#PRKTelukIntan AKHBAR SINAR HARIAN PROMOSI CALON DAP SEMPENA PILIHAN RAYA


Jika sebelum ini pemilik akhbar Sinar Harian berterus terang tidak memihak kepada mana-mana perjuangan parti politik di Malaysia sama ada BN atau Pakatan Pembangkang.

Namun, sejak akhir-akhir ini Sinar Harian kerap mengadakan debat khususnya dengan isu-isu semasa dengan tajuk yang sangat memihak kepada menyokong pembangkang.

Tidak cukup dengan itu, Sinar Harian juga menyiarkan poster calon DAP, Dyana Sofya yang akan bertanding dalam PRK Teluk Intan yang pengundiannya dijadualkan pada 31 Mei 2014.


Ini dilihat secara langsung mempromosi dan menyokong calon DAP seperti mana yang dilakukan akhbar alternatif milik pembangkang seperti Harakah, Suara Keadilan dan The Roket.
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
May 28, 2014 at 10:45 AM

Rakyat Sabah Sarawak sekarang boleh nampak jika media bebas, dah lama bee end bungkus. Sori, bukan parti bee end tapi pemimpin bee end.

Begitu juga di Sabah Sarawak. Rakyat akan terus susah kerana media massa dikawal. Pengguna kenderaan terpaksa kerap buat alignment tayar kerap akibat sistem jalan yang teruk di sana selagi di bawah bee end. Contah laaaaa...

Anonymous
May 28, 2014 at 11:54 AM

Akhbar agenda yahudi. Kalau tak silap kosmo selepas 2008. Dulu saya tak tau sekarang saya kedekut dgn kkraft .

Anonymous
May 28, 2014 at 7:17 PM

mujur la utusan tidak menyokong mana2 parti politik..hihi

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger