DI MANAKAH SILAPNYA PENYOKONG PEMBANGKANG DI DALAM PENJAWAT AWAM?

Setiap hari, kita telah didedahkan dengan rahsia-rahsia Kerajaan yang jatuh ke tangan pembangkang.

Saban hari kita dimomokkan dengan kakitangan-kaitangan Kerajaan di dalam Perkhidmatan Awam yang menjadi agen dan pengerak utama menentang Kerajaan.

Akibatnya banyak rahsia-rahsia kerajaan yang selama ini hanya berlegar di dalam jabatan akhirnya terbongkar dan diketahui pembangkang sehingga menjadi modal politik.

Begitupun, kerajaan dilihat mengambil mudah perkara ini sehingga tiada sebarang tindakan diambil.

Kerajaan lupa dengan kehadiran 'pengkianat-pengkiaat yang menduduki jawatan-jawatan penting di dalam Kerajaan.

Seorang penyokong dan pemimpin muda PKR, telah dikesan sedang cuba diserapkan oleh mentor-mentor mereka ke dalam Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA).

Apakah JPA tahu akan hal ini atau sengaja buat tidak tahu kerana tiada kesan ke atas mereka apabila kerajaan memerintah bertukar tangan.

Seorang wanita bernama Thangeswary Paleswaran yang bernombor kad pengenalan 900525-05-5260 telah diserap sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD).

Difahamkan, Thangeswary Paleswaran sudahpun diterima masuk untuk berkursus di Institut Tadbir Negara (INTAN) selama setahun.

Sebaik sahaja selesai kursus terakhir sebagai PTD di INTAN, beliau pastinya akan dihantar untuk berkhidmat di mana-mana jabatan kerajaan.

Cuba lihat di dalam iklan 'Keadilan Executive Internship Program' yang disiarkan oleh PKR.

Thangeswary Paleswaran berada di sebelah kanan Penasihat Umum PKR, Anwar Ibrahim.

Bagaimana seseorang yang diketahui menentang dan sentiasa memandang serong terhadap kerajaan boleh diterima bekerja dengan kerajaan?

Tidakkah orang ini cenderung untuk mengkhianati kerajaan selain menyalurkan maklumat-maklumat rahsia untuk diputarbelit bagi kepentingan parti politik yang disertainya?

Proses PTD diketahui melalui beberapa saringan. Agak aneh apabila penyaring-penyaring di JPA gagal mengesan siapa sebenarnya Thangeswary Paleswaran sehingga membolehkan wanita yang giat aktif dalam PKR itu diterima sebagai penjawat awam.

Berapa ramaikah penjawat awam yang sudahpun lepas bebas dan berada di jawatan-jawatan penting, yang banyak menyalurkan pelbagai rahsia kepada parti-parti politik terutama pembangkang bagi membolehkan mereka melakukan fitnah dan putar belit demi kemenangan pada PRU-14 yang akan datang?

Share this article :
 

+ comments + 12 comments

Anonymous
June 7, 2014 at 6:34 PM

Adalah sukar untuk mengikis "musang berbulu ayam" dalam perkhidmatan awam sejak dahulu hingga sekarang. Jgnkan dlm perkh. awam, di peringkat ITP sendiri sudah wujud "manusia" yg bersikap anti kerajaan. Seman zaman Rasuullah, baginda terpaksa berhadapan dgn "puak munafikun" hingga Allah mewahyukan surah Munafiqun. Malah besar kemunkinan ada dikalangan KSU/Ketua diberbagi peringkat org. Kerajaan atau badan berkanun yg anti kerjaan. Contoh jelas adalah PETRONAS, ramai dkalangan peg/staf penyokong tegar PAS. Tak percaya? Buat permerhatian sendiri!

Anonymous
June 7, 2014 at 6:49 PM

Please KSN kena buat sesuatu ! sebelum terlambat

Anonymous
June 7, 2014 at 7:10 PM

Kakitangan kerajaan tu bekerja dibawah kerajaan yang dipilih UNTUK mengurus hal ehwal rakyat.

Tapi kalau dah kerajaan zalim dan menipu. Mreka memang patut dedahkan kezaliman itu terdedah.

Bagi yg Islam itulah tandanya mereka beriman dengan Allah menentang kezaliman. Allah itulah yang memiliki KERAJAAN sebenarnya.

Bagi yang bukan Islam itulah tandanya mereka mempunyai nilai murni yang tak ada dalam perasuah dan penipu yang beragama Islam.

Anonymous
June 7, 2014 at 7:42 PM

celaka...mmg celaka ...yg bertanggungjawab perlu...wajib di ambil tindakan...

Anonymous
June 7, 2014 at 9:01 PM

Yg setia dukar dapat keja..yg setia sukar dapat pangkat..yg pelakon dua alam..senag dapat segalanya..itu cara perkhidmatan awam kita..lantaklah..yg ada skarang armai meluat dgn cara kerajaan...itu aja..yg benci ramai,.yg meluat berlambak..soalannya kenapa? ...

Anonymous
June 7, 2014 at 10:45 PM

Ksn tido....yg bangkang masuk kerajaan makan gaji buat keje nk korek rahsia...yg sokong nk dpt interview pon susah...apa citer???

Anonymous
June 7, 2014 at 11:37 PM

Pegawai PTD perlu lepasi tapisan halus PDRM Caw Khas sblm disahkan dlm jawatan.

Anonymous
June 8, 2014 at 5:53 AM

Beriman dgn Allahkata kau.Itu namanya beriman dgn kepala butuh kau.
Org yang eriman dgn Allah sentiasa berperasangka baik dan tidak melakukan kerosakan serta menutup aib majikannya.
Itu beriman dgn Nik najis namanya.
Dan kau pula Babi berbulu manusia.

Anonymous
June 8, 2014 at 10:01 AM

Yang setia x brapa cerdik. Macamana nak bg kerja. Lihat shj student2 u skarang. Banyak benci bee end

Anonymous
June 8, 2014 at 1:04 PM

BN kana Ada agen2 dim kakitangan kerajaan bagi memberi maklumat kakitangan yg pro Dan menentang kerajaan. Ramai Rakan Facebook say yg merupakan kakitangan kjan menyokong PR, berkempen thru media social & p demo bersih.

Anonymous
June 8, 2014 at 6:42 PM

Anon. 104. Kalau agen pun orang sokong pr, punah.

Anonymous
June 10, 2014 at 4:08 PM

Boleh bagi contoh kerajaan yang zalim tu bagaimana? Zalim hingga x boleh mendirikansolatkah, tiada tpt utk solatkah, cukai pendapatan yg dikenakan x setimpalkah,.......yg mengatakan kerajaan zalim tu x melihat dari sudut berbeza ....ibarat katak bawah tempurung.....guna internet utk cari salah kerajaan....bacalah kedua2 aliran media & buat penilaian sendiri, kalau rasa x berapa cerdik banyakkan membaca jgn mengeluarkan komen sendiri.....nak komen rasuah mmg sedap tapi rasuah x berlaku sekiranya tiada pemberi rasuah....nak fair kutuk sekali china yg kuat merasuah & merosakkan org Islam. ada berani???? yg kuat mkn rasuah tu melayu pkr & yg bagi rasuah DAP & yg kuat memfitnah melayu PAS anwarisma.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger