DAP NGA KOR MING BIADAP TERHADAP PEMIMPIN SARAWAK


Inilah perangai dan sikap pemimpin DAP yang biadap dan kurang ajar mengenai adat dan budaya orang Malaysia khususnya di Sarawak.

Main sedap mulut saja Nga Kor Ming ini mengatakan pemimpin Sarawak dengan perkataan lucah. Ini secara tidak langsung merujuk kepada pemimpin Melayu dan Bumiputera di Sarawak.

Ingat menulis dengan bahasa Cina maka orang Sarawak ini tidak tahu apakah maksudnya?

Rakyat di Sarawak sangat marah terhadap kenyataan Nga Kor Ming di dalam laman mikro twitter miliknya yang disifatkan cuba mencampuri urusan politik Sarawak yang kini sangat stabil dan harmoni.

Malah pemimpin pembangkang dari PAS Sarawak dan PKR Sarawak juga tidak bersikap biadap sambil mengeluarkan perkataan lucah kecualilah pemimpin pembangkang DAP yang sama spesis dengan Nga Kor Ming di Semenanjung itu.


Dengan peralihan tampuk pemerintahan Sarawak ini telah merunsingkan DAP Sarawak yang kini sudah kekeringan isu memandangkan sasaran utama mereka sebelum ini terhadap Ketua Menteri Sarawak kini di peringkat pengakhiran.
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
February 12, 2014 at 6:19 PM

BANGKAIBABIDAP RASIS memang puak PENGGANAS! Baik DIHALAU dari NUSANTARA buat selamanya! Si PENGECUT ini takkan berani hina pemimipin Hindu atau Kristian macam ni! Kalau di India, kalau hina pemimpin Hindu, mungkin dah diPANCUNG!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

February 13, 2014 at 9:38 AM

Kebiadapan pemimpin Dap belum atau tidak dilapor media perdana di Sarawak.Agak lambat bertindak jika Dap yg buat bising menghina org Sarawak.Jika berita sekecil kuman pun yg "memihak" kpd kepentingan sejenis mereka awal2 dipapar di depan akhbar mereka.Etika journalism media2 berkenaan seolah2 pilih bulu.

Jika isu2 berkaitan kaum dan agama mereka akhbar merekalah menjadi juara.Lihat saja isu " kalimah".

Maka kita perlu berhati2 dgn mainan kotor mereka.Jgn kita termakan dgn "senyuman manis" dan "menghulur tangan persahabatan" dgn jenis2 yg tak pandai mengenang budi.

hidup berhati2..

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger