DI SEBALIK POTONGAN RAMBUT ZIG-ZAG CHRISTIANO RONALDO


Biarpun pasukannya bergelut untuk mencari tempat ke pusingan kedua Piala Dunia, namun pemain bola sepak terbaik dunia, Chirstiano Ronaldo yang bermain dengan pasukan Portugal tetap menjadi perhatian masyarakat dunia ketika kejohanan Piala Dunia.

Walaupun belum lagi menjaringkan gol, tetapi segala gerak geri Ronaldo menjadi perhatian dunia dengan terbaru gaya potongan rambutnya ala zig-zag.

Apabila diselidik, potongan rambut zig-zag ini membuat cerita dan maksudnya tersendiri yang pasti suatu berita yang sedih.

Difahamkan gaya ‘zig-zag’  bukan hanya menjadi fesyen terbaru penggayaan rambut pemain bola sepak tersebut tetapi ianya sebenarnya melambangkan tanda penghormatan kepada seorang kanak-kanak di Sepanyol yang terpaksa menjalani pembedahan otak akibat menghidap kanser.

Dikhabarkan,  bekas pemain bola sepak tersebut telah membiayai keseluruhan kos pembedahan kanak-kanak berkenaan, dikenali Erik Ortiz Cruz.

Pada Februari lalu, Ronaldo menyumbang sebanyak 83,000 pound sterling (RM454,844) kepada Erik bagi tujuan itu.

Terdahulu, dia juga pernah membiayai rawatan kanser yang dialami seorang kanak-kanak berusia sembilan tahun pada 2012.

Di sebalik glamor dan jutawan, Ronaldo tidak melupakan tanggungjawabnya sebagai seorang insan bernama manusia yang membantu golongan yang susah dan memerlukan.


Semoga dengan perlakuan Ronaldo ini akan memberikan hidupnya lebih baik.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger