LIHAT MACAM MANA PKR HINA PAS SELEPAS SEOLAH-OLAH PAS TIADA MARUAH


Sebelum ini PAS teruk dihentam dan dikritik pemimpin DAP berhubung pendirian mereka yang tidak sepakat memilih Presiden PKR Wan Azizah Wan Ismail yang juga isteri Anwar Ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor bagi menggantikan Khalid Ibrahim.

Tidak cukup dengan itu, kenyataan beberapa pemimpin PAS termasuk Presiden PAS Abdul Hadi Awang dan Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat yang mempertahankan Khalid Ibrahim lalu menolak pelantikan Wan Azizah dianggp mereka sebagai pendirian yang tidak matang.

Selain kedua-dua pemimpin tertinggi PAS, Dewan Ulama PAS serta beberapa pemimpin PAS lain tidak bersetuju dengan pencalonan Wan Azizah dan mempertikaikan cara pemecatan Khalid Ibrahim daripada Menteri Besar Selangor dan PKR.

Sepanjang tempoh itu, DAP dilihat bersikap angkuh hingga kepada menghina PAS yang dilihatnya sebagai parti politik yang tidak sesuai berada dalam Pakatan Rakyat.

Namun, disebabkan majoriti Ahli Majlis Tertinggi PAS dikuasai golongan yang dikenali Anwarinas maka keputusan musyawarah PAS dalam mesyuarat tergempar mereka telah memihak Anwar Ibrahim dan keputusannya telah dijangka dari awal lagi.

Berikutan itu, bukan Presiden PAS yang memberikan kenyataan media sebaliknya Timbalan Presiden PAS, Mohamad @ Mat Sabu bersama golongan Anwarinas.

Ramai yang mempersoalkan kenapa PAS membuat pusingan U sedangkan keputusan jangkaan akan emmihak kepada Khalid Ibrahim.

Semua ini dikatakan ada kaitan cubaan PAS untuk menguji PKR dan DAP dalam menangani Krisis Menteri Besar Selangor yang disifatkan PAS sebagai kejatuhan Pakatan Rakyat.

Terbaru, PKR pula sedang bercakap besar apabila bijak menyusun kata-kata bahawa jika bukan kerana bantuan Anwar Ibrahim, Presiden PAS, Hadi Awang tidak akan dilantik sebagai Naib Ketua Kesatuan Ulama Sedunia.

Kata mereka lagi, Hadi Awang bukannya kenal baik dengan Yusof Qaradawi. Yang kenal baik dan akrab dengan Qardawi adalah Anwar Ibrahim. Malah Qardawi sudah beberapa kali mengeluarkan kenyataan yang menyokong Anwar Ibrahim dalam menghadapi isu liwat.

Jadi, orang PAS tidak seharusnya berasa bangga dengan perlantikan Hadi Awang itu kerana tanpa jasa baik Anwar Ibrahim, maka Hadi Awang tidak akan diangkat ke jawatan tersebut.

Untuk menutup malu, PKR cuba mencari pelbagai helah dan kebetulan pula, Hadi Awang telah dilantik oleh Yusof Qardawi sebagai salah seorang daripada tiga orang Naib Ketua Kesatuan Ulama Sedunia, maka alasan itulah yang digunakan untuk bermegah-megah.

Hakikatnya, Anwar Ibrahim tidak sempat bertemu dengan Yusof Qardawi kerana difahamkan Yusof Qardawi enggan bertemu dengannya. 

Bagi mengelakkan diri dimalukan, PKR khasnya pemimpin dan ahli yang mengadu domba Anwar Ibrahim terpaksa mencari helah agar mereka PKR dikatakan 'membantu" Abdul Hadi Awang dalam mendapat jawatan tertinggi dalam Kesatuan Ulama Dunia.

Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
August 24, 2014 at 11:11 PM

PAS - teruslah kau jadi ANJING KURAP belaan DAPBANGKAI/PKRSODOM! Aku syak perlantikan Presiden PAS ini adalah untuk memastikan PAS akan setuju letak calon PKRSODOM kat Pengkalan Kubor, K'tan tu!

Aku syak Allahyarham Datuk Noor Zahidi Omar telah diberikan suntikan racun oleh ejen si Barat-ZIONIS dari DAPBANGKAI/PKRSODOM, yg. boleh sebabkan kanser hati; apalagi berubat di China pula tu! Tengok juga ulama-ulama TULEN PAS, yg. asyik meninggal dlm. usia muda - kita bukan nak mempersoalkan TAKDIR dari ALLAH SWT, tetapi jgn. kita buta pd. angkara JAHAT si KAPIRDAJAL MUSUH ISLAM yg. tidak boleh dibiaqkan! Apalagi Kelantan/Terengganu/Kedah/Perlis, negeri-negeri ISLAM yg. kuat mahu diJAJAH oleh MUSUH-MUSUH ISLAM ejen Barat-ZIONIS!

Besar kemungkinan juga, BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN tercinta Tanah Melayu kita ini, Allahyarham-Allahyarham PM Tun Abdul Razak Hussein dan TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, diracuni CIA-MI6-Mossad (keduanya meninggal di tahun 1973 dan 1976 di usia muda 50an, dari kanser termasuk Leukimia, yang juga sejenis kanser dalam darah atau tulang, dengan seorang doktor British yang SAMA, dgn. bantuan PENGKHIANAT tempatan). Barat-Israel juga adalah sekutu kuat PAP-DAPBANGKAI – lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009!

Kanser/sakit jantung dsbnya, juga telah dibuktikan sebagai MO utama PENJAJAH Barat-Zionis diketuai CIA-MI6-Mossad untuk menghapuskan pejuang Islam/Bumiputera yang nationalis di “ Dunia Ketiga“ (dan sekarang terutamanya pemimpin Islam yang nasionalis) - sila lihat di - http://www.globalresearch.ca/the-cia-has-attempted-to-assassinate-50-foreign-leaders-including-chavez/5326864, The CIA has Attempted to Assassinate 50 Foreign Leaders Including Chavez, Global Research, March 15, 2013; dan di - http://imeu.net/news/article0024562.shtml, Israel's History of Assassinating Palestinian Leaders, The IMEU, Nov 6, 2013!

Makcik Sambal Belacan.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger