#PRKKajang PRK DUN KAJANG: SATU LAWAN SATU, BN LAWAN PKR


Penyokong Pakatan Pembangkang terlebih emosi berikutan kegagalan Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim gagal dalam bertanding sebagai calon PKR di PRK DUN Kajang ekoran keputusan Mahkamah Rayuan yang memutuskan Anwar bersalah dan dikenakan hukuman penjara selama 5 tahun.

Ini sekali gus menidakkan hasrat Anwar untuk menjawat jawatan Menteri Besar Selangor dalam usaha menyingkirkan Khalid Ibrahim.

Bagi menutup aibnya, Anwar telah meletakkan isterinya sebagai calon PRK DUN Kajang bagi menggantikan dirinya yang kini tiada lagi masa depan politik sekiranya dipenjarakan selama 5 tahun.

Sebelum ini desas-desus mengatakan Rafizi Ramli atau Saifuddin Nasution akan menggantikan Anwar sebagai calon PKR ternyata meleset.

Mendapat perkhabaran sekiranya salah seorang di antara mereka tercalon maka PKR akan kalah berikutan sikap mereka yang agak keterlaluan.

Manakala, dengan meletakkan Presiden PKR, Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon peratusan kemenangan itu besar atas rasa simpati.

Dalam penamaan calon pagi tadi, PRK DUN Kajang menyaksikan pertandingan satu lawan satu antara calon Barisan Nasional (BN), Datin Paduka Chew Mei Fun dan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

Pegawai Pengurus PRK DUN Kajang, Datuk Hasan Nawawi Abdul Rahman berkata, Mei Fun menghantar borang pencalonan pada pukul 9.07 pagi, sementara Wan Azizah pada pukul 9.10 pagi.

Dianggarkan kira-kira 3,000 penyokong kedua-dua belah pihak telah berkumpul di pusat penamaan calon di Stadium Majlis Perbandaran Kajang di Bandar Baru Bangi.

Turut hadir, Timbalan Pengerusi BN, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Proses penamaan calon berjalan lancar tanpa sebarang kejadian tidak diingini berlaku.

Bagaimanapun trafik yang berada di sekitar pusat pencalonan kelihatan sesak sehingga menyebabkan lalu lintas terjejas sejauh dua kilometer.


Hari pengundian awal akan berlangsung pada 19 Mac, sementara hari pengundian pada 23 Mac. 
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
March 11, 2014 at 10:05 PM

Salah satu punca utama kejatuhan tamadun Yahudi tradisional di Jerman/Eropah ialah akibat PENGKHIANATAN Yahudi Zionis dari Empayar Zionis Illuminati paling DAJAL, Rothschild-Rockefeller - yg. menjadi semakin berkuasa setelah berkahwin dgn. pemimpin-pemimpin berkuasa Eropah/US termasuk Raja-Raja Eropah!

Puak Illuminati ini juga disyaki diKETUAI pemimpin dan jutawan-jutawan paling berkuasa lain di Barat-Israel termasuk Soros, Adelson (yg. ingin bom dgn. nuklear ke atas Iran), Bloomberg dsbnya, serta Obama/Bush-Cameron/Blair-Sarkozi/Hollande/Fabius-Merkel-Netanyahu-House of Windsor (Queen Elizabeth juga dikenali sbg. "Ratu Israel"), yang ingin menubuhkan SATU K'jaan Dunia Syaitan mutlak di bawah New World Order (NWO), berpusat di London, di mana tuhan mereka sebenarnya ialah Syaitan (lihat di http://vigilantcitizen.com/hidden-knowledge/the-order-of-the-illuminati/, The Order of the Illuminati: Its Origins, Its Methods and Its Influence on the World Events, Dec 12th, 2012: dan http://www.tokenrock.com/explain-order-of-skull-and-bones-the-78.htm, The Order of Skull and Bone), tapi bertopengkan agama Yahudi-Kristian Zionis.

Musuh utama puak Zionis ini sekarang hingga ke akhir zaman, adalah Islam/umatnya kerana Dunia Islam penuh minyak-gas, termasuk Gaza di Palestin, dan ramai umat Islam yg. masih tradisonal dan kuat pegangan Islamnya, dan amat benci penjajahan Barat-Zionis.

Dan di Tanah Melayu ini, kita juga ada Melayu Zionis, yg. menjadi ketua-ketua kaum Melayu PENGKHIANAT!

Lihat bagaimana puak Yahudi Zionis sanggup bekerjasama dgn. Hitler dan Nazi Jerman/Eropah utk. membunuh secara beramai kaum Yahudi Eropah tradisonal, terutamanya yg. miskin – sejarah yg. tersembunyi begitu lama dan makin didedahkan oleh puak Yahudi sendiri di:

1. http://cosmos.ucc.ie/cs1064/jabowen/IPSC/php/art.php?aid=4062 , The hidden history of Zionism, Annie Zirin, International Socialist Review, issue 24, July 2002;

2. http://www.counterpunch.org/2011/03/04/denying-nazi-zionist-collusion/ , Denying Nazi-Zionist Collusion, by ALISON WEIR, Weekend Edition March 4-6, 2011;

3. http://www.amazon.com/Zionism-Age-Dictators-Lenni-Brenner/dp/1556520778 , Zionism in the Age of Dictators, Lawrence Hill & Co; Revised edition (December 1983), by Lenni Brenner;

4. http://www.truetorahjews.org/antisemitism , Zionism and Anti-Semitism, By True Torah Jews: against Zionism; dan

5. http://dissidentvoice.org/2009/12/jews-against-zionism/, Jews Against Zionism, by Stephen Lendman, Dissident Voice, December 8th, 2009.

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger