RATUSAN PENGUNDI INDIA KELUAR PAS ANGKARA GAGAL TUNAI JANJI PILIHAN RAYA

  
Dengan isu dalaman yang masih menghantui PAS menyebabkan sekumpulan 217 orang masyarakat India yang merupakan ahli Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) kawasan Ampang mengumumkan keluar parti setelah hilang kepercayaan terhadap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Lembah Jaya dari PAS, Khasim Abdul Aziz.

Berikutan itu, tiga cawangan DHPP di kawasan Ampang iaitu Tasik Permai, Tasik Campuran dan Taman Kosas dibubarkan kerana kecewa janji yang dibuat oleh wakil rakyat PAS tersebut dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) tidak ditunaikan.

Bekas Ketua DHPP cawangan Tasik Permai, J. Kalaimani berkata, pihaknya berasa pengorbanan selama enam tahun bersama DHPP adalah sia-sia kerana wakil rakyat parti itu tidak pernah membantu untuk menyelesaikan masalah penduduk.

"Apa yang kami rasa tidak berpuas hati adalah YB (Yang Berhormat) ADUN Lembah Jaya tidak tumpukan perhatian isu-isu penting yang dibangkitkan oleh kami dari dahulu sampai sekarang, walaupun sudah ada dua pertemuan dan satu memorandum diserahkan, ADUN Lembah Jaya masih tidak mempedulikannya.

Turut hadir bekas Ketua Cawangan DHPP cawangan Tasik Campuran, R. Ravindranathan, bekas Ketua DHPP cawangan Taman Kosas, V. Ravi Kumar serta ahli-ahli jawatankuasa DHPP cawangan yang bersama-sama meletakkan jawatan.

"Dengan ini kami (DHPP) kawasan Ampang hilang kepercayaan terhadap ADUN Lembah Jaya atas sebab tidak menunaikan janji selepas PRU13 dan selama ini DHPP kawasan dipergunakan untuk sokongan sahaja.

Menurut Kalaimani, antara masalah penduduk yang tidak diselesaikan adalah isu hak milik tanah penduduk India di kawasan Ampang, masalah kebersihan kawasan, masalah kebanjiran warga asing, ketiadaan gelanggang futsal serta ketiadaan pekerja khas di Pejabat DUN Lembah Jaya untuk menjaga masyarakat India.

"DHPP dipergunakan untuk sokongan politik sahaja, lagipun ia bukan badan yang berdaftar di bawah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (ROS) dan tetap di bawah bidang kuasa PAS," katanya.

Katanya, kata putus untuk keluar parti dibuat setelah wakil rakyat PAS itu tetap enggan mempedulikan memorandum yang dihantar walaupun tempoh 14 hari telah diberikan.

"Perjuangan melalui DHPP adalah tidak berkesan kerana terikat kepada bidang kuasa PAS, kami selepas ini memilih untuk menjadi pertubuhan bukan kerajaan (NGO) supaya masalah rakyat dapat diselesaikan.

Ini bukan kes yang pertama melibatkan DHPP yang sememangnya berperanan dalam mencari sokongan hanya untuk pilihan raya sahaja.
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
April 7, 2014 at 1:25 PM

Apala yg d hrpkan sgt pd yb khssim ni..bila ada upacara korban baru npk muka..tu pun psl dia sdh booking ekor lembu dgn lidah lembu..buat santapan ank beranak dia...nasib kau la penduduk tasek.

Anonymous
April 7, 2014 at 2:12 PM

Keluar ke tak, sama saja.Bn macam tu juga.

Anonymous
April 11, 2014 at 10:17 AM

SEMUA salah BN KE??? kalau anak tak pandai pun takan salah orang lain kot...PENAFIAN untuk berubah selalunya perlu jangan ada penafian dalam diri..

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger