#PRKBalingian MAK LAMPIR JUGA SENASIB DENGAN TIAN CHUA DAN RAFIZI RAMLI


Selepas beberapa pemimpin kanan PKR Pusat tidak dibenarkan memasuki Sarawak, kini giliran Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamarudin juga dihantar balik ke Semenanjung kerana tersenarai antara nama yang tidak dibenarkan memijak bumi Sarawak.

Sebelum ini Zuraida yang terkenal dengan sikap mencarut terhadap pemimpin BN tidak mempunyai apa-apa masalah memasuki Sarawak, tetapi dengan larangan ini menyebabkan beliau kini bukan lagi pengunjung tetap Sarawak.


Zuraida yang cuba memasuki Sarawak menerusi Lapangan Terbang Sibu tengah hari tadi tidak dibenarkan memijak bumi Sarawak tatkala beliau merungut dan memarahi Ketua Menteri Sarawak dan kerajaan Sarawak.

Dengan mengenakan larangan ini secara langsung telah menyelamatkan rakyat Sarawak daripada anasir-anasir jahat pemimpin pembangkang yang terkenal dengan budaya samseng dan luar tabii.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
March 28, 2014 at 1:56 AM

Saya adalah seorang rakyat Malaysia yang menyokong Barisan Nasional, kerana pada pendapat saya Barisan Nasional telah pon berjaya mengekalkan keharmonian, kestabilan dan keamanan di dalam sebuah negara yang berbilang bangsa, agama, budaya dan adat resam ini. Sememangnya Kerajaan perlu dan harus ditegur sepanjang masa supaya selari dengan arus perubahan dan bersesuaian dengan peredaran zaman.
Pujian harus diberikan kepada Kerajaan Malaysia terutamanya Dato Seri Najib (Blog nie kenalinya sbg Ah Jib Gor), Hishamuddin, Ahmad Jauhari (MAS), Azharuddin (DCA), Tan Sri Khalid (IGP),Anifah - Menteri Luar & Hamzah –Timbalan, Panglima ATM dan Panglima Udara – Rozali dan lain-lainnya di dalam Menangani isu kehilangan MH370 ini kerana:-

1. MAS (Malaysia Airline Berhad) adalah sebuah Syarikat Awam yang diperbadankan, tersenarai di dalam Bursa Saham Kuala Lumpur. Majoriti Pemegang Saham MAS adalah Pihak Kerajaan melalui Khazanah Nasional Berhad, EPF, Amanahraya Trustee Berhad, Warisan Harta Sabah Sdn Bhd, State Financial Secretary Sarawak, Public – Regular Saving / Sector Select Fund, Mohamed Faroz Mohamed Jakel, CBNY For Dimension Emerging Markets Value Fund, Keen Capital Investment Ltd, JPMorgan Chase Bank, National Association (USA), Asia Pacific Performance Fund, BNY Brussels for City of New Yoork Group Trust, State Street Bank & Trust Co (USA), Canada Pension Plan Investment Board dllnya.
http://stocksmalaysia.blogspot.com/2013/10/malaysia-airlines-mas-majority.html
http://3.bp.blogspot.com/-ptOAN5CP9bY/Ul5yWDTF3KI/AAAAAAAAAZg/Vp2F3fpxTXQ/s1600/mas-shareholders.jpg

Justeru itu, Kerajaan Malaysia bukannya hanya bertanggungjawab ke atas Penumpang, Krew MH370, tetapi juga kepada Syarikat Penerbangan itu sendiri, kakitangan, pemegang saham dan keseluruhan Para Pelabur yang melabur di dalam saham Mas di Bursa KL.

Kesilapan dlm menangani isu MH370 boleh mengakibatkan MAS kerugian yang teruk, possible winding-up or foreclosure yang akan merugikan Kerajaan, Para Pelabur, Pemegang Saham dan Kakitangan dan mereka yang berkaitan dengan MAS seperti Bank yang member pinjaman pembelian asset penerbangan MAS dsbnya.

2. Sebanyak 26 buah Negara, termasok kuasa besar dunia terlibat di dlm Operasi SAR spt USA, China, UK Great Britain, France, Jepun, India, Australia, Indonesia, Vietnam, Singapura, Thailand dllnya. Tiada siapa dapat menyangka, bahawa DUA insane Kerdil dari Negara Kecil seperti Malaysia sebagai “Coordinator” mampu memujuk, meminta dan mengarahkan Kuasa2 Besar membantu Malaysia dlm operasi SAR.

3. Saya berpendapat bahawa Anwar Ibrahim memang ada kena mengena secara direct or indirect ke atas apa2 saja musibah di malaysia.

Jika kita renung dan mengungkap kembali Kes Pencerobohan Lahad Datu -

Anonymous
March 28, 2014 at 1:58 AM

a) Anwar berjumpa dgn Misuari... dan Pemimpin Kanan PKR ada membuat lawatan susulan.. Penceroboh memasuki perairan negara tanpa di kesan oleh Pasukan Keselamatan kerana pada waktu yang sama Kapal Perang USS Guardian berada di perairan sekitar untuk melakukan JAMMING ke atas radar kita.

USS Guardian dilengkapi dengan series Rada Jammer –
-Electronic systems: One AN/SSN-2 Precise Integrated Navigation System (PINS), one AN/SQQ-32 Mine Hunting Sonar, one AN/SPS-55 Surface Radar. one AN/WSN-2 Gyro Compass
-Mine Countermeasure Equipment Suite: One AN/SLQ-48 (V) Mine Neutralization System, one AN/SQL-37 (V) 3 Magnetic/Acoustic Influence Minesweeping Gear, Oropesa type 0 size 1 Mechanical Sweep Equipment, MDG
http://www.navsource.org/archives/11/1205.htm

Berdasarkan risikan Filipina, kapal perang tersebut telah melakukan satu operasi rahsia dan kehadiran mereka langsung tidak dimaklumkan kepada pihak berkuasa Filipina
http://kartikel.com/news/61350/misteri-kapal-perang-amerika-syarikat-terkandas-di-laut-sulu

As of yesterday, Lt. Cmdr Rice, his Executive Officer/Navigator Lt. Daniel Tylor, the ship’s assistant navigator, and the Officer of the Deck have been relieved of duty by Rear Adm. Jeffrey Harley, Commander, Expeditionary Strike Group (ESG) 7.

The US Navy comments that an investigation continues however, according to a US Navy statement, initial findings clearly indicate that the above mentioned sailors did not adhere to standard U.S. Navy navigation procedures and were relieved due to their role in the grounding and a loss of confidence.
http://gcaptain.com/senior-leadership-ex-uss-guardian/

Jelas, PERLAKUAN Assistant Navigator dan Officer of the Deck melanggar SOP, Bukannya di arah oleh Tentera Laut Amerika dan mereka ini “berkemungkinan” dibayar oleh pihak2 tertentu untuk melakukan tugas2 tertentu (Radar Jamming) diperairan tersebut?

b) Anwar sebelum ini sudah di kenal pasti sebagai ajen dalaman US - CIA - Dark Cabal dan usaha Tun M untuk menjahanamkan Anwar Ibrahim melalui kes Liwat. Anwar didapati bersalah kerana salah guna kuasa dan merengkok di dalam penjara Sg Buloh.
Malangnya, SCOPE, syarikat 100% milik SCOMI yang 53% dimiliki oleh Kamaluddin Abdullah Ahmad Badawi, 36, anak lelaki tunggal Perdana Menteri yang dilaporkan oleh CIA kepada Presiden George Bush sebagai pembekal centrifuge untuk meningkatkan kadar uranium untuk senjata nuklear.

Anonymous
March 28, 2014 at 1:59 AM

US-CIA menekan secara paksa agar Tun Dollah melepaskan Anwar drp Penjara sebagai pertukaran dan jaminan bahawa anaknya tidak akan disabitkan dgn kes penjualan centrifuge tersebut.

Maka, Tun Dolah pon terpaksa melepaskan Anwar dari dalam Penjara Sungai Buloh. Apa merit sebenar disebalik pelepasan tersebut?

Anwar sakit, berbalut tekak nak buat checking kesihatan di Jerman.. Laporan Intelligent Jerman yg memasang video di Klinik Pakar Jerman, Anwar ternyata tidak mengalami sebarang masalah kesihatan.. Balutan di Tengkuk hanya SANDIWARA!!

3. Di manakah gerangan PAS dan Ulamak Besar Malaysia – Mursyid Tn Guru Dato Nik Aziz, Tn Guru Datuk Seri Hj Hadi Awang, (terkecuali Tuan Guru Datuk Harun Din,) dan ramai lagi Tuan-Tuan Guru, Ulamak2, Ustaz-ustaz sewaktu Malaysia dilanda serangan demi serangan dari pihak luar terutamanya media asing, yang memperkotak katikkan cara Malaysia menangani isu kehilangan MH370?

MH370 bukanlah isu politik, tapi isu Negara, Maruah dan Kelamatan Negara. Soalnya kenapa TIDAK ADA SUATU ajakan, suruhan daripada Ulamak2 Besar PAS, Mursyid, Tuan-Tuan Guru dan Para Ustaz untuk mengadakan Solat Sunat Hajat, Membaca Al-Quran dan Berdoa di Stadium ka, Di Masjid ka, Di Surau ka… sekurang-kurangnya memohon supaya Malaysia selamat drp segala akibat daripada kejadian MH370?

Apakah semua Ulamak, Tuan-tuan Guru, Mursyid begitu takut dengan Anwar Ibrahim atau menjaga Tahalul Siyasi dengan DAP maka mereka ini sanggup membiarkan negara di permainkan oleh media asing? Ini kerana Juak Pembangkang mengambil kesempatan isu MH370 untuk terus melemahkan Kerajaan, yang mana secara impliednya Melemahkan Malaysia di mata dunia. Dunia melihat kenapa Rakyat Malaysia tidak bersatu di dalam isu MH370, tapi mempolitikkannya hanya untuk kepentingan diri dan parti semata-mata?

Tidak cukup dengan itu, terdapat Pemimpin Utaa Pembangkang dari PAS seperti Khalid Samad, Mahfuz Omar yang begitu ketara melemahkan usaha-usaha yang di ambil oleh Kerajaan Malaysia.

4. CNN
Kenapa CNN begitu teruja untuk menemu bual Anwar Ibrahim seorang saja? Kenapa CNN tidak menemu bual DSTGH Hadi Awang? Atau pon D TG Nik Aziz? Siapakah Ketua Pembangkang di Malaysia? Kenapa tidak Lim Kit Siang? Kenapa CNN tidak menebual kesemua Ketua Pembangkang sekaligus?

Ini jelas agenda CNN, Rupert Murdoch – Bangsa Yahudi yang sememangnya tahu Siapa Anwar Ibrahim yang sebenarnya. Isu NED dan sokongan berterusan daripada Yahudi US Senator terhadap Anwar menjelaskan apakah misi dan vision mereka terhadap Malaysia dan Anwar adalah talian penghubung untuk mencapai hajat jahat mereka. Rujuklah mana-mana tulisan sebelum ini drp banyak blogger tentang hubungan Anwar dengan puak-puak Yahudi.

Anonymous
March 28, 2014 at 2:01 AM

5. Anwar Ke Jepun???
Apakah secara kebetulan lagi Anwar pergi ke Jepun untuk memberi ceramah? Atau dijemput oleh Yakuza yang di dalangi oleh CIA-Amerika? Atau apakah Anwar pergi ke Jepun untuk berjumpa dengan Laksamana Kapal Destroyer spt USS Kidd dan USS Pinckney seperti yang berlaku dalam Pencerobohan Pengganas Sulu? Bagi tujuan untuk melakukan Operasi Radar Jammer keatas Radar-radar primary, secondary, kommersial mahupon military ke atas Malaysia, Vietnam, Thailand dan Indonesia kerana kedua-dua Kapal Perang Destroyer tersebut memang berada di Laut China Selatan sewaktu kehilangan MH370?

Dimanakah kedudukan sebenar USS Kidd dan USS Pinckney semasa MH370 terbang melepasi Kota Bharu dan mengucapkan selamat malam kepada Menara Kawalan LTAB Subang dan semasa proses pertukaran Menara Kawalan?

Kidd, like Pinckney, was conducting training and maritime security operations in international waters in the South China Sea before being sent to assist in the search efforts. http://www.navy.mil/submit/display.asp?story_id=79571
USS Kidd was been deployed to join its sister ship, the USS Pinckney (DDG-91) on March 10, after the Pinckney was diverted from a training mission in the South China Sea on March 8 to assist with the search and rescue operations.

Both the Kidd and Pinckney, which are home-ported at San Diego were conducting training and maritime security operations in international waters in the South China Sea before being sent to assist in the search efforts.
http://www.straitstimes.com/breaking-news/se-asia/story/us-vessel-search-mh370-guided-missile-destroyer-arleigh-burke-class-2014

Kenapa Anwar begitu bersungguh-sungguh memberi tekanan kepada Kerajaan, menidakkan segala usaha dan operasi yang dilakukan oleh Kerajaan Malaysia dengan segerombolan pakar-pakar aviation dari luar negara? Kenapa Anwar tidak menghentam pakar-pakar aviation luar negara itu? Biasanya orang yang bersalah akan sedikit gelabah?

Anwar menyalahkan kerajaan apabila berkata di lobi Parlimen, "Tahniah kpd semua pihak yg telah bertungkus lumus dlm usaha menyelamat MH 370. Tetapi sampai skrg timbul kemusykilan masih tdk dpt maklumat, punca, kenalpasti kehilangan, kegagalan radar di Gong Kedak kenalpasti mengapa pesawat mengubah haluan dan berpatah balik."

Kesimpulannya, Malaysia bukan sahaja di ancam dari luar negara, tetapi juga dari dalam negara, oleh mereka yang dengki, khianat, haloba dan segala amalan syaitan dan nafsu diri.

Oleh itu, Saya menyeru supaya di adakan suatu solat hajat dan berdoa memohon supaya Allah AzzaWajalla menyelamatkan bumi Malaysia tercinta ini, dari sebarang rancangan jahat, fitnah dan tunjukkanlah siapakah sebenarnya Dalang di dalam isu kehilangan MH370 dan ancaman terhadap Malaysia ini.

Rakyat Sarawak khususnya Dun Balingian... Hati-hati dengan Anwar Ibrahim ini...

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger