RAHSIA PERJUANGAN DAP SARAWAK AKHIRNYA TERBONGKAR


Akhirnya ‘rahsia’ mengapa DAP Sarawak dan Pengerusinya Chong Chieng Jen melantik bekas pelajar UNIMAS, Abdul Aziz Isa ini sebagai pembantunya dan dilantik sebagai Pengerusi DAP DUN Tupong terjawab menerusi laman blog kepunyaan Abdul Aziz Isa, Young Ronin.

Seperti mana konsep Malaysian Malaysia dan kesamarataan, Abdul Aziz Isa yang bercakap atas dasar DAP Sarawak mahu kerajaan BN mengiktiraf kaum Cina dan India sebagai ‘Bumiputera’.

Ini suatu tindakan yang sangat tidak masuk akal dan mempunyai agenda untuk ‘menghapuskan’ kepentingan dan keistimewaan Bumiputera.

Agenda DAP Go Rural dengan memfokuskan kawasan luar bandar dan pedalaman bukanlah bertujuan membantu sebaliknya hanya mahukan undi. Sekiranya mereka (DAP Sarawak dan Pakatan Pembangkang) menang pilihan raya maka hak keistimewaan Bumiputera seperti mana dalam Perkara 153 akan dipinda dan dihapuskan.

Jika ini berlaku pastinya kaum Bumiputera dan Melayu akan merempat dinegeri dan negara sendiri dan tidak ubah seperti hidup di zaman komunis.

Lihat bagaimana tulisan Abdul Aziz Isa, Pembantu Khas Chong Chieng Jen ini di dalam blog dan facebooknya.


Kepada rakyat Sarawak yang berada di pedalaman dan kawasan luar bandar bahawa bantuan dan janji DAP Sarawak termasuk PKR dan PAS juga SWP adalah hanya untuk meraih undi dan mengubah Perlembagaan yang sedia ada.

Perlembagaan hanya boleh diubah sekiranya sesebuah parti itu menang selesa dengan majoriti 2/3 kerusi di Parlimen.


Jika rakyat Sarawak khususnya Bumiputera dan Melayu memberikan undi kepada DAP dan sekutunya dalam Pakatan Pembangkang nescaya status keistimewaan Bumiputera anda akan terhapus.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
February 23, 2014 at 12:06 AM

Ini lah contoh melayu LAHANAT...pengkhianat kepada bangsa melayu..

Anonymous
February 23, 2014 at 6:06 AM

Memang BANGSAT, disyaki si PENYAMAQ DAJAL! Maklumlah ramai si PENYAMAQ KAPIR menyamaq sbg. org Islam termasuk sebgai PENGGANAS! Bahkan pengganas TALEBAN dan AL-QAEDA adalah diCIPTA oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam/umatnya dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN Barat-Israel, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas; lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013.

Tengok sorang lagi, disyaki DALANG PENYAMAQ, paling merbahaya, termasuk dr. dlm BN sendiri, disyaki nak jatuhkan Islam, dan hak umat BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA Islam lain - di Barat pun, bangsa Bumiputera pun dikenali identiti dan hak mereka sbg Native American/AboriginalAustralians/Canadian First Nation atau Bumputera Eropah yg. dikenali sbg. Native Europeans dlm. EU Heritage Laws!

Lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140223/dn_12/Cadangan-hapus-perkataan-bangsa-ditentang

Cadangan hapus perkataan bangsa ditentang

KUALA LUMPUR 22 Feb. - Cadangan untuk menghapuskan perkataan bangsa dalam setiap borang rasmi merupakan satu tindakan melampau yang disifatkan sebagai mempunyai niat jahat terhadap orang Melayu.

Perkara itu ditegaskan Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali sebagai memberi maklum balas terhadap kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Joseph Kurup berhubung cadangan berkenaan.
Menurut beliau, cadangan menghapuskan perkataan bangsa dalam apa jua borang, membawa maksud 'menghapus' Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan, khususnya berkaitan hak istimewa orang Melayu.

"Apa tujuan beliau (Joseph) buat cadangan itu? Mungkin alasan perpaduan. Apakah kertas boleh menghalang perpaduan? Kenapa beliau tidak cadang sekolah satu aliran untuk perpaduan?" soalnya dalam satu kenyataan kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.

Ibrahim berkata, pengenalan bangsa dalam setiap borang amat penting selagi orang Melayu masih ketinggalan dalam banyak perkara.

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

February 23, 2014 at 5:41 PM

Sekiranya semua rakyat Sarawak dah bergelar bumiputera maka terbatallah Undang2 dlm Perlembagaan Persekutuan yg memberi menjaga hak2 keistimewa kaum2/etnik2 "natives".

Undang2 berkenan dikira redundantlah.

Apapun Abd Aziz Isa berhujah pakai otak di lutut.Otak pendek agaknya.Sebab tak dpt kerja dlm perkhidmatan awam terus hentam kerajaan.Kerajaan tak adillah,tak sediakan pekerjaan secukupnya,tak pandai merancanglah,dan ....Kita terlalu banyak komplen.Sungai surut air cetek pun kerajaan dipersalahkan.Tak ada satu pun yg kerajaan buat betul.BR1M pun dikatakan rasuah!

Kalau nak berhujah pun buatlah homework dulu.Bacalah.Buat research academiclah.Jgn ilmu di bilik kuliah jadi berkarat.Rugi kerajaan melaksanakan PTPPN (bukankah dlm buku jingga ada sebut nak memansuhkan PTPPN).

Kaum Cina di AS yg beratus tahun berhijrah (sejak zaman Wild West/zaman cowboy atau budak lembu?) tidak pun diberi pengiktirafan "natives of United States".Mereka hanya diberi kerakyatan AS.Jadi apa sebabnya nak Aziz mengesyorkan pengiktirafan bumiputera kpd kaum Cina dan India di Sarawak? Tanya org Cina mahu awak dipanggil bumiputera? (Tahukah Aziz betapa kaum Cina menggelarkan kaum Iban,kaum Dayak ..hina sungguh,tak mahu kita tulis disini.Kaum Melayu dihinanya sbg Malai sie.Hina sangatlah kaum bumi di mata kaum Tionghua ni.(Bukan semua ya)

Muhasabahlah.

cuma sekadar pandangan 50sen.

February 23, 2014 at 7:22 PM

Tepat sekali.Pendirian politik tersebut boleh menghakis dan melnyapkan bangsa Melayu.Memperkasakan bangsa Melayu bukan bererti menidakkan bangsa2 lain sbg rakyat Malaysia.Tak bolehkah berkongsi kuasa spt yg diamal BN?

BN tak sempurna.Tetapi boleh percayakah PR? Lihat PPinang.Mana keadilan bagi kaum Melayu dan kaum India? Maka sebab itulah kita masih yakin BNlah pilihan terbaik.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger