MERDEKA BUAT LIM GUAN ENG MALAM 31 OGOS

Malam merdeka buat Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng diraikan apabila rumahnya di Pulau Pinang dibaling bom api.

Kekecohan kejadian itu menyebabkan semua rakyat Malaysia telah dipertontonkan dengan lakonan terbaru Setiausaha DAP itu seolah-olah rumahnya terbakar. Walhal, bom api itu hanya dibaling di laman rumahnya dan yang mengejutkan Lim Guan Eng bom api itu tidak terbakar.

Sebelum ini Lim Guan Eng dalam ceramahnya kepada ahli-ahli Pasukan Peronda Sukarela (PPS) yang diketuai Exco Phee Boon Poh dengan lantang mencabar Ketua Polis Negara yang menganggap polis Pulau Pinang tidak menjalankan tugasnya dengan cekap.

Bagaimanapun, insiden rumahnya di baling bom api polis Pulau Pinang juga yang dihubungi Lim Guan Eng. Kenapa tidak meminta bantuan PPS?

PPS yang diwujudkan Kerajaan Pulau Pinang rupa-rupanya tidak berdaftar atau kata lebih manis lagi pertubuhan HARAM.

Cabaran Lim Guan Eng terhadap Ketua Polis Negara itu dalam erti kata lain mempersoalkan kuasa DYMM Yang Di-Pertuan Agong. Mengisytiharkan perang ke atas PDRM, bererti Lim Guan Eng dan seluruh angkatan DAP mengisytiharkan perang ke atas DYMM Yang Di-Pertuan Agong.

Malah, boleh dikatakan insiden balingan bom api itu boleh dianggap sebagai rancangan jahat Lim Guan Eng untuk memburukkan polis.

Di sebalik cabaran itu, polis hari ini telah menangkap dan menahan ahli-ahli PPS yang diketuai Phee Boon Poh ekoran kenyataan Lim Guan Eng yang keterlaluan dan kurang ajar.

Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
August 31, 2014 at 9:42 PM

Cina Tongsan keturunan Kit Siang ni mana boleh dipisahkan dengan Kongsi Gelap.

Jangan lupa siapa pencetus rusuhan 13 Mei 1969. Kenapa Penang sahaja yang kalut adakan PPS mirip pengawal peribadi. Guang Eng pasti ada agenda yang lebih besar.

Terowong dasar laut lebih kurang terowong bawah tanah untuk komunis dalam hutan Malaysia meloloskan diri ke sempadan Siam.

Anonymous
August 31, 2014 at 10:14 PM

Org Penang yang mana belum berguru pi cepat jgn terlambat. Pemimpin cina LGE semakin pelik.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger