#PRKBalingian ANWAR IBRAHIM KINI BERDENDAM DENGAN KETUA MENTERI SARAWAK YANG BAHARU


Kepincangan lawatan Reformasi 2.0 Anwar Ibrahim di DUN Balingian, Sarawak tidak akan dilupakan seumur hidupnya tatkala telah mengaibkan PKR Pusat secara keseluruhannya.

Beberapa pemimpin PKR Pusat seperti Saifuddin Nasution, Tian Chua, Zuraida Kamarudin dan Nik Nazmi tidak dibenarkan memasuki Sarawak atas sebab mereka ini pemimpin politik yang berniat memecahbelahkan perpaduan kaum di Sarawak.

Ketiadaan beberapa pemimpin kanan PKR Pusat itu yang dihantar balik sejurus selepas sampai di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching dan Lapangan Terbang Sibu benar-benar telah merencatkan cadangan Anwar hendak menimbulkan ketegangan kaum di Sarawak.

Ceramah Reformasi yang sepatutnya diadakan bagi membangkitkan kemarahan penduduk terhadap kerajaan BN Sarawak bertukar menjadi ceramah PRK DUN Balingian yang hanya dihadiri beberapa pemimpin PKR Sarawak dan dibantu ADUN DAP dari Perak dan Negeri Sembilan di mana mereka banyak bercerita tentang perkara lama dengan mengaitkan kesalahan BN.

Apa yang pasti Anwar kini ‘berdedam’ dengan Ketua Menteri Sarawak yang baharu yang dikatakan tegas dengan pendirian dan kini mula menampakkan taringnya.

Ketegasan ini bertujuan memelihara kemasukan anasir-anasir luar daripada Semenanjung yang membawa politik samseng yang sememangnya tidak dapat diterima penduduk Sarawak.

Mengikut aktiviti pembangkang seterusnya, Presiden PKR merangkap ADUN Kajang yang juga Puteri Air Mata, Wan Azizah Wan Ismail dijangka akan hadir ke Balingian bagi berkempen dengan calon PKR, Abdul Jalil Bujang.

Persoalan, apakah Wan Azizah akan dibenarkan memasuki Sarawak atau menerima nasib yang sama dengan beberapa pemimpin kanan PKR Pusat yang lain?


Biarpun ramai yang melihat wajah Wan Azizah itu sayu, tetapi beliau pasti akan mengangkat isu keputusan mahkamah menjatuhkan hukuman liwat sebagai modal ceramah politik di samping mempertahankan suaminya yang didapati benar-benar melakukan liwat.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

March 26, 2014 at 9:46 AM

Itulah akibatnya jika manusia peliwat dibenarkan berleluasa ditanah air sendiri. Negara sentiasa ditempuri dengan laknatullah kerana terlalu lambat menghukum si raja peliwat. Kan sudah dicatitkan dalam alQuran?

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger