#PRAYMH17 DI MANAKAH LETAKNYA ADAB ISTERI AHLI PARLIMEN TANJONG?Ramai berpendapat status facebook milik isteri kepada Anggota Parlimen Tanjong, Yuki Tan berhubung insiden MH17 terhempas di Ukraine pada Khamis dibuat dengan sengaja.

Sebagai seorang yang berpendidikan dan statusnya yang juga isteri kepada Ahli Parlimen Tanjong tidak sewajarnya Yuki Tan mengeluarkan kenyataan sedemikian.

Yuki Tan dalam laman Facebooknya memuat naik status: "Malaysia Negara Menggerunkan, Apa Jenis Negara Yang Tidak Berguna Ini" dalam Bahasa Mandarin.

Ekoran daripada status facebook miliknya itu, ramai di kalangan rakyat Malaysia yang kini bersimpati dengan keluarga rakyat Malaysia yang terkorban mencemuh dan mengutuk perbuatan Yuki Tan itu.

Ramai rakyat Malaysia dalam komennya menggesa Yuki Tan dihalau keluar dari Malaysia kerana keceloparan mulut.

Sama ada perbuatan itu dibuat secara sengaja atau tidak, Yuki Tan benar-benar telah mengguris perasaan ahli keluarga mangsa MH17 yang terkorban.

Kesempatan itu, Pemuda Gerakan Pulau Pinang menerusi Ketua Pemuda Batu Kawan J. Puspanathan telah membuat laporan itu di Balai Polis Bandar Perda, Seberang Perai Tengah polis berhubung kenyataan Yuki Tan.

Puspanathan menyifatkan tindakan itu sebagai biadap, kurang ajar dan tidak bertanggungjawab serta menganggap ungkapan itu hanya mengeruhkan lagi keadaan dan menunjukkan sikap tidak cintakan negara.


"Walaupun dia sudah memohon maaf, kami percaya pihak polis seharusnya mengambil tindakan yang sewajarnya," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Apakah dengan hanya memohon maaf melalui facebook maka kes ini akan selesai? Begitu mudah perlakuannya itu.


Seharusnya Yuki Tan memohon maaf secara berdepan dengan Perdana Menteri Malaysia selaku ketua kerajaan dan di hadapan keluarga mangsa MH17 yang masih trauma dengan kejadian itu.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
July 21, 2014 at 6:27 AM

Dasar si PENDATANG CINA-RASIS-BINATANG BUAS - PELAHAP-KANGKANG-BABI! Si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI patut MAMPOS!

Makcik Sambal Belacan.

July 21, 2014 at 7:31 AM

Buat silap buat kenyataan berbaur perkauman , lepas dihenyak dihentam minta maaf, apakah budaya ini dibolehkan dalam masyarakat majmuk negara ini , apakah dengan menghantar nota permohonan maaf sudah mencukupi dan pesalah boleh dibebaskan ? tanyalah pdrm atyau kdn atau menteri kdn atau tpm atau pm , boleh kah rakyaat menyuarakan satu pandangan jahat dan salah lepas itu maaf , adakah hanya dengan minta maaf semua kesalahan terhapus.apa akan terjadi kiranya rakyat mula mengambil tindak undang-undang sendiri, cuab lah keraajaan fikirkan.. jangan bila berlaku baru ambil tindakan sedangkan masa itu rakayat sudah hilang rasa ahormat dan percaya sesama sendiri. rasa curiga mula timbul , cina hilang rasa hormat pada melayu satu hala sebab ada kalangan melayu sendiri yang bersekongkol dengan mereka tapai bagaimana kaum lain.

Harap kerajaan buat lah sesuatu ..sebelum terlambat

July 21, 2014 at 8:40 AM

aku sokong. mohon cina cina sial tu buat lagi, sebab: selagi pendokong kerajaan/pihak berkuasa yang ada sekarang ni terus ditahap bangang begini, selagi itulah melayu islam terus dihinadalam apa jua sudut dan keadaan.
Kalau cina babi itu tak buat onar, selagi itulah orang tak tahu bahawa kerajaan melayu tindas orang melayu sendiri. Kiki didakwa tak pasal pasal, tp cina celaka yang lain bebas buat provoke! Malangnya melayu islam ada pemimpim melayu yang dayus pertahan bangsa sendiri hanya kerana memburu UNDI CINA!

Anonymous
July 21, 2014 at 9:48 AM

Sudah tak suka tu, suruh lah suami letak jawatan dan seluruh keluarga pindah ke negara asing serta lepaskan kerakyatan Malaysia.

Buat apa masih lagi berada di "negara yang tak berguna ini".

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger