INDIVIDU HASUT SABAH KELUAR MALAYSIA HANYA TUNGGU MASA HENDAK DITANGKAP


Polis telah mengenal pasti individu yang mengeluarkan kenyataan untuk membawa Sabah keluar dari Malaysia.

Siasatan lebih lanjut akan dilakukan terhadap individu terbabit dalam tempoh terdekat kerana mengeluarkan kenyataan yang berunsur hasutan.

"Tindakan tegas akan ambil terhadap mereka yang mengeluarkan kenyataaan mempertikai kedudukan Sabah dalam Malaysia.

"Polis akan mempastikan tindakan diambil selari dengan kenyataan yang dibuat yang boleh kita anggap sebagai menghasut masyarakat di Sabah supaya membenci negara sendiri," katanya kepada pemberita.

Sabtu lepas, Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam satu program di Sipitang berkata, tindakan tegas akan diambil terhadap pihak yang mencadangkan usaha membawa Sabah keluar dari Malaysia yang disifatkan sebagai menjejaskan semangat kerjasama, keselamatan dan perpaduan rakyat.

Kenyataan seperti itu dilihat sebagai sengaja mahu memporak perandakan negara dan meminta pihak berkenaan supaya menghentikan tindakan sedemikian.

Selain Sabah, pertubuhan yang dikenali Sabah Sarawak Keluar Malaysia (SSKM) juga dalam cubaan untuk mengeluarkan Sarawak dari Malaysia.

Share this article :
 

+ comments + 9 comments

Anonymous
September 4, 2014 at 2:11 AM

Sebenaqnya, insiden amat kejam kat MH370 & MH17 kita ini juga disyaki berkaitan strategi berterusan dan makin agresif si ZIONIS-Barat dan ejen tempatan mereka dari PAP-DAPBANGKAI/PKRSODOM, utk. memisahkan Sabah-Sarawak yg. amat kaya minyak-gas, dari Malaysia dan disatukan dgn. S'pura - supaya dpt. menubuhkan “Greater Israel' utk. MENGUASAI Asia spt. mana Israel ditubuhkan dgn. amat BUAS utk. MENGUASAI Timur Tengah yg. kaya minyak-gas di samping menjatuhkan ISLAM/umatnya di Dunia Islam (lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009; dan di - http://www.presstv.ir/detail/2014/02/22/351741/germany-offers-to-represent-israel/, Germany offers to represent Israel in some Muslim countries, Feb 22, 2014)! Itulah yg. aku heran - apasallah K'jaan kita terlalu beri muka pd. S'pura yg. adalah pusat Mossad/CIA-MI6-Perisik Jerman sampai TANAH PUSAKA kita asyik TERGADAI kat S’pura – patutnya HAPUSkan program Rumah Keduaku! Lihat peningkatan PERAMPASAN tanah pusaka BUMIPUTERA Islam Palestin oleh si ZIONIS/Israel/JAHANAM - kerana TANAH adalah ASET/WARISAN yg. paling penting utk. penguasaan politik/ekonomi/sosial (yg. termasuk penyambungan tradisi nenek moyang kita)!

Geng Kongsi Gelap KAPIRDAJAL juga terlibat dlm. industri hartanah disyaki juga terlibat dlm. pembakaran berleluasa ke atas kpg-kpg Islam/Melayu, termasuk di Sabah-Sarawak - utk. MERAMPAS tanah/kpg termasuk menawarkan utk. membeli dr. mangsa yg. terdesak atau sekiranya tanah negeri, utk. MENGHALAU umat Islam/Melayu termasuk pelarian Islam, dr. tanah/kpg. tersebut! Lihat kebakaran berleluasa yg. MENCURIGAkan ini, di http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140703/dn_16/50-rumah-di-perkampungan-air-Kampung-Pondo-Pulau-Gaya-terbakar!

Dan rejim Cina PAP ditaja MOSSAD-CIA-MI6, untuk tawan S'pura dari TANAH MELAYU; juga telah beri kerakyatan dgn kpd jutaan imigran yang bukan pekerja/pelarian pun, dari bukan Islam Cina dan Kristian untuk MENGECILKAN terus jumlah dan MENINDAS umat Islam/BUMIPUTERA Melayu, juga dibela oleh sekutu kuatnya, si Barat-Israel. Bahkan polisi mengambil jutaan imigran bukan Islam ke Singapura, ini ditiru dari Israel - sekutu kuat rejim penjajah Cina ini!

Maka, kita sbg. NEGARA ISLAM; berhak memberikan KERAKYATAN pd. pelarian Islam - apa yg. kita takut sgt. sedgkan Israel dan S'pura, yg. sekutu kuat Barat pun, tak peduli lansung undg antarabangsa (yg. sebenarnya dicipta Barat-Zionis sendiri)!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Islam-Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BANGSA BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari PELBAGAI bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera [BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples – maka istilah “(SATU) BANGSA Malaysia“ sebenaqnya adalah PALSU].

Anonymous
September 4, 2014 at 9:42 PM

Tangkap babi2 yang tak sedaq diuntung tu dan charge depa bawah rebellion against the king. Ada chance kita gantong depa sampai mampos!!!!

September 5, 2014 at 8:58 AM

Ya betul sesiapa yg mahu menghancurkan Malaysia sepatutnya didakwa menderhaka kepada agong sama seperti almaunah.Pernah dengar mata pena lebih bahaya daripada mata pedang?

Sudah jelas dan nyata aktiviti subversif puak pemisah ini jauh lebih berbahaya dan meluas dari gerakan bersenjata(yg amatur) almaunah yg terpencil.Maka sewajarnya penderhaka2 ini dihukum gantung kerana kesalahan menderhaka sepertimana mohd amin ketua almaunah.Semoga penggantungan mereka kelak akan menjadi pengajaran yg berkesan kepada sesiapa yg mempunyai niat untuk menjahamkan Malaysia di masa akan datang.


Joe Rizal Praha2
September 6, 2014 at 10:21 PM

Tarik balek kerayatan mereko yg berpaling tadah ni. Dan jangan sesakali membahrui paspot mereko kalo dio ado lagi pogang paspot tu. If they have dual citizenship pull back the Malaysian one. Kito tak perlu oran macam ni.

Anonymous
September 7, 2014 at 11:51 AM

1) Kalau Sabah dan Sarawak sebuah negara merdeka sebelum menyertai Persekutuan Malaysia, saya cabar mereka senaraikan nama-nama negara asing yang mengiktiraf Sabah dan Sarawak sebuah negara yang berdaulat sebelum menyertai Malaysia. Ini berbeza dengan status rasmi yang diperoleh oleh Persekutuan Tanah Melayu.

2) Saya juga cabar mereka berikan tarikh rasmi dan bukti dokumen dari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (United Nations) yang menunjukkan Sabah dan Sarawak adalah dua entiti baru yang menyertai komuniti antarabangsa.

Anonymous
September 7, 2014 at 7:21 PM

Singapura

Anonymous
September 9, 2014 at 11:43 AM

Fuck semananjung Malaya..

Anonymous
September 9, 2014 at 11:44 AM

Pisahkan kami dari Semenanjung Malaya yang tak kenal budi sabah/sarawak..tau nak kutuk ajer then...FUck Semenanjung Malaya..
18/20..

April 12, 2017 at 10:00 PM

https://sabahkeluarmalaysia.blogspot.com.au

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger