REFORMASI 2.0: ANWAR IBRAHIM BOHONGI RAKYAT SARAWAK HIDUP-HIDUP


Isu kehilangan misteri pesawat MH370 dan ketidaktelusan kehakiman dalam kes liwatnya menjadi tajuk utama ceramah Anwar Ibrahim dalam Reformasi 2.0 bertempat di perkarangan Ibu Pejabat PKR Sarawak, Batu 3, Kuching pada jam 8.00 malam semalam.

Seperti biasa trend ceramah Anwar yang diselitkan dengan lawak jenaka menyebabkan hadirin yang hadir tidak putus-putus ketawa sehingga menyebabkan suasana tidak ubah seperti fun fair.

Tindakan Anwar mengungkit kembali hukuman kes liwat itu di dalam ceramahnya dengan menggunakan kaedah lawak jenaka menyebabkan hadirin ketawa seolah-olah mereka memperli Anwar sendiri khususnya dalam kes liwatnya.

Ramai rakyat Sarawak mengetahui bahawa Anwar telah pun disabitkan dan dijatuhkan hukuman penjara selama 5 tahun dalam kes liwatnya.

Isu kehilangan pesawat MH370 tidak terlepas daripada ceramah Anwar dengan menyalahkan Perdana Menteri yang tidak pandai berkomunikasi dengan media antarabangsa.

Atas sebab itu, Anwar terpaksa menggunakan media antarabangsa dalam menjawab persoalan wartawan luar seolah-olah beliau Perdana Menteri Malaysia.


Anwar tanpa segan silu meminta Datuk Seri Mohd Najib Razak meletak jawatan kerana tidak pandai berhadapan dengan media antarabangsa sehingga setiap sidang media Perdana Menteri tidak mahu menjawab soalan wartawan.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger