BARRACK OBAMA BERI JAWAPAN KENAPA BELIAU TIDAK MAHU BERJUMPA ANWAR IBRAHIM


Sidang media kedua-dua pemimpin Presiden Amerika Syarikat, Barrack Obama dan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak pada petang tadi yang disiarkan secara langsung di RTM dan beberapa stesen televisyen antarabangsa telah mencatatkan satu lagi lembaran baru dan sejarah buah kedua-dua pemimpin dan negara.

Di sebalik sidang media itu, terpacul soalan daripada seorang wartawan asing yang agaknya sangat berminat dengan kes Anwar Ibrahim dalam kes liwatnya dengan bertanyakan kenapakah beliau (Barrack Obama) tidak mahu berjumpa dengan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim?

Wartawan Asing: Mr. Presiden, Malaysia terdapat isu-isu human right, keadilan dan mengapa Mr. Presiden tidak mahu berjumpa Ibrahim Anwar?

Presiden Obama: Kerajaan Amerika sentiasa memberi perhatian di dalam isu-isu human right di seluruh dunia, keadilan dan sebagainya termasuklah di Malaysia kita melihat kerajaan Perdana Menteri Najib telah memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada rakyatnya yang berbilang kaum. Saya tidak ada keperluan untuk bertemu Anwar Ibrahim!

Melihat kepada jawapan itu, jelas bahawa kenapa Barrack Obama tidak mahu berjumpa dengan Anwar Ibrahim.

Harus diingat juga bahawa lawatan Barrack Obama ke Malaysia ini adalah lawatan rasmi bagi mengeratkan hubungan Amerika Syarikat dan Malaysia dalam pelbagai bidang dan bukannya hal remeh-temeh termasuk mengenai Anwar Ibrahim.


Tidak hairanlah mengapa Barrack Obama tidak mahu berjumpa dengan Anwar Ibrahim yang jelas kerajaan Malaysia mampu menanganinya seperti mana jawapan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak sebaik sahaja jawapan daripada Barrack Obama.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger