#PRKTelukIntan DEMI MENGEJAR JAWATAN YANG BERHORMAT DYANA SOFYA MENAFIKAN DIRINYA DIPERALAT DAP


Hasratnya untuk bertanding dalam pilihan raya dan jika menang digelar Yang Berhormat sememangnya menjadi idaman calon DAP, Dyana Sofya sejak berada di UiTM lagi sebelum menghabiskan pengajiannya dalam bidang undang-undang.

Beliau sebelum itu menafikan kenyataan Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil yang mendakwa dirinya dipergunakan DAP untuk meraih undi orang Melayu.

“Kerana jika saya memilih UMNO dan bersama Shahrizat, saya tidak akan berada di kedudukan saya hari ini, mensasarkan harapan ke Parlimen – menjadi wakil kepada pengundi Teluk Intan dan menjadi Ahli Parlimen paling muda di Parlimen” ujarnya dalam kenyataannya kepada media.

Sebaliknya, tegas Dyana Sofya bahawa dirinya gembira menyertai DAP sejak tahun 2001 lagi.

Malah, Dyana Sofya lantang menjawab persoalan Shahrizat bahawa pencalonan beliau hanya satu ‘persembahan’ oleh DAP menunjukkan kegagalan Wanita UMNO sendiri dalam menggalakkan ahlinya untuk menerajui jawatan kepimpinan dalam parti dan kerajaan.

Tidak cukup dengan itu, Dyana Sofya menambah sikap negatif kepimpinan wanita BN adalah antara sebab wanita kurang diberi peluang untuk memimpin negara.

Pengumuman Dyana Sofya sebagai calon DAP mencetuskan perbualan hangat kerana beliau seorang wanita Melayu muda tetapi bertanding di kerusi yang secara tradisinya diwakili calon berbangsa Cina.

Kenyataan Dyana Sofya secara tidak langsung merujuk kepada situasi ibunya Yammy Samat yang merupakan ahli UMNO sejak berumur 18 tahun dan sehingga kini gagal dipilih sebagai calon BN dalam mana-mana pilihan raya.


Sekiranya menang, Dyana Sofya bukan sahaja Ahli Parlimen Melayu Ke-3 DAP bahkan merealisasikan hasratnya untuk menjadi Yang Berhormat demi mengejar nama dan jawatan.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
May 19, 2014 at 12:15 AM

Sebenaqnya si KAPIRDAJAL DAPBANGKAIBABI/PKRSODOM hanya mempergunakan si ISLAM/MelayuLIBERAL-TERPUKAU-budaya-KAPIRDAJAL-BARAT/ZIONIS mcm. si-BETINAPELACUR atau si-JANTANSODOM!

Sebenaqnya juga, makin ramai si ekoq-ekoq PENYAMAQ, yg. ditaja puak KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS, dan ejen-ejen mereka dari si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM MENYAMAQ masuk Islam atau guna nama Melayu/Islam, pakaian & bahasa Islam (sebut Kalimah ALLAH lagi) – untuk termasuk berkahwin dgn. pemimipin/usahawan Islam/Melayu yg. penting; dan terus menyonsangkan mereka terutamanya jadi puak liberal Islam/Melayu - yg. ramai dah hidup mcm. omputih!

PENYAMAQ-PENYAMAQ ini juga telah menyelinap masuk NGO-NGO Islam/Melayu dgn. mulanya berpura menyokong sepenuhnya, tetapi lepas tu akan cuba tukar haluan NGO tersebut, serta juga utk. MENGINTIP, termasuk keahlian dan maklumat sulit peribadi pemimpin/ahli-ahli NGO-NGO tersebut!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous
May 19, 2014 at 12:42 AM

Dan yg. aku heran tu, kenapa Mak dia masih boleh dlm. UMNO - patut dah diNYAHkan dr. UMNO sebab sekrg. di berekempen utk anak BETINA dia ni dlm DAPBANGKAI!

Bukankan YAB PM mengingatkan bahawa ahli/pemimpin UMNO mesti juga patuh disiplin parti, cthnya dlm isu YB DS Ahmad Said hari tu?!

Jadi apahal si mak BETINA ni yg. sanggup berkempen utk DAP, tak pula mana-mana pemimipin UMNO mengecam?!

Makcik Sambal Belacan.

air LOMBONG satu.. ais kasi kurang ye
May 19, 2014 at 7:41 AM

JUTAAN TAHNIAH KEPADA PENJILAT PARTI DAP

Dyana: Saya tak akan undi sokong hudud


Calon DAP bagi kerusi Teluk Intan Dyana Sofya Mohd Daud berkata beliau tidak menentang hukum hudud. Namun SELARAS DENGAN PENDIRIAN PARTINYA, katanya, jika terpilih sebagai ahli parlimen, beliau akan mengundi tidak akan menyokong hukum Islam itu jika dibentangkan di Dewan Rakyat.

http://www.kinitv.com/video/6912O74

Anonymous
May 19, 2014 at 4:33 PM

http://malaysian-properties-iec.blogspot.com/2014/04/lawyer-firm-that-was-cheat-to-be-watch.html

LAWYER FIRM THAT WAS A CHEAT TO BE WATCH OUT - URGED BY SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE COMMITTEES

To all Malaysians respected,

respectfully here, we wish to inform that YIP KUM FOOK (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) and YIP JIUN HANN job as a lawyer who runs at: NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR ROAD 53, DESA JAYA, KEPONG 52100 KUALA LUMPUR

We are all Malaysians to take notice and far from people mentioned above because do not hit plot

They are very nasty and black hearts (cruel), able to cheat women money, destroy families and himself consuming of Temple money, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, and pretend to report police lost receipts ......... please note

Thank you,
SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger