TERESA KOK KINI MULA KEPANASAN APABILA PENGLIBATAN RASUAHNYA DISERAH KEPADA SPRM


Jika Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok telah menyerahkan surat saman berjumlah RM10 juta terhadap bekas pembantu peribadinya, Tony Tan, kini tiba giliran Tony Tan pula yang menyerah dan mengemukakan dokumen yang didakwa bukti penyelewengan Kok kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

"Saya ke sini (pejabat SPRM) untuk memberi bukti kepada SPRM berhubung (dakwaan) penyelewengan tersebut selain untuk membersihkan nama saya," kata Danny Leong Eng Tiom kepada pemberita selepas menyerahkan dokumen tersebut di pejabat SPRM.
   
Bekas pembantu peribadi Kok, Tony Tan turut mengemukakan dokumen yang didakwa bukti mengenai penjualan ‘patung kung fu’ menjelang PRU13 oleh bekas majikannya itu untuk tujuan dana DAP.
   
Leong menerima surat saman itu baru-baru ini kerana mempersoalkan dana kutipan untuk kempen DAP pada PRU13 lepas berjumlah RM186,000 didakwa diselewengkan oleh Kok.    

Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin Ramesh Rao yang turut hadir mendakwa pihaknya mempunyai 10 lagi bukti penyelewengan dilakukan oleh lima pemimpin PKR dan lima pemimpin DAP.
   
"Kita masih mengumpulkan bukti yang betul-betul lengkap sebab mereka (PKR dan DAP) boleh 'spin' jika kita beri bukti yang tidak lengkap kepada SPRM.

Oleh itu, selepas ini bersedialah kepada pemimpin PKR dan DAP yang akan ditelanjangkan hasil penyelewengan mereka selama ini.


Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
February 11, 2014 at 12:28 PM

bontot Teresa selamat dan tak kepanasan dgn laporan ini....lagi pun Mat Sabu dah arahkan unit ANAL PAS agar memastikan bau bontot Teresa di kawal ketat 24 jam jgn sampai di cium oleh mana mana pehak especially SPRM.....sebab bau %$#@ teresa sama mcm bau &^%$#@ mah....

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger