SIKAP PENYOKONG PEMBANGKANG TERHADAP KEHILANGAN #MH370 MERIMASKAN RAKYAT MALAYSIA


Kehilangan pesawat Malaysian Airlines MH370 yang membawa sebanyak 239 orang termasuk 12 anak kapal dan dua bayi dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Beijing, China malam semalam.

Dalam tempoh itu banyak berita khabar angin dan spekulasi yang bermain di media sosial sama ada facebook, twitter dan blog berhubung kehilangan pesawat MH370.

Lebih memeranjatkan ada di kalangan artis Malaysia yang membuat lawak ke atas kejadian ini seolah-olah kehilangan pesawat itu sebagai bahan jenaka.


Manakala, bagi penyokong pembangkang peristiwa ini digunakan sepenuhnya untuk mereka mengelirukan rakyat dengan menyiarkan berita palsu termasuk juga menyalahkan kerajaan dalam kejadian ini.

Lebih teruk lagi, mereka mengaitkan kejadian ini dengan keputusan Mahkamah Rayuan yang memutuskan hukuman Anwar Ibrahim bersalah dalam meliwat Saiful Bukhari.

Ketika mana anggota keluarga mangsa berada dalam kesukaran menghadapi situasi ini, penyokong pembangkang cuba untuk menidakkan usaha kerajaan dalam melaksanakan operasi mencari dan menyelamat.Apa yang pasti, situasi genting ini pastinya memberikan banyak tekanan kepada pasukan penyelamat. Untuk itu, biarlah kerajaan bersama jabatan dan agensi kerajaan yang telah dipertanggubjawabkan melaksanakan misi ini dengan tidak menyebarluaskan spekulasi dan khabar angin.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
March 9, 2014 at 11:48 AM

Kem. Luar diharap JANGAN membenarkan perisik Amerika/British mahupun S'pura menyiasat - kerana CIA-MI6 dan perisikan S'pura dikuasai Mossad-ZIONIS! Baik panggil Kedutaan Russia utk. membantu - yg. punya pakar terkemuka dan bukan pengampu Barat-Zionis!

Walaupun kita dalam kesedihan ini, jgn. lalai dgn. mempertahankan keselamatan agama, bangsa dan negara, dgn. memberi peluang kpd. musuh-musuh DALANG-DUA-MUKA KAPIR DAJAL mengambil peluang!

Saya syaki, kejahatan perampasan pesawat MAS kita ini, mungkin perbuatan CIA-Mossad, yg. berkaitan politik Geopolitik yg. paling dajal, dgn. tujuan, seumpama peribahasa “killing two birds with one stone” (mensasarkan Malaysia dan China dgn. sekali gus - lihat bagaimana pengganas TALEBAN dan AL-QAEDA adalah diCIPTA oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam/umatnya dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN Barat-Israel, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas - di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013):

1. Menghuru-harakan China dan menambah kebencian pd. Islam/umatnya, oleh rakyat China dan Bukan Islam di M'sia serta seluruh dunia, kerana 'PENGGANAS' akan dituduh dari umat Islam Xinjiang kononnya. Tengoklah tuduhan si BETINABANGKAIBABIDAP ni!

2. Maka, Malaysia dan China akan dipaksa utk. menerima kerjasama dari Barat-Zionis, terutamanya CIA dan MI6. dan inilah yg. dimahukan si PAP-DAPBANGKAI, yg. disyaki ditaja CIA-MI6-Mossad.

3. UMNO, k'jaan Islam/Melayu dan MAS kita akan terus dipersalahkan. Bahkan rakyat Cina di China juga akan dihasut membenci BUMIPUTERA Islam/Melayu di Tanah Melayu ini.

4. MAS akan dipaksa utk. bergabung dgn. syarikat Barat-Zionis - spt. sy. penerbangan Arab-Islam yg. telah di'Barat-Zionis'kan contohnya Emirate, Qatar dan Etihad Airlines.

Saya juga berharap mana-mana pegawai k'jaan terutamanya yg. Islam/Melayu jgn. bagi lagi maklumat terutamanya di WhatsApp dan Facebook tentang maklumat peribadi yg. menyeluruh atau awam, terutamanya tentang tugasan diplomatik di luar negara dan dlm. negara juga. Facebk dan WhatsApp dikuasai Mark Zuckerberg, yg. disyaki antara Zionis plg. licik tapi plg. mrbahaya - yg. disyaki agen CIA-Mossad.

Semoga ALLAH SWT menyelamatkan penumpang MAS ini semua, INSYA-ALLAH, tapi memang sedih betul.

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous
March 9, 2014 at 11:57 AM

Teresa cork.. menang celaka.. tuduh orang islam .. saya rasa ini angkara cina kristian.. Mcam ni punya org pun paspispus & pkr sokong.. memang tak ada harga diri..

Anonymous
March 9, 2014 at 12:42 PM

Kita akan dilihat dayus selagi tidak ada yang menamatkan kekurang ajaran ini.....
ako mengilir lading yang batagar !

March 11, 2014 at 11:37 PM

Islam aje dipersalahkan pengganaslah penjahatlah.Teresa cock ni haram jadah main hembus je bukti tak de asal boleh.Tak sedarke yang jadi komunis tu kebanyakan bangsa dia di masa darurat.Dan juga banyak menyusahkan orang Melayu Islam dan bangsa lain

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger