PKR KECEWA TIDAK DIJEMPUT DALAM TAKLIMAT BERSAMA PETRONAS


Tiada tempat lain melainkan media cetak dan media sosial tempat Naib Pengerusi PKR Sarawak yang juga ADUN Batu Lintang, See Chee How meluahkan kekecewaannya yang tidak dijemput dalam taklimat bersama Petronas.

Dalam taklimat bersama Petronas hanya melibatkan Ketua Menteri Tan Sri Datuk Amar Adenan Satem dan beberapa menteri kabinet negeri.

Menurut See Chee How, sepatutnya pemimpin Pakatan Pembangkang juga dijemput dalam taklimat itu kerana ia berkisar kepada cadangan menyemak semula royalti minyak daripada lima kepada 20 peratus.

Ini disebabkan pembangkang yang mula membangkitkan kenaikan royalti minyak Sarawak dari 5 kepada 20 peratus dalam PRN Sarawak dahulu.

“Usul itu (semakan semula royalti minyak kepada Sarawak) telah diluluskan pada Persidangan DUN baru-baru ini, atas persetujuan semua ADUN.

“Adalah tepat pada masanya untuk Ketua Menteri menunjukkan beliau adalah Ketua Menteri kepada semua, beliau boleh memimpin sebuah pasukan kuat yang tidak memihak kepada mana-mana parti, membincangkan perkara paling penting dengan kerajaan persekutuan dan Petronas.


Begitu pun, See Chee How tidak mengetahui sama ada taklimat tersebut terbuka kepada semua pemimpin atau hanya melibatkan pemimpin daripada kerajaan negeri Sarawak.
Share this article :
 

+ comments + 7 comments

Anonymous
July 2, 2014 at 3:52 PM

Perlu bagitau rakyat le bagaimana teruknya pemerintahan bee end layan parti pembangkang. Bukan macam negara maju yg bee nd angan2 nak jadi.

Sebenarnya tak dipanggil pun dah boleh agak keputusannya berdasarkan 50 tahun lamanya dibawah bee end.....

Dah tentu semuanya akan dibahagi sama rata sesama sendiri. Kena auta lagi ler rakyat Sabah Sarawak dengan pemimpin be end.

Anonymous
July 2, 2014 at 5:18 PM

Jangan selalu sangat bersangka buruk. Hati dan otak akan menjadi busuk.

Anonymous
July 2, 2014 at 5:23 PM

KALAU DAH KALAH TU BUAT LA MCM DAH KALAU... DUDUK DIAM-DIAM KAT LUAR ...BODOH

Anonymous
July 2, 2014 at 6:16 PM

Oi anon 3.52pm, lu punya ekoq aaahh, JGN. nak MENYAMAQlah! lu punya ekoq ni si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PENGGANAS SODOM Red BeanBANGKAI-aaahh?!

Pi BERAMBOS lu punya ekoq kat KANDANG si KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-RASIS-no-1!

Anonymous
July 2, 2014 at 6:27 PM

KURANG AJAQ betul si PENDATANG KAPIR PKRSODOM ni! Dahlah haritu si CINARASIS ni MENGHINA ISLAM/umatnya termasuk DYMM YDPA/Kesultanan Melayu, MAIS/JAIS, serta undg-undg SYARIAH/PERLEMBAGAAN (lihat akbarJAHANAM di - http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/pkr-rep-wants-religious-bigots-mais-jais-barred-from-sarawak ) - sekrg. nak bising pula pasal PETRONAS ni?!

Dahlah si PKRSODOM-BINATANG-BUAS menyamun rakyat sampaikan gaji rejim S'ngornya lebih besaq dari gaji YAB PM kita sendiri yg. berkhidmat utk seluruh NEGARA, serta si PKRSODOM nak MERACUN rakyat S'ngor dn. air LOMBONG!

Dasar rejim PENGGANAS PKRSODOM/DAPBANGKAI - baik BERAMBOS dari Tanah Melayu ni!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

Anonymous
July 2, 2014 at 6:59 PM

diselangor, ada kerajaan PR jemput BN kalau mereka bincang atau taklimat apa2? tarak !
kelantan, ada ke pas jemput BN duduk bincang kalau mereka nak usul atau lulus apa2 ? tiada !
sedarlah sikit ..

Anonymous
July 3, 2014 at 11:16 AM

Di negeri Pakatan. mana bee end nak attend kalau jemput pun..... Projek ciput tarak masyyyyuuukk.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger