WAN AZIZAH KEMPUNAN SULTAN SELANGOR TIDAK RESTUINYA

Hasrat Presiden PKR, Wan Azizah Wan Ismail untuk ditabalkan menjadi Menteri Besar Selangor tidak kesampaian apabila Sultan Selangor tidak mempersetujui satu nama seperti mana yang dicalonkan Pakatan Rakyat.

Malah, dalam kenyataan media yang diumumkan Khalid Ibrahim bahawa Sultan Selangor tidak berkenan dengan satu nama sahaja sebaliknya mahu Pakatan Rakyat mengemukakan lebih daripada dua nama.

Dalam pada itu, keputusan Khalid Ibrahim untuk meletak jawatan sebagai Menteri Besar Selangor terpaksa ditangguhkan sehingga baginda memberikan keputusan penggantinya selepas Pakatan Rakyat mengusulkan nama-nama pengganti Menteri Besar Selangor.

Dengan keputusan ini bermakna ada di kalangan ADUN - ADUN PAS yang boleh diangkat sebagai calon Menteri Besar Selangor selepas ini.

Manakala, ADUN DAP tidak perlu menyimpan niat menjadi Menteri Besar Selangor memandangkan Undang-undang Tubuh Negeri Selangor tidak membenarkan orang bukan Melayu sebagai Menteri Besar Selangor.

Jelas keputusan ini sangat mendukacitakan Anwar Ibrahim yang mahu melihat isterinya diangkat sebagai Menteri Besar Selangor biarpun terpaksa menggunakan cara kotor.

Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
August 26, 2014 at 6:28 PM

ADUN PAS YG MENDAHULUI IMAM TENTU BERPELUH SAMBIL TEPUK DAHI.

Anonymous
August 26, 2014 at 8:10 PM

Si Barat-ZIONIS/Israel dan ejen tempatan, si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM makin TERDESAK! Sebab itu mereka juga sedang mensasarkan pemimpin Islam/Melayu termasuk Raja-Raja kita, serta keluarga mereka (terutamanya anak-anak muda mereka yg. kebaratan) utk. diperangkap dgn. PENYAMAQ Islam utk. berkahwin, utk. di'Blackmail' dan untuk diracun dgn. suntikan kimia yg. boleh sebabkan sakit jantung/kanser! Apalagi mereka mahu memisahkan Sabah-S'wak dan dijadikan negeri-negeri majoriti Kristian (-ZIONIS).

Bahkan aku syak Ketua Polis P. Pinang yg. dlm. hospital sekrag. (sepatutnya dihantar ke IJN dan dikawal rapi oleh polis - termasuk doktor/jururawat yg. dipercayai saja; YA ALLAH - selamatkanlah Datuk Abdul Rahim Hanafi) serta juga Allahyarham Datuk Noor Zahidi Omar, ADUN PEngakalan Kubor, K'tan, telah diberikan suntikan racun oleh ejen si Barat-ZIONIS dari DAPBANGKAI/PKRSODOM, yg. boleh sebabkan kanser hati; apalagi berubat di China pula tu! Tengok juga ulama-ulama TULEN PAS, yg. asyik meninggal dlm. usia muda - kita bukan nak mempersoalkan TAKDIR dari ALLAH SWT, tetapi jgn. kita buta pd. angkara JAHAT si KAPIRDAJAL MUSUH ISLAM yg. tidak boleh dibiaqkan! Apalagi Kelantan/Terengganu/Kedah/Perlis, negeri-negeri ISLAM yg. kuat mahu diJAJAH oleh MUSUH-MUSUH ISLAM ejen Barat-ZIONIS!

Besar kemungkinan juga, BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN tercinta Tanah Melayu kita ini, Allahyarham-Allahyarham PM Tun Abdul Razak Hussein dan TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, diracuni CIA-MI6-Mossad (keduanya meninggal di tahun 1973 dan 1976 di usia muda 50an, dari kanser termasuk Leukimia, yang juga sejenis kanser dalam darah atau tulang, dengan seorang doktor British yang SAMA, dgn. bantuan PENGKHIANAT tempatan). Barat-Israel juga adalah sekutu kuat PAP-DAPBANGKAI – lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009!

Kanser/sakit jantung dsbnya, juga telah dibuktikan sebagai MO utama PENJAJAH Barat-Zionis diketuai CIA-MI6-Mossad untuk menghapuskan pejuang Islam/Bumiputera yang nationalis di “ Dunia Ketiga“ (dan sekarang terutamanya pemimpin Islam yang nasionalis) - sila lihat di - http://www.globalresearch.ca/the-cia-has-attempted-to-assassinate-50-foreign-leaders-including-chavez/5326864, The CIA has Attempted to Assassinate 50 Foreign Leaders Including Chavez, Global Research, March 15, 2013; dan di - http://imeu.net/news/article0024562.shtml, Israel's History of Assassinating Palestinian Leaders, The IMEU, Nov 6, 2013!

Makcik Sambal Belacan.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger