#PRKTelukIntan DEMI UNDI CALON DAP SEKALI LAGI CUBA MENIPU DAN TERUS MENIPU


Selepas calon BN mengumumkan manifesto tiba giliran calon DAP mengemukakan manifestonya hari ini dengan beberapa janji yang masih belum tentu dapat ditunaikannya.

Mana tidaknya, pemimpin DAP yang sebelumnya sebelum mati masih belum menunaikan satu manifestonya inikan pula mahu menabur janji baharu.

Ramai yang berpendapat calon DAP itu tidak perlu mengemukakan manifesto baru sebaliknya berpegang manifesto lama yang sehingga kini hanya tinggal janji.

Lebih kelakar lagi apabila Dyana Sofya cuba untuk berjanji akan menjadi warganegara Teluk Intan biarpun beliau tahu sukar untuk melaksanakannya.

Adalah sukar sekiranya pemimpin itu bukan anak tempatan kerana tidak mengetahui permasalahan sebenar rakyat sebaliknya hanya muncul ketika pilihan raya.

Juga, manifestonya yang mahu memperjuangkan perwakilan wanita sebanyak 30 peratus di Parlimen selain jawatan dalam perkhidmatan awam dan swasta adalah idea dan manifesto BN selama ini.

Bagi menarik sokongan golongan muda, calon DAP cuba untuk membawa satu politik baru buat masa depan negara dengan berusaha melawan rasuah, salah guna kuasa dan pembaziran kewangan negara.

“Saya juga akan memperjuangkan tadbir urus yang baik, bersih dan telus sebagai mana yang dilakukan kerajaan negeri Pakatan Pembangkang,” katanya.

Ini seolah-olah skrip lama yang cuba dikembalikan DAP biarpun percaya bahawa sukar bagi Dyana melaksanakannya.

Manakan tidak, Lim Guan Eng yang memerintah Pulau Pinang selama ini masih gagal melaksanakan manifestonya apabila gagal membersihkan tadbir urus Pulau Pinang yang penuh dengan rasuah.


Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger