#PRKTelukIntan DEMI POLITIK PAS RELAKAN DYANA SOFYA TOLAK HUDUD


PAS sifatkan pendirian hudud yang dibawa calon DAP, Dyana Sofya bukan satu masalah besar kepada parti itu dalam menarik undi Melayu terutama di kawasan DUN Changkat Jong.

Ketua Penerangan PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata, perbezaan pendirian yang dibawa Dyana Sofya sebagai orang Melayu mewakili DAP, dianggap perkara kecil.

Namun, sekiranya BN menolak Hudud ini merupakan suatu perkara yang amat besar bagi PAS yang kini sudah terpesong daripada landasan politik Islamnya.

Ditanya mengenai usaha Pas untuk mengubah persepsi penduduk kampung Melayu berhubung pendirian hudud itu, Mahfuz yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena berkata, ia bukan satu kebimbangan besar kerana generasi baru sudah membuktikan penerimaan mereka terhadap situasi politik merentasi kaum.

“Sejarah dulu dah buktikan bahawa orang Cina boleh terima orang Melayu, jadi permasalahan untuk orang Melayu terima calon Melayu...saya tak fikir boleh berlaku.

“Cuma mereka tersekat dengan persepsi yang dicanangkan terhadap DAP, itu sahaja,” katanya.

Demi politik, PAS telah ditugaskan menarik undi kaum Melayu dengan mempromosikan calon DAP dengan maksimum.

Ketika ini hudud tidak penting juga Islam tidak penting sebaliknya yang sangat penting adalah untuk memastikan calon DAP itu menang.

Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger