WANITA PEUGEOT CDM25 TELAH MEMALUKAN SELURUH WANITA MELAYU DI MALAYSIA


Di manakah letaknya sopan santun wanita Melayu yang sering diperkatakan selama ini dalam masyarakat Melayu? Hanya kerana tercalar sedikit dan 'lakonan' telah mencetuskan fenomena.

Hanya kerana kereta tercalar sedikit menyebabkan situasi seperti ‘drama’ Melayu ini telah menjadi tontonan umum media sosial seluruh dunia.

Memang benar, uncle Cina itu bersalah kerana melanggar kereta ‘wanita Melayu’ itu seperti mana dalam video itu dan beliau telah meminta maaf.


Namun, perlakuan ‘wanita Melayu’ itu yang mengambil "Steering Lock" dan memukul kereta uncle Cina itu dianggap sebagai keterlaluan dan biadap.

Perkara sebegitu boleh diselesaikan dengan cara baik, tetapi amarah wanita itu melebihi tahap pemikirannya walaupun di bulan Ramadan ini. Begitupun, 'wanita Melayu' itu dengan sekelip mata sahaja telah menjadi popular di seluruh dunia media sosial.

Malah, ‘wanita Melayu’ itu turut meminta ganti rugi sebanyak RM2,000 itu juga dianggap tidak wajar dan tidak selari dengan kos calar keretanya itu.


Di sebalik itu, anak kepada uncle Cina itu bernama Robin Sim telah meluahkan perasaan marahnya kepada ‘wanita Melayu’ itu yang dianggapnya keterlaluan dan tidak wajar.


Dan Robin Sim berharap wanita tersebut juga mendapat balasan yang sama.
Share this article :
 

+ comments + 14 comments

Anonymous
July 16, 2014 at 9:36 AM

Inilah kemungkinan hasil bee end mendidik dan membiarkan Melayu membenci orang lain tanpa mengira kesannya.

Anonymous
July 16, 2014 at 9:42 AM

Inilah kemungkinan hasil Pukitan Haprak (PR) mendidik dan membiarkan Melayu membenci orang lain tanpa mengira kesannya..

Anonymous
July 16, 2014 at 9:43 AM

Jangan salahkan bn.ini x ada kena mengena pon..salah perempuan tu saja.ada jugak macai yg nak salah kan org lain.

Anonymous
July 16, 2014 at 9:48 AM

kenapa mesti ada kaitan BN or PR or DAP or mana2 parti politik disalahkan....and kenape mesti menyalahkan agama or bangsa serta kaum. Yang biadap disini adalah pompuan nie. Takde pulak lambang BN or DAP or PR kat keta pompuan tu...aduih...cetek nya pemikiran kita semua sekarang nie...Cerita nie adalah salah satu cerita kehidupan kita, takde pulak si pompuan nie or uncle nie ckp pasal racist. cuma die mintak bayar jer. Kita yang melihat kejadian sebegini sepatutnya belajar dan ambik iktibar.

Anonymous
July 16, 2014 at 10:17 AM

hahaha.aku sokong. cina malaysia patut di layan mcm tu skrg...jgn bg muka. sbb politik mereka ajar mcm tu. mereka lebih kurang sebenarnya...

Anonymous
July 16, 2014 at 10:52 AM

Apalah bangang sangat kau ni...yg kaki gaduh camni selalunya penganut fahaman pkr....bulan puasa camni pun kau nak menunjukan kebodohan terlampau kau tu..bodoh betul..tak reti nak komen baik diam je lah bahalol

Anonymous
July 16, 2014 at 11:17 AM

garangnya ....
syok ni kalo gaduh atas katil ... mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Anonymous
July 16, 2014 at 11:27 AM

Anon 9.48. Kalau pemerintahan ikut Islam dengan contoh tauladan yang baik, kejadian begini tak berlaku.

Lihat anon 10.17 yg menjadi contoh didikan bee end menunjukkan perangai sebenar..

July 16, 2014 at 12:11 PM

kalau marah dh tahap gaban cam tulah jadi nya

July 16, 2014 at 12:31 PM

saya sebagai wanita melayu maluuu..saya pernah kene langgar juga dilanggar juga di belakang..oleh chinese man..saya tengah pregnant lagi..tapi saya ok tak injured..saya pulak yg risaukan driver tu..sebab dia bawak anak dlm 4 years old gitu..kereta dia baru 2 weeks beli haha..

Anonymous
July 16, 2014 at 12:42 PM

Nta,.dasar pkr..biar kn kpala sndri kne pjak dgn dap,.malu jd melayu woi kalo g ikot bontot dap,.dasar petualang negara ..brambus ko dr malaysia. Pi dok china bia jd pncacai taik..

Anonymous
July 16, 2014 at 1:30 PM

berat mu ni, bangang tak sudah2. masa bila umno ajar terpekik terlolong dan jahanamkan harta benda orang lain? selain pakatan parti bodoh mana lagi yang akan mengajar pengikutnya begitu. pemilihan parti sendiripun siap terbang kerusi, meayang meja dan pecahkan kepala. kalah pilihanraya dibuatnya 'bershit' pulak sambil hancurkan harta benda awam. kereta polis pun kena terbalik, polis kena belasah. tak bengong ke macam tu. daripada ko asyik tuduh umno bn yang bukan2, baik ko muhasabah diri. terlalu banyak cacat celanya sehingga hati jadi hitam dan otak mangkak.

Anonymous
July 17, 2014 at 12:20 AM

Masih lesen Percubaan "P" nampaknya ...streszz

Koru
July 23, 2014 at 12:19 PM

nk malu ke ape.... cuba kla yg langgar tu org melayu dan yg prmpuan tu cina..sah2 mereka akan kutuk org melayu gila2.. mmg kla dinilai dr segi peribadinya, ia mmg perangai yg teruk tp bila melibatkn bngsa, aku skong je prmpuan ni. bngsa cina ni mmg byk yg dh melampau dalam semua prkara..... kla brlaku 13 mei lg, siap le.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger