MAT SABU KHABARKAN BERITA BAIK BUAT DAP DAN PKR
Ketika ini Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu merupakan antara pemimpin paling gembira disebabkan keputusan kepimpinan PAS Pusat untuk tidak membawa rang undang-undang hudud di Parlimen pada Jun 2014 ini.

Ini sekaligus berita gembira buat kepimpinan DAP dan PKR yang sebelum ini secara terang menolak hudud itu dibahaskan di Parlimen.

Sebaliknya, kepimpinan PAS Pusat mengambil pendekatan dengan cadangan penubuhan satu Jawatankuasa Teknikal antara kerajaan Pusat dan Kerajaan Negeri Kelantan untuk meneliti dan mengemukakan cadangan tindakan ke arah pelaksanaan Kanun Jenayah Syariah (II) 1993 Kelantan.

Keputusan penangguhan rang undang-undang hudud telah menyebabkan sebahagian ahli dan penyokong PAS dan rakyat yang mahu melihat hudud itu dilaksanakan benar-benar kecewa.

Sebelum ini, Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob pada April lalu telah mengumumkan kerajaan negeri sudah  bersedia dengan draf satu RUU persendirian (private bill) berhubung hukum hudud.

Rang undang-undang itu akan dibawa Ahli Parlimen PAS dari  Kelantan ke persidangan Dewan Rakyat bagi mendapatkan kebenaran melaksanakan undang-undang tersebut seperti yang diperuntukkan oleh Perkara 76 (A) Perlembagaan Persekutuan.

Cadangan Kelantan tersebut disambut baik oleh UMNO, termasuk pemimpin tertingginya iaitu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang mahu melihat usaha itu diteruskan.

Sementara itu, cadangan PAS tersebut menerima tentangan hebat daripada rakan sekutunya terutama DAP dan PKR.


Manakala MCA pula memutuskan untuk mengkaji kedudukannya sebagai parti komponen BN jika UMNO terus menyokong PAS melaksanakan hudud di Kelantan.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
May 11, 2014 at 8:46 PM

Standard...
PAS PIS PUS....

Anonymous
May 11, 2014 at 8:54 PM

Aku syak habis ulama-ulama TULEN dlm PAS diBUNUH seorg. demi seorg - disyaki diracun, termasuk yg. boleh sebabkan lemah jantung/kanser dsbnya (ini MO biasa si Barat-ZIONIS/Israel)!

Apa KEJADAHNya kita BUMIPUTERA Islam/Melayu asyik diGERTAK oleh PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS sampai tak boleh nak mempertahankan ISLAM/umatnya di NEGARA ISLAM ini, PUSAKA nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si KAPIR LAKNAT British-ZIONIS dan mana-mana puak pendatang KAPIR yg. asalnya dibawa si PENJAJAH buas tu!!

Awatlah pemimipin ISLAM/Melayu kita asyik TUNDUK sgt. pd. budaya si KAPIRDAJAL yg. memang 'BARBARIC' (tak bertamadun), yg. menghalalkan penggunaan dadah/alkohol sesuka hati, bertelanjang/berkelakuan lucah depan awam, pelacuran/pornografi/seks bebas termasuk seks HOMO-SODOM, MEROGOL binatang dsbnya - lihat di akhbar (ANTI-ISLAM) di http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2561478/Miley-Cyrus-gives-away-gold-leaf-rolling-papers-wearing-marijuana-leaf-leotard-Bangerz-tour-Canada.html , Miley Cyrus gives away rolling papers made of GOLD before wearing marijuana leaf leotard on Bangerz tour in Canada, By Daily Mail Reporter, 17 February 2014; dan di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2352779/Bestiality-brothels-spreading-Germany-campaigner-claims-abusers-sex-animals-lifestyle-choice.html , Bestiality brothels are 'spreading through Germany' warns campaigner as abusers turn to sex with animals as 'lifestyle choice' By Matt Blake, 1 July 2013!

Dan sebenaqnya "equality & liberty" (hak kesamaan & kebebasan - yg. lahir waktu "French Revolution"-yg.-amat-BUAS, diketuai Illuminati-Freemason ZIONIS-Rothschild, dlm tahun 1789 - lihat di http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/the-order-of-the-illuminati/ , The Order of the Illuminati: Its Origins, Its Methods and Its Influence on the World Events, Dec 12th, 2012) - adalah dicipta si Yahudi ZIONISDAJAL, utk. meletakkan kuasa Syaitan (sbg. tuhan mereka) SAMA dgn. kuasa ALLAH SWT kita; dan "evil is EQUAL to good" - sebab itu perangai-mcm-haiwan-buas, termasuk bebas semutlaknya, jadi si GAY/KAPIRDAJAL, makin digalakkan puak SYAITAN-gila-SODOM ni! Sebab itu Raja Peranchis dan Tsar Nicholas II (Russia) dibunuh dgn. amat kejam, bersama seluruh keluarga dan sanak saudara mereka oleh si puak SODOM ni serta terus menguasai Vatican, kerana mereka penjaga agama Katolik (yg. mengharamkan budaya SODOM – sebab itu puak Vatican yg. amat pro-ZIONIS sekrg. nak menghalalkan budaya ini secara rasmi).

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous
May 11, 2014 at 9:03 PM

PEMBETULAN: (perenggan terakhir)

Dan sebenaqnya "equality & liberty" (hak kesamaan & kebebasan - yg. lahir waktu "French Revolution"-yg.-amat-BUAS, diketuai Illuminati-Freemason ZIONIS-Rothschild, dlm tahun 1789 - lihat di http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/the-order-of-the-illuminati/ , The Order of the Illuminati: Its Origins, Its Methods and Its Influence on the World Events, Dec 12th, 2012) - adalah dicipta si Yahudi ZIONISDAJAL, utk. meletakkan kuasa Syaitan (sbg. tuhan mereka) SAMA dgn. kuasa ALLAH SWT kita; dan "evil is EQUAL to good" - sebab itu perangai-mcm-haiwan-buas, termasuk bebas semutlaknya, jadi si GAY/KAPIRDAJAL, makin digalakkan puak SYAITAN-gila-SODOM ni! Sebab itu Raja Peranchis dan Tsar Nicholas II (Russia) dibunuh dgn. amat kejam, bersama seluruh keluarga dan sanak saudara mereka oleh si puak SODOM, yg. juga terus menguasai Vatican, kerana Raja-Raja Katolik ini adalah penjaga agama Katolik (yg. mengharamkan budaya SODOM – sebab itu puak Vatican yg. amat pro-ZIONIS sekrg. nak menghalalkan budaya ini secara rasmi).

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous
May 12, 2014 at 10:42 AM

sdr dah terkeluar tajuk.Mujurlah admin masih sudi menerima entry sdr.Isu2 yg sdr ketengahkan ni elok dibahas saja dlm forum sewajarkan.Lagipun perkara yg sdr bawa ni lebih andaian/teori drp fakta.Jgn kita digulakan pandangan agak melampau/extreme spt ini.

Jgn marah.Sekadar pandangan.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger