BIADAPNYA AHLI PARLIMEN DAP BANDAR KUCHING HINA LAGU NEGARAKU


Di sebalik sambutan Perayaan Hari Malaysia Ke 51 yang disambut meriah di Malaysia, seorang pemimpin Ahli Parlimen DAP Bandar Kuching telah bersikap biadap dengan menghina lagu Negaraku ketika di pawagam.

Lebih menyedihkan lagi pemimpin DAP itu telah mengemaskinikan status facebook milik beliau dengan mempersoalkan lagu Negaraku dimainkan di pawagam sebelum tayangan dimainkan.

Hinakah lagu Negaraku apabila dimainkan di dalam pawagam sebelum filem itu dimainkan? 

Bukannya sukarpun, jika tidak pandai menyanyikan lagu Negaraku sekurang-kurangnya berdiri. Susah sangatkah nak berdiri ketika lagu Negaraku dimainkan?

Apakah rakyat Malaysia tidak pandai menyanyi lagu Negaraku? Budak sekolah rendah pun pandai menyanyikan lagu Negaraku?

Tindakan Ahli Parlimen DAP Bandar Kuching itu secara jelasnya menghina lagu Negaraku. 

Apakah DAP tidak pernah memainkan lagu Negaraku sebelum mana-mana program dimulakan? Pastinya tidak, kerana mereka lebih mengutamakan lagu DAP berbanding lagu Negaraku.

Berbeza dengan kerajaan yang setiap kali program atau aktiviti diadakan akan diadakan nyanyian lagu Negaraku?

Inilah sikap pemimpin DAP yang sangat tidak menghormati negara mahupun pemimpin yang lain.

Share this article :
 

+ comments + 5 comments

Anonymous
September 17, 2014 at 4:56 AM

Cuba kalau kat Barat buat mcm. ni - dah kena TENDANG dgn puak PATRIOT depa! Kat Malaysia/NEGARA ISLAM saja si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL RASIS PENAKUT ni tunjuk SAMSENG depa! Tapi yg. herannya si AG-LIBERAL, masih mcm. biasa - kembali senyap!

Baik MAMPOS si PENDATANG SAMSENG RASIS DAPBANGKAI ni dari Tanah Melayu, PUSAKA nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si PENGGANAS KAPIR LAKNAT British/ ZIONIS dan mana-mana puak PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL yg. asalnya dibawa si PENJAJAH buas tu!!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Islam-Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BANGSA BUMIPUTERA Islam/Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari PELBAGAI bangsa yang hormat ISLAM, serta bangsa dan hak Bumiputera [BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples – maka istilah “(SATU) BANGSA Malaysia“ sebenaqnya adalah PALSU dan adalah legasi PENJAJAH British-ZIONIS utk. melahirkan dasar “bangsa Malayan bersatu”, pelansungan dari Malayan Union-JAHANAM ].

Anonymous
September 17, 2014 at 7:35 AM

Nak cakapa mai... ada lagi org dewasa 21 tahun tak tau menyanui lagu Negaraku... Baru berapa tahun lepasan sekolah... cakap bahasa Melayu pun tak tau... kata lahir di MAlaysia... Ini akibatnya....jika tidak MEWAJIBKAN sekolah SJK CINA & TAMIL LULUS ORAL BAHASA MELAYU...Kementerian Pendidikan MEWAJIBKAN LULUS ORAL BAHASA MELAYU.

Anonymous
September 17, 2014 at 9:21 PM

Tarik balik kerakyatan beliau dan halau pergi negera yang dia suka.beliau cuba jadi komunis dalam pekan.DAHULU ZAMAN DARURAT MREKA BERGERAK DALAM HUTAN DAN MEMBUNUH RAMAI ASKAR MELAYU/AC DAN HOMEGUARD SERTA POLIS YANG BERBANGSA MELAYU,KITA MASIH INGAT DAN KITA TAK AKAN LUPA SAMPAI MATI PENGKHIANATAN MEREKA TERHADAP BANGSA MELAYU,JANGAN CUBA BERMAIN API,

Anonymous
September 17, 2014 at 10:25 PM

bercakap mengambarkan identiti. malaysia ada undang2. kalau hendak diikutkan kami orang sarawak sepatutnya belajar berasaskan "English Language" ikut 20 pekara penubuhan malaysia. inilah belajar bahasa melayu yang mengatakan diri malaysia tidak mencerminkan kemalaysiaan. ingin mengajar orang bejalan lurus tetapi sendiri bejalan senget.

Anonymous
September 18, 2014 at 4:35 PM

kamu ingin menjadi seperti org pilipin??? ha ahahaha

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger