AM

Hari tu juga, si guan eng-ANJING KURAP terus MENGHINA K'jaan Persekutuan/KDN/PDRM dgn. BONGKAKnya, akan menyediakan khidmat guaman dan bantuan wang pd. mana-mana ahli PENDATANG/PENCEROBOH GENG KONGSI GELAP-CELAKA kalau ditahan PDRM! Dan skrg. Si ANJING KURAP ni tiba-tiba diserang – dgn. bom; kelakarnya sementara kumpulan SAMSENGnya dikerahkan utk. MENJAHANAMkan upcara Hari Kemerdekaan TERCINTA kita kat P. P tu!
Duit rakyat, nak guna sesuka hati bela PENJENAYAH SAMSENG yg. tak takut lansung PDRM - seolah P. Pinang dah bebas dari Malaysia - aku heran betullah ini boleh dibiaqkan?! ATM - baik buat undg-undg DARURAT kat P. Pinang tu; K'jaan Persekutuan apa yg. takut sgt. dgn ancaman PENJENAYAH- BINATANG-BUAS mcm. ni?!
Patutnya KEM TENTERA juga dibina berlambak kat P. Pinang tu - ini dah mencapai tahap BAHAYA pd. bangsa, agama dan negara sebab disyaki GENG KONGSI GELAP DAPBANGKAI dah menguasai P. Pinang!

DYMM YDPA patut masuk campur juga utk. menubuhkan banyak Tanah Rizab BUMIPUTERA, dan membina banyak masjid/surau, kem-kem tentera, serta menjaga hak dan tanah PUSAKA BUMIPUTERA di Pulau Pinang yg. majoriti umat Islam/Melayu, kerana baginda adalah KETUA - Agama Islam/Negara/ATM/Hak Bumputera mengikut undg-undg Perlembagaan.

SPRM - tolong juga SIASAT si guan eng-KURAP ni! Apa hak si KURAP ni nak guna duit K'jaan negeri (i. e. duit rakyat) tubuhkan pertubuhan disyaki GENG KONGSI GELAP ni dan sekrg. lantik punya banyak peguam utk. bela si SAMSENG-SAMSENG ni?! Dahlah tu, Exco-exco DAPBANGKAI yg, terlibat juga harus disiasat SPRM dan juga yg. nak jadi peguambela SAMSENG-SAMSENG PENJENAYAH ini - adakah menggunakan waktu kerja mereka yg. dibayar duit rakyat dan khidmat guaman mereka, siapa yg. bayaq, dan apa hak mereka sbg. EXCO utk. bela PENJENAYAH?!

Si DAPBANGKAI ni ingat ini cerita GANGSTER Bollywood/Tamilwood/Hong Kongwood pula?! PI MAMPOS!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous
September 2, 2014 at 7:49 AM

Nak tunjuk..bahawasanya Cina dah ada plan utk takluk P.Pinang. Inilah masanya, keterujaan tu x boleh dibendung lagi. Ini plan dh lama..tengok semua pendatang2 tu..
Rata2 yg berusia 40-50 thn ke atas. Darah komunis masih mengalir. Seolah2 inilah peluang trakhir bagi memastikan P.Pinang terus ditakluk oleh Cina selamanya.
Apa nak kata lagi...
Cina = Jew of the East

September 7, 2014 at 11:55 AM

Mula mula pasukan peronda sukarela lepas tu nanti tubuhkan tentera sukarela pula.Muka semua,muka cina bukit,akhir sekali jadi macam Singapore semua majoriti bangsa dia dalam tentera.Dah cina,cina juga ni baru sikit nanti dah dapat keluar dari Malaysia teruk nanti orang Melayu mereka tekan dan tindas jadi macam Singapore.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger