ADUN DAP SUDAH SEMAKIN KURANG AJAR LAGI MELAMPAU


Biarpun didesak memohon maaf, ADUN Seri Delima, RSN Rayer menegaskan beliau tidak akan memohon maaf atau menarik balik kenyataannya yang dikeluarkan terhadap pemimpin UMNO sebelum ini.  

Sebelum ini disebabkan keceluparan mulut RSN Rayer, beberapa pemimpin dan ahli UMNO telah berhimpun di hadapan DUN bagi membantah tindakan biadap pemimpin DAP itu.

Inikah lagaknya seorang pemimpin yang dipilih rakyat?

Sebaliknya, RSN Rayer meminta DUN menyelesaikan persengketaan ini seperti mana yang beliau mulakan.


Jika ini yang beliau minta, sewajarnya pemimpin DAP itu sudah dikenakan tindakan jawatankuasa tatatertib DUN akibat keceluparan mulutnya yang tidak berlesen itu.

Hanya bersandarkan kepada kebebasan bersuara dalam DUN, jadi dalam hal ini beliau bertegas tidak melakukan sebarang kesalahan dan tidak akan memohon maaf atau menarik balik kenyataan itu.

Sementara itu, Ketua Pembangkang DUN Pulau Pinang Datuk Jahara Abdul Hamid dalam sidang akhbar petang ini, berkata 10 ADUN BN akan minta ketetapan melalui DUN supaya Rayer menarik balik kata-katanya dan memohon maaf kepada semua anggota UMNO.


Beginilah gelagat pemimpin DAP dan Pakatan Pembangkang yang rasis sehingga sanggup mengeluarkan kenyataan biadap dan kurang ajar ke atas orang Melayu yang diwakili UMNO.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger