DEMOKRASI DALAM PKR BERMANDIKAN DARAH


Apa lagi PKR mahukan daripada Pemilihan PKR 2014 selain dari bermandikan darah!

Terkini, kejadian berdarah telah mewarnai Pemilihan PKR 2014 bagi Cabang Kuala Langat.

Dalam pemilihan PKR Cabang Kuala Langat di Dewan Orang Ramai Taman Sri Putra, Banting menyaksikan pergaduhan dua kumpulan dipercayai penyokong calon ketua cabang dengan penyokong penyandang jawatan itu yang menarik diri daripada pencalonan sebelum ini.

Pergaduhan itu berlaku ketika hampir proses pemilihan cabang berkenaan ditutup pada pukul 7.00 malam semalam.


Difahamkan pergaduhan tercetus setelah salah satu pihak tidak berpuas hati dengan proses pemilihan yang didakwa tidak telus.

Pemilihan semula PKR Cabang Sabak Bernam di Dewan Sungai Air Tawar, Sabak Bernam pula turut kecoh apabila terdapat ahli parti itu didakwa cuba melakukan provokasi untuk meraih undi sehingga berlaku pertengkaran kecil.

Seorang ahli PKR cabang berkenaan yang enggan dikenali mendakwa, pengedaran terlalu banyak risalah nama calon telah menimbulkan kerumitan kepada pengundi.

"Ada juga beberapa individu yang sudah dilucutkan keahlian daripada PKR, dilihat membantu memancing undi dan menimbulkan kekecohan dengan mengoyakkan gambar calon bertanding.

"Apabila ada penyokong calon berkenaan ternampak kertas itu dikoyakkan, mulalah kecoh kerana mereka tidak puas hati," dakwanya.

Sememangnya pemilihan PKR kali ini mencatat sejarah paling banyak pergaduhan hingga menyebabkan kebanyakan ahli-ahli PKR sudah berasa muak dengan perjuangan parti yang diasaskan bagi membebaskan Anwar Ibrahim.


Dan, kini ‘politik’ telah mempengaruhi perjuangan PKR hingga menidakkan perjuangan rakyat yang sepatutnya diutamakan.


Dengan situasi terbaru ini rakyat boleh melihat kewajaran PKR dalam kancah politik Malaysia yang hanya mempermainkan rakyat.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
June 23, 2014 at 11:48 AM

Betulkah ini gambar Pemilihan PKR 2014 Cabang Kuala Langat???? Bukan pemilihan UMNO kah!! Orang dalam gambar tu bukan agen UMNO kah??

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger