KETUA AMK NIK NAZMI ARAH ABDUL HADI AWANG MOHON MAAF KEPADA WAN AZIZAH


Pendedahan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang dalam Majlis Dialog Bersama Presiden PAS di Rusila, Terengganu benar-benar membuatkan PKR kecewa, marah dan apa saja rasa tidak puas hati terhadap PAS.

Berikutan itu, Ketua AMK, Nik Nazmi Nik Ahmad meminta Abdul Hadi Awang menarik balik kenyataan sekaligus meminta maaf kerana mendakwa Presiden PKR, Wan Azizah tidak berkebolehan menjadi Menteri Besar Selangor.

"Kenyataan itu amat tidak kena dalam semangat setiakawan Pakatan Rakyat apatah lagi dikeluarkan daripada presiden sebuah parti komponen kepada presiden parti komponen yang lain," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Abdul Hadi turut digesa menghormati keputusan pimpinan PAS Pusat dan Majlis Pimpinan PR.

Kelmarin, ketika berucap pada majlis dialog di Rusila, Terengganu, Abdul Hadi dilaporkan berkata, keengganan Pas menuruti kehendak PKR dan DAP mencalonkan Wan Azizah kerana Presiden PKR itu tidak layak memikul tugas sebagai menteri besar.

Abdul Hadi turut menegaskan, penolakan PAS terhadap Wan Azizah bukan disebabkan faktor gender tetapi ia berpunca daripada tiadanya kredibiliti sebagai seorang pemimpin pada diri Wan Azizah.

Share this article :
 

+ comments + 8 comments

Anonymous
September 7, 2014 at 1:07 PM

Bukan saja azizah tu tak berkebolehan....tak der pengalaman dan puppet yang senang dihayun2 oleh anwar dan kit siang......maaf kepala hotak hang azmi

Anonymous
September 7, 2014 at 1:36 PM

fuhhhh ... baik punya kipas si nazmi ni
nak bandingkan dgn kipas jijah ... ni kira cam kipas dinding la
oiii nazmi ... ko bodek ni apa target ?... MB ? ... exco ?
yg hulur BINI sendiri pun belum tentu jadi MB SELANGOR ... lu apa class ???

Anonymous
September 7, 2014 at 1:45 PM

apa pasal tak jawap dakwaan abdul hadi yang PR dah jumpa dan selesaikan dgn TSKI sebelum langkah kajang??? yang PKR tak nak bincang dgn PAS dan DAP dan ikut suka hati PKR nak buat langkah kajang.???

Anonymous
September 7, 2014 at 2:07 PM

NAZMI OO NAZMI..TERNAMPAK KEBODOHAN SAUDARA...BEGITU RENDAH DAN CETEK AKAL PEMIMPIN PKR NOOO.....ALLAH MAHA MENGETAHUII HATI SETIAP MANUSIA...HIDUP TUAN GURU HADI AWANG...HIDUP PAS..LINGKUP PERGI PASMA

September 7, 2014 at 2:26 PM

anak ikan anwar polok sakan kat anwar.. pastikan masa lolok tu tak kena gigi..ok!

Anonymous
September 7, 2014 at 4:00 PM

Nazmi mula membodek....apa daa bangang lu ni nazmi.
lu ni sape?... dgr citer mesyuarat AMK pun ko kena boikot ramai keluar dewan...lagi ko nak challenge dgn Tg Hj Hadi.....kahkahkah...

Anonymous
September 7, 2014 at 8:17 PM

Hai nazmi.. kenape kome ni bute.. dan nak bute kat orang lain pulak.. Pujaan kome ni jadi isteri pon gagal.. macamane nak jadi MmmmmB pulak.. tengok report kad suami di.. banyak yg salah parking dan songsang.. sebab dia gagal nak jaga parking nya.. Habih parking lot orang dipakenya.... parking depan..parking belakang.. sendiri pun jadi parking lot ...macam stering rosak gamaknya.. moh lah betulkan rumahtangga dulu baru cerita pasal rakyat... Nazmi dah masuk parking ke?

Anonymous
September 7, 2014 at 8:21 PM

Anon 8:17... itulah message Hj Hadi cara halus ...tapi mereka ni buat buat tak faham..dasar muka tembok... dan kaki kencing berlari...

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger