CHEGU BARD 'MARAH' BILA DIRINYA DIGANTUNG KEAHLIAN DALAM PKR


Hanya mahu menegakkan kebenaran, Ketua PKR Cabang Rembau, Badrul Hisham Shaharin yang sebelum ini lantang bersuara telah digantung keahliannya oleh Lembaga Disiplin PKR.

Penggantungan keahlian PKR itu dibuat serta-merta dan diberi surat tunjuk sebab kerana membuat kenyataan media mendakwa proses pemilihan PKR adalah kotor dan tidak telus.

Ini diakui sendiri oleh Pengerusi Lembaga Disiplin PKR, Datuk Dr. Tan Kee Kwong berkata, Badrul Hisham yang juga dikenali sebagai Chegu Bard turut membuat dakwaan terbuka dengan menyatakan "Petugas JPP menjadi agen kepada Azmin Ali" pada 12 Mei lalu dan disiarkan dalam laman "mysuara.net" dan portal Free Malaysia Today.

"Badrul Hisham juga telah membuat kenyataan terbuka mengkritik Jawatankuasa Pemilihan Pusat PKR dalam akhbar Berita Harian pada 21 Mei lalu bertajuk "Keputusan penuh penipuan: Chegubard".


"Beliau akan diberi surat tunjuk sebab dan digantung keanggotaan parti serta-merta sehingga siasatan selesai," ujarnya dalam kenyataan menerusi portal rasmi PKR, Keadilan Daily hari ini.
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
May 29, 2014 at 11:16 AM

Malulah bee end. Mencari cerita buruk dalam Parti yang baru. Kebusukan dalam parti2 dlm bee end tak nak cerita kah?

Ramai pemimpin berkaliber dalam Pakatan. Tegus menegur menjadi amalan yang diterima. Tak puas hati boleh keluar join bee end dapat jadi duta. InsyaAllah Pakatan akan berjaya memerintah pru nanti.

May 29, 2014 at 11:21 AM

Nk kutuk BN jugak..??..apa punya mentaliti laa hang ni..or maybe sakit mental

Anonymous
May 30, 2014 at 1:21 PM

Gantung keahlian???

Samdol ini memang 'budak jahat' yg tidak dapat dikawal oleh sesiapa..

Di zaman reformasi dulu pun macam itulah perangainya...buat demo sesuka hati tanpa perbincangan dengan 'pihat atasan' parti ...

Sebenarnya malaaon ini sudah ditolak oleh ahli partinya sendiri, dengan AMK dia sangat bermusuh, dan diboikot. Dengan seketot Sam langsung tak boleh berjumpa, sebab itulah dia tubuhkan SAMM supaya dia boleh lantik dirinya sendiri jadi ketua...perangai sama macam al juburi jugak .. buat parti anak beranak.. sendiri masuk bakul..sendiri angkat!!!

Dia ni kawin dengan anak Kpt Zaki (arwah) , adik ipar anu war al juburi... kerja bini samdol ini selain jaga anak dialah yang menulis dan update Blog Cikgu Bard saban masa.

Kalau bukan kerana dia ni kawin dengan anak buah anu war aljuburi, dah lama kena tendang PKR pun. Dia sebenarnya ada hati juga nak ikut Ezam masuk umno tapi tak boleh nak buat apa kerana bini dia anak buah Punaisihat PKR nombor wahid ...

Nasib baik dia dah kawin, kalau bujang mungkin kena 'tibai' dengan pak sheikh al juburi...tapi Pak Sheikh ni suka bontot besar ker?? pasal samdol ni jenis jamban besar !!! Bila tengok sebelum ni taste pak sheikh mcm jamban sukma, azizan dan saiful..

Kat rembau tu bukan ada cawangan pun, main rembat ahli PAS dan bebudak tak cukup akal untuk sokong dia..pejabat pun tak ada, mesyuarat kat kedai kopi.. kesian orang rembau kena tipu.

Tapi badigol ni dah tak ada masa depan, dulu ingatkan anu war al juburi jadi PM bolehlah lantik dia jadi Nazir ke sekolah2 tamil dalam Negeri Sembilan... sekarang asik demo sana demo sini, kena tangkap entah berapa kali, sampai polis pun malas nak menyemakkan lokap dengan samdol ini, sian dia, alang alang dah menyelok pekasam, terpaksalah dia terjun ke lobang taik untuk bergelumang selama lamanya...

Kepakaran luar biuasa..memainkan sentimen bebudak muda yang baru nak belajar erti hidup !!!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger