DAP LEMPARKAN FITNAH MENJELANG PERMULAAN RAMADHAN


Kisah Pembantu Khas kepada Chong Chieng Jen yang bernama Abdul Aziz Isa yang ‘bermusuhan’ dengan Pemuda PBB Satok menjelang Ramadhan telah mendapat perhatian umum daripada rakyat Sarawak khususnya mereka yang beragama Islam.

Abdul Aziz yang sebelum ini dikhabarkan mengamuk dalam laman facebooknya apabila cadangan DAP Sarawak yang diwakilinya dalam menganjurkan program bersempena dengan kehadiran Ramadhan di Masjid Darul Ibadah, Kampung Kudei telah ditolak biarpun sebelum ini ‘mereka’ bersetuju.

Dalam facebooknya Abdul Aziz telah menunding jari kepada Pusat Khidmat Parlimen P.194 Petra Jaya yang didakwanya telah menghubungi AJK Masjid Darul Ibadah, Kampung Kudei bagi membatalkan program DAP yang dicadangkannya.

Lebih dahsyat lagi Abdul Aziz cuba untuk melaga-lagakan Pemuda PBB DUN N.8 Satok dengan pihak pengurusan Masjid Darul Ibadah Kampung Kudei dalam usaha untuk membatalkan program anjuran DAP.

Dengan pembatalan itu, Abdul Aziz menuduh Pemuda PBB N.8 Satok cuba untuk tidak membenarkan pihak lain termasuk DAP untuk mengadakan program di masjid dan surau di kawasan mereka.

Berasaskan kepada dakwaan Abdul Aziz ini jelas menunjukkan ‘Melayu DAP’ ini cuba untuk menyembunyikan perkara sebenar.


Hakikatnya, persetujuan yang dinyatakan Abdul Aziz itu sebenarnya tidak melibatkan majoriti pihak pengurusan Masjid Darul Ibadah Kampung Kudei sebaliknya hanya melibatkan seorang sahaja individu yang juga merupakan penyokong Pakatan Pembangkang khasnya PKR.

Malah, apabila ditanya kepada pihak pengurusan Masjid Darul Ibadah Kampung Kudei semuanya tidak tahu menahu dan hanya tahu apabila Abdul Aziz ini mengamuk dalam facebooknya dan menjadi perbualan ramai pihak.

Tetapi, apabila ditanya apakah pihak Masjid Darul Ibadah Kampung Kudei bersetuju untuk membenarkan DAP Sarawak yang diterajui oleh Abdul Aziz Isa ini bagi mengadakan program di situ, jawapannya TIDAK SETUJU.

Malah, tiada siapa mahupun Pemuda PBB DUN N.8 Satok yang mempengaruhi keputusan mereka untuk TIDAK membenarkan DAP mengadakan program di masjid itu sebaliknya mereka menolak disebabkan tidak mahu bulan Ramadhan dicemari dengan agenda politik fitnah.


Jelas di sini dakwaan DAP bahawa Pemuda PBB DUN N.8 Satok ‘menghasut’ pihak pengurusan Masjid Darul Ibdah Kampung Kudei adalah tidak benar dan disifatkan sebagai cubaan untuk mencemar nama Pengurusan Masjid Darul Ibadah Kampung Kudei dan PBB DUN N.8 Satok.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger