#PRKBalingian PEMIMPIN PKR SEBAR JANJI-JANJI PALSU UNTUK RAIH UNDI DI JUDAN, MUKAH
Sebelum ini pemimpin PKR mengecam pemimpin BN kononnya hanya pandai berjanji ketika pilihan raya tetapi tidak dilaksanakan.

Oleh sebab itu, PKR mahu rakyat di DUN Balingian tidak termakan dengan janji-janji BN yang disifatkannya sebagai janji palsu.

Jika pemimpin pembangkang marah kepada BN kerana berjanji, apa kurangnya dengan PKR di mana dalam kempen PRK DUN Balingian ini di Judan, Ketua Cabang PKR Santubong, Murni Samsudin telah berjanji akan membawa lebih banyak projek pembangunan di DUN Balingian.

Persoalan, di manakah pemimpin PKR memperoleh dana untuk membangunkan DUN Balingian kerana mereka bukan pemerintah?

Apakah selama PKR dan DAP yang menang di beberapa kawasan DUN dan Parlimen di Sarawak telah berjaya membangunkan kawasan pedalaman?

Hakikatnya selama ini pemimpin PKR dan DAP yang menang di DUN dan Parlimen merupakan kawasan yang telah dibangunkan kerajaan BN sebelum ini.

Cuba senaraikan pembangunan yang dibawa pemimpin PKR dan DAP di Sarawak?

Sepanjang kempen PRK DUN Balingian, BN telah mengotakan beberapa janji PRN Sarawak Ke-10 lepas khususnya yang melibatkan beberapa permintaan penduduk tempatan.

Manakala, janji BN yang melibatkan pembangunan khususnya sekolah dan keperluan asas dalam perancangan dan hanya menunggu masa untuk dilaksanakan.


Perkara ini memerlukan perancangan dan mematuhi proses yang telah ditetapkan supaya segala perancangan yang dijalankan mengikut jadual dan piawaian yang dibenarkan.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger