TERDESAK DAP SARAWAK MINTA BANTUAN AMERIKA SYARIKAT UNTUK ‘RAMPAS’ SARAWAK


Hubungan pemimpin Pakatan Pembangkang dengan kedutaan asing bukan perkara baru bahkan secara jelas semasa PRU-13 di mana sumber kewangan mereka dibiayai oleh beberapa NGO’s luar negara yang mahu ‘merampas’ keamanan Malaysia.

Terbaru, DAP Sarawak yang bercita-cita tinggi untuk ‘merampas’ Sarawak daripada BN ekoran kejayaan cemerlang mereka dalam PRN Sarawak Ke-10 lepas telah mula menyusun strategi.

DUN Sarawak Ke-10 ini akan berakhir kira-kira dua tahun lagi sebelum diadakan PRN Sarawak Ke-11 yang tempoh matangnya berakhir Jun 2016.

Strateginya, pemimpin-pemimpin DAP Sarawak telah menemui Duta Besar Amerika Syarikat ke negara ini secara sulit bagi membincangkan beberapa perkara berhubung politik semasa.

Atas sebab itu gerakan mahu mengeluarkan Sabah dan Sarawak dari Malaysia telah semakin kuat kedengaran di media sosial mahupun penganjuran menerusi dialog dan forum.

Gerakan mengeluarkan Sabah dan Sarawak yang didalangi oleh DAP terutama menerusi kempen-kempen aktif menerusi media sosial, dilihat semakin menjadi-jadi selepas pertemuan rombongan pemimpin DAP Sarawak dengan Duta Besar Amerika Syarikat ke Malaysia, Joseph Y. Yun pada awal tahun ini.


Perjumpaan tertutup tersebut diadakan bersama-sama tiga orang pemimpin DAP iaitu Chong Chien Jen, Wong King Wei dan Violet Yong Wui Wui.


Sekiranya DAP Pusat bercita-cita mahu mencantumkan Singapura kembali ke dalam Malaysia, DAP Sarawak pula bercita-cita besar untuk menguasai Sarawak dan Sabah dengan mengeluarkan kedua-dua negeri tersebut daripada Persekutuan Malaysia.

DAP dalam ceramah-ceramah mereka turut 'mengajar' Bumiputera Sabah dan Sarawak bahawa mereka dan Melayu bukanlah satu bangsa, sebaliknya bangsa yang berasingan walaupun dari segi ilmu antropologinya, semua kaum Bumiputera di Nusantara adalah dari ras Melayu.


Apa yang pasti DAP Sarawak kini telah mengubah pendekatan mereka demi mahu menakluki Sarawak dengan meletakkan calon Bumiputera khususnya orang Melayu dan Iban serta Bidayuh di kawasan majoriti bagi berhadapan dengan BN.

Seterusnya di Flying Kick SINI
Share this article :
 

+ comments + 5 comments

Anonymous
July 1, 2014 at 11:28 AM

Spin beee end. Waktu Obamah datang dulu, dorang cakap Obamah dan orangnya puji be end. Skarang terbalik pula.....

Ataupun baru orang Obamah tahu perangai bee end memang teruk sampai kena cari Pakatan nak kan kepastian. Logik gak kerana pensyarah U pun bee end tak nak dengar.
Pensyarah kangkong bee end mau ler..

Anonymous
July 1, 2014 at 12:29 PM

OI anon 11.28am, lu JGN. nak MENYAMAQlah! lu punya ekoq ni si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PENGGANAS SODOM Red Bean aaahh?!

PI BERAMBOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENDATANG KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPKUDIS-si-RASIS-no-1!

Anonymous
July 1, 2014 at 12:41 PM

Itulah - rejim BINATANG BUAS US (yg. dikuasai puak ZIONIS) yg. amat diPUJA si LIBERAL-Islam/Melayu; yg. malngnya makin menguasai UMNO-PAS!

Dasar si puak SAMSENG KAPIRDAJAL DAPKUDIS - tak hormat lansung undg-undg SYARIAH mahupun PERLEMBAGAAN kat NEGARA ISLAM ini; ISLAM/umatnya dipijak-pijak mcm. kita ni SAMPAH kat bumi ISLAM nenek moyang kita ni!

Dan ramai pemimpin Islam/Melayu kita takut sgt. dgn. pemimpin SAMSENG KAPIRDAJAL terutamanya di Sabah/Sarawak - apasal? Puak PENGGANAS KAPIRDAJAL ni yg. sedang mahu memisahkan Sabah-Sarawak dari Malaysia dan asyik berlagak seolah Sabah/S'wak si Kristian punya dan seolah mereka MAJORITI - dan disyaki inilah punca utama mereka mempolitikkan dgn. amat DAJAL, penggúnaan KALIMAH ALLAH suci kita.Lihat di http://www.melanaublogger.com/2014/06/masa-depan-malaysia-ditangan-mereka-ini.html , Masa depan Malaysia ditangan mereka ini?, Posted by MELANAU BLOGGER; dan di - http://www.melanaublogger.com/2014/06/disebalik-sarawak-for-sarawakians.html, Disebalik "Sarawak for Sarawakians", Posted by MELANAU BLOGGER) - dan mahu PENJAJAH British-ZIONIS masuk campur!

Dan apahal POLIS tak ambil tindakan ke atas pengguran anak secara HARAM kat klinik si SAMSENG GENG KONGSI GELAP CINA DAPBANGKAI kat Miri tu?! Dan urusan jual beli anak di klinik tu - mungkin utk. MENAMBAHkan jumlah anak PATI Cina kat Sabah-Sarawak; yg. makin ramai juga menggunakan BUMIPUTERA Bukan Islam kat Sabah-Sarawak (termasuk berkahwin) utk. anak-anak mereka mendpt. status Bumiputera! Dan amat bahaya bile KLINIK SWASTA terutamanya yg. di miliki PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM dibenarkan mengeluarkan sijil kelahiran anak - bayangkanlah PATI/warga asing boleh mendapat surat beranak, termasuk status BUMIPUTERA melalui sijil PALSU ini! Bahkan sindiket PELACURAN dari Filipina/Cina/Thailand/Barat disyaki semakin meningkat di Miri!Maka KDN patut ambil tindakan kerana ini amat mrngancam KESELAMATAN NEGARA ISLAM ini dan umatnya! Dah tiba masanya dibina KEM TENTERA/POLIS besaran kat MIRI - yg. juga penuh pelawat ISLAM/Melayu dari Brunei, dan kaya dgn. miyak-gas termasuk penemuan tebaru yg. terbesar di Asia Tenggara!

Miri yg. sebenaqnya sungguh INDAH; juga disyaki makin dijadikan pusat KRISTIAN ZIONIS termasuk si PENDATANG Cina Singapura - sebab itu kemiskinan kpg-kpg BUMIPUTERA Islam/Melayu di situ, disyaki makin dibiaqkan supaya mereka terdesak utk. jual tanah kat si PENDATANG KAPIRDAJAL; dan TERHALAU dari Miri! Bahkan kebakaran kpg-kpg Islam/Melayu makin meningkat di Sabah-S‘wak, terutamanya yg. tepi laut/sungai - disyaki oleh GENG KONGSI GELAP Cina utk. RAMPAS tanah-tanah kpg tersebut, dgn. membeli tanah apabila mangsa kebakaran terdesak atau terus TERHALAU bila kpg. itu atas tanah negeri!

Bahkan SPRM patut SIASAT bagaimana tanah-tanah tepi laut yg. begitu panjang, di Miri, kepunyaan tanah negeri sewenangnya diberikan pd. taukeh-taukeh Cina, utk. bina rumah-tumah besar?! Kalau betul ada RASUAH, tanah-tanah tersebut mesti DIRAMPAS balik untuk rakyat, termasuk untuk bina UNIVERSITI ISLAM antarabangsa serta pusat PELANCONGAN/Hotel/Kediaman Islam - yg. juga akan menarik ramai pelajar/pelancong Brunei dan Kalimantan! Dan FELDA/RISDA harus membantu kpg-kpg Islam/Melayu dan Bumiputera lain yg. miskin ini!

Makcik Sambal Belacan.


Anonymous
July 1, 2014 at 2:15 PM

Bangun rakyat Sabah dan Sarawak. Jangan biarkan anda terus ketinggalan macam bumiputera di Semenanjung.

Bangga dengan kemajuan bangunan cantik dan tinggi. Tapi bumiputera semakin lari ke kampung atau tinggal di flat sempit.

Bukan salah bangsa lain...... TAPI SALAH PEMIMPIN YANG BIARKAN KEADAAN BEGITU SEDANGKAN hidup mereka mewah berapa keturunan makan tak habis.

Anonymous
July 6, 2014 at 8:58 AM

Masalahnya bila ada org & pemimpin kita yg kaya mulalah kita cemburu & keluar bermcm2 tohmahan dan amat berbangga bila melihat kekayaan bangsa pendatang yg sekarang ne dh semakin kurang ajar, cuba fikirkan brpkah keratkah org kita ya kaya di sarawak, berhati-hati dgn gerakan utk melenyapkan hak bumi d sarawak dan malaysia am nya.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger