#PRKBalingian ORANG CINA MAJORITI HADIR DI KEMPEN CERAMAH PKR DI DUN BALINGIAN


Sikap penduduk dan pengundi Cina di DUN Balingian yang masih menyokong pembangkang tidak berubah biarpun mereka yang tinggal di Pasar Mukah telah dibangunkan kerajaan.

Berdasarkan keputusan mengundi PRU-13 dan PRN Sarawak Ke-10 DUN Balingian, Daerah Mengundi Mukah yang merupakan majoriti Cina mencatat sokongan tinggi terhadap pembangkang.

Biarpun semua pembangunan yang ada di Mukah ini dinikmati penduduk Cina namun kerana sikap Cina itu sendiri yang tidak pernah berterima kasih kepada kerajaan menyebabkan mereka tetap menyokong pembangkang khususnya DAP.

Berdasarkan ceramah pembangkang yang diadakan sebanyak 3 kali di Boulevard City ternyata penonton yang paling ramai dan kuat bertepuk tangan ialah masyarakat Cina.

Tanpa segan silu mereka ini menyahut dan menjerit mmeburukkan kerajaan BN seperti mana yang dilaungkan pemimpin pembangkang semasa berceramah.

Ternyata PRK DUN Balingian ini akan terus menyaksikan pengundi Cina masih memihak kepada pembangkan biarpun yang bertanding itu PKR dan bukan DAP.

Justeru, dicadangkan supaya BN memfokuskan saja keperluan penduduk Bumiputera berbanding Cina yang ternyata tidak akan menyebelahi BN dalam pilihan raya.


Berdasarkan rekod, pengundi Melayu/ Melanau dan Bumiputera Sarawak masih memihak kepada BN dan seharusnya mereka ini diberikan perhatian sewajarnya untuk menikmati pembangunan.
Share this article :
 

+ comments + 6 comments

Anonymous
March 28, 2014 at 4:44 PM

Buat pekan baru. Boikot pekan cina. Naikkan kedai mara. Kita ada network runcit maidin. Apa nak takut. Ikan ada nikmat. Org melayu seme ada. Bila cina dah lemah kita halau dia balik china.

Anonymous
March 28, 2014 at 4:46 PM

They are no different between chinese in thailand. Indonesia or spore. Chinese is chinese they stay rasis until they die.

Anonymous
March 28, 2014 at 4:53 PM

Cina x sedar diri.......

Anonymous
March 28, 2014 at 5:19 PM

kesilapan pemimpin BN ialah bila sering memberi tumpuan berlebihan dikawasan cina dan sering mengabaikan kawasan bumiputra walaupun bumiputralah yg mengundi mereka. apakah mereka tak sedar bila ada pemimpin BN mengumumkan peruntukan besar untuk kominiti cina seperti sekolah cina dll ramai pengundi bumiputra yg terguris hati sebab mereka tidak mendapat peruntukan seperti diharapkan.

March 28, 2014 at 10:59 PM

Melayu dalam Pakatan sepatutnya sedar dan muhasabah diri demi bangsa dan Negara. Percayalah bahawa Pakatan hanya indah di kulit saja tetapi didalam bengkak bernanah, lebih-lebih lagi DAP. Jangan percaya kepada peliwat jahanam yang ada dalam Pakatan.
Masa depan Melayu adalah bersama UMNO.

Anonymous
March 29, 2014 at 12:36 PM

Saya orang selangor. Sejak pakatan memerintah selangor banyak kebaikan yang kami terima kalau nak di bandingkan semasa pemerintahan bn. bn banyak mungkir janji,tanah melayu dirampas.Pakatan banyak beri kemudahan kepada rakyat selangor. sudah lebih 5 tahun pakatan memerintah,ekonomi selangor meningkat,hutang menurun,rakyat dapat banya keistimewaan dan bantuan.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger